21 hónapos picurotok miket mond már?
Én teljesen elvagyok keseredve!
Egy évesen is nagyobb volt a szókincse mint most!
Most: anya, apa, cica, gyere, tetyék, be,ne, el,meg atesója neve amit mond.Néha már két szót összeköt:pl. apa gyere . De nem nagyon akar beszélni, ráadásul anyósoméktól mindig azt hallgatom, hogy ennyi idősen már beszélnie kéne! Mostmár nagyon idegesít.
A ti babátok ennyi idősen többet beszélt, vagy beszél?
Érteni megért mindent, bármit eltesz, kihoz .. amit kérek, de nem mondja az Istennek sem. Csak nevet, ha kérem, hogy nevezze meg azt a dolgot és rázza a fejét és mondja, hogy NE.
nem akarja:)))
nincs ezzel semmi baj. a fiam magyaráz már, de nem baj, hha a tiéd még nem. ha ne nevet közben és azt mondja, h nem, akkor direkt nem szeretne. majd rákap, ne izgulj:)))
Köszönöm!
Bízom benne! Tegnap mondtam neki, hogy ha éhes akkor mondja, hogy anya enni, erre ő elkezd nevetni, rázza a fejét és mondja, hogy nyam-nyam.
cuki-muki.
fog ő beszélni, ne aggódj, csak most a saját kis nyelvén kommunkál. a fiam is csinálta ezt 1-2 hónapja, mostmár dumálgat.
ha szomjas volt, akkor csak lihegett, ezzel jelezte. mostmár mondja, h anya inni! szóval hamarosan elkezdi, ne aggódj
Szia!
20 hós fiam is kb ennyit mond magától,meg utánunk mond pár szót. Egybe kettőt nem tehát a gyere ide nincs nálunk. Ez teljesen normális, ne aggódj emiatt.
Anyósodék...ugyan..okosak...
Egy ismerős kisfiú 3 éves lesz áprilisban és ami keveset mond is azt sem érteni. A Te gyereked többet tud mint Ő. Semmi baj nincs ezzel egyáltalán nem vagytok lemaradva.
Az én babám meg 1 éves és csak most kezdett el lépegetni ha fogom a kezeit. Más meg már fut 1 évesen. Nem egyformák! Ja, és csak annyit mond, hogy "ne" és csóválja a fejét. Más 1 éves meg 6-8 szót tud már. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!