Sugárfertőzött lett a kisfiam?
Figyelt kérdés
kb 3 hete koponya röntgenre kellett mennem és még szoptatok,de nem tudtam hogy a röntgen árthat.:(és szoptattam tovább.nagy bajt csináltam?2010. febr. 15. 11:13
1/7 anonim válasza:
Szerintem semmi bajt nem csináltál! Én nem is hallottam ilyenről meg a koponyád messze van a melledtől. Vagy hogy kerülne a tejbe a sugár?? ÁÁ nem hinném, hogy ez baj lenne!
2/7 A kérdező kommentje:
azért ijedtem meg mert ma a kisfiammal voltunk és megkérdezték hogy szoptatok e és kiküldtek amig őt röntgenezték.erre apa közölte hogy ha sugárfertőzött lett akkor az az én hibám.:(
2010. febr. 15. 11:20
3/7 anonim válasza:
Én is voltam babámmalröntgenen 6 hesen tüdőgyulladást kapott mert letüdőzte a tejcit.bennt voltam vele,sőt még amig a röntgent hívták elő,ott szoptattam meg mert éhes volt.A röntgenes csaj mondta hogy oda üljek le vele és szoptassam meg ha éhes. Szóval remélem nem árt,ezen agyaltam én is.Csak a hasam köré kaptam védőt,a cicihez nem .
4/7 anonim válasza:
a paksi atom erőműbe dolgozok a munkahelyi sugárvédelmi vizsgámat most szereztem meg a röntgen sugarak egy bizonyos helyre vannak irányítva ami amúgy is egy kis dózis ami az ántsz szerint az egészségi határértéken belül van , egy bizonyos dózis francia kutatók szerin egészséges a tibetben a magasabban fekvő területeken élő embereknél(természetes háttérsugázás van)kev. rákos megbetegedés ne aggódj.
5/7 anonim válasza:
az előző válaszoló vagyok ,a röntgensugárzás nem vírus vagy baktérium távozik a szervezetedből ez egy szöveteken áthaladó sugárzás .sugárbetegség az van nagyon nagy üzemzavar esetén kaphatnál ilyet atomerőműbe.
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a megnyugtató választ!mondom eddig nekem sem jutott eszembe hogy ez káros lehet mondjuk a tejcin keresztül...mégegyszer köszi.
2010. febr. 15. 13:43
7/7 Vilcsianyuja válasza:
a tejleadó kismamákat kötelező tüdőszúrésre küldik, csak úgy adhatják le a tejüket (több vizsgálat mellett). a tájékoztatóban az van, hogy nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!