Mikortól lehet kóstoltatni csokit a babával? Milyet érdemes? Kakaót mikortól ihat, fahéjjal, vaníliáscukorral mikor lehet ízesíteni? Sok tejpépbe látom ezeket.
A sztracsatellas tejpépben 7 hótól van a csoki, azt 7 hótól kapta a fiam.
Holland kakaóporral és fahéjjal szintén kb 7 hótól ízesítettem neki a tápszerbe főtt grízt uzsira.
Vaníliás cukrot nem használok, de a kikapart vaníliarúd magjával kb 7 hónaptól ízesítettem neki a banános túrót.
Túró rudit most kapott, 12 hó környékén először.
Nem tudom, mikortól mit szabad, nekünk így jó volt, nem volt tőle baja sosem.
Én nem vagyok szuper anya aki csak bio-val eteti a gyerekét de a csokitól rosszul vagyok... és távol is tartom tőle a gyerekemet. 2 éves a fiam, másfél évesen evett először csokit, kinder csokit, azóta nem kapott. Kinder tejszeletet is másfél évesen kapott párszor, nem én adtam neki, nagyszülők. Laktózérzékeny lett közben a fiam így hálisten már azt sem kaphatja.
Most 2 évesen ivott először kakaót is, 2 hete kezdtem el neki adni, vettem babakakaót amiben kevesebb a cukor és talán a kakaó része sem pörgeti fel, fél-egy tápszeres kanállal kap 2-3 deci tejhez-tápszerhez.
Fahéjat másfél éves korában adtam neki főtt almához, vaníliás cukrot pedig a natúr joghurtjába szoktam rakni néha ha olyan gyümölccsel keverem a joghurtot ami nem annyira édes.
Ne erőltesd ezeket a dolgokat (cukros, kakaó, csoki), persze meg lehet kóstoltatni de szerintem elég lesz ha oviban kap rá ezekre. Ott már úgy is nehezebben irányítjuk ezeket a dolgokat.
Bocs az offért, de a karob-ot próbálta-e már valaki babájával/gyermekével?
(A "gyengébbek kedvéért" :) :
A karob a szentjánoskenyérfa termésének őrleménye. Olyan mint a kakaópor, színre, állagra egyaránt. Ízre egy picit talán édesebb a kakaónál, viszont úgy tudom, sokkal egészségesebb, mert glutén és laktózmentes, ugyanakkor nem is hízlal annyira.)
(A gúgli első találata a karobról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!