Háborítatlan szülés után nincs hasfájós sírás?
Barátnőmnek nagyon kemény szülése volt, a kisfia mellékveséje is bevérzett, felehetően szülési trauma miatt, mégsem volt hasfájós egy percig sem. Igaz, én csak részben szültem háborítatlanul, mert burkot repesztettek, de akkor már órák óta szivárgott a magzatvíz, csak rossz helyről, úgyhogy ezt nem éltem meg durva beavatkozásnak, és könnyű szülésem volt, a kislányom néhány hétig mégis hasfájós volt. Tudom, nem reprezentatív, de tökéletes ellenpélda.
Engem személy szerint halálra idegesít, hogy ma már a "haladó gondolkodásúak" minden testi betegségre ráerőltetik a lelki eredetet, pedig ez kb. ugyanakkora marhaság, mint csak a testre figyelni. Az ember test és lélek, összenőve, és e két dolog kölcsönösen hat egymásra, de nem minden esetben a lélektől indul a probléma. Ahogy nemrég egy előadáson hallottam: egy atomkatasztrófa áldozatainál sem szokás lelki okokat keresni.
Ja, és belemagyarázni mindenbe lehet.
Pl. az én burokrepesztésembe is bárki beleláthatná, hogy tudat alatt biztos nem akartam elengedi a gyermekem ...
Pedig de. Csak valamiért rossz helyen lyukadt ki az a vacak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!