Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Háborítatlan szülés után...

Háborítatlan szülés után nincs hasfájós sírás?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm nemrég mondta, hogy a második babájánál elmaradtak a hasfájós sírások, mert a szülés háborítatlanul, beavatkozás nélkül ment és így a baba nem ért meg traumát és ezért el is maradtak a hasfájós sírások, mert nem kellett semmit elsírnia, mert szépen született. Én azt gondolom, hogy a hasfájás nem lelki eredetű, hanem az emésztőrendszer éretlenséáge miatt van. Ilyenről még nem hallottam, hogy ha beavatkozásmentes és háborítatlan a szülés, akkor a hasfájás is elmarad. Ti erről mit gondoltok?

2015. márc. 12. 10:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nagyobbik fiam háborítatlanul született, a kisebbik császárral, mégis mindkettő extrém hasfájós, a legdurvább időszak kb 3 hónapos korig lezajlott, és onnantól még éjjelente hasfájósak voltak 10 hónapos korukig. Valaki írta hogy sírni hagyás, mozgásszegény életmód, helytelen táplákozás, rám még ezek sem igazak, mindent, MINDENT megtettem hogy segítsek rajtuk, az étrendemet is teljesen hozzájuk igazítottam, és mégsem javult a helyzet, csak az idő hozott változást, szerencsére már semmi bajuk. Szerintem alkati, vagy örökletes vagy ilyesmi. Persze ha az anyuka nem ismeri fel hogy mitől fáj a gyerek hasa, és olyat eszik/iszik akkor az is gond, de van aki tudja hogy mit nem szabad, és mégis... Az enyémeknek még a vitamintól is fájt a pocakjuk amit szedtem, azt is abbahagytam, pedig kellett volna mert egy igazán hasfájós baba mellett nagyon nehéz egészségesen táplálkozni. Szóval nincs összefüggés.
2015. márc. 12. 11:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Az emlősök között az egyik leginkább koraszülő faj vagyunk. Ha olyan fejlettségű utódot akarnánk szülni, mint egy patásé, akkor úgy másfél-két évesen születnének a gyerekek. De a nagy fej és a két lábon járás nem fér össze, ezért relatív koraszülöttként jön világra az ember. Emiatt MINDEN éretlen még, az idegrendszertől az emésztésen át a többi belső szervig.
2015. márc. 12. 11:27
 13/16 A kérdező kommentje:
Ez az ismerősöm a hasfájós sírást nem is annak tuljadonítja, hogy direkt a baba hasa fáj, hanem szerinte a szülési traumát sírják ki magukból. Ez nekem nagyon fura...
2015. márc. 12. 11:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Ekkora marhaságot is rég hallottam :D
2015. márc. 12. 12:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmnek nagyon kemény szülése volt, a kisfia mellékveséje is bevérzett, felehetően szülési trauma miatt, mégsem volt hasfájós egy percig sem. Igaz, én csak részben szültem háborítatlanul, mert burkot repesztettek, de akkor már órák óta szivárgott a magzatvíz, csak rossz helyről, úgyhogy ezt nem éltem meg durva beavatkozásnak, és könnyű szülésem volt, a kislányom néhány hétig mégis hasfájós volt. Tudom, nem reprezentatív, de tökéletes ellenpélda.

Engem személy szerint halálra idegesít, hogy ma már a "haladó gondolkodásúak" minden testi betegségre ráerőltetik a lelki eredetet, pedig ez kb. ugyanakkora marhaság, mint csak a testre figyelni. Az ember test és lélek, összenőve, és e két dolog kölcsönösen hat egymásra, de nem minden esetben a lélektől indul a probléma. Ahogy nemrég egy előadáson hallottam: egy atomkatasztrófa áldozatainál sem szokás lelki okokat keresni.

Ja, és belemagyarázni mindenbe lehet.

Pl. az én burokrepesztésembe is bárki beleláthatná, hogy tudat alatt biztos nem akartam elengedi a gyermekem ...

Pedig de. Csak valamiért rossz helyen lyukadt ki az a vacak.

2015. márc. 12. 22:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak bemagyarázza az ismerősöd ennyi. Annak tudja be hogy nem hasfájós a babája hogy úgy szült ahogy. Lehetne biztos ellenpéldát is mondani. Nem attól függ. Nem azért sírnak a hasfájásnál mert a szülés trauma volt, hanem mert pukizni kell és feszíti a hasát. Lehet az anyatejben van valami puffasztó, vagy a tápszerben tök mindegy de nem a szülés miatt van.
2015. márc. 13. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!