Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS. Mi lehet vele?!?

SOS. Mi lehet vele?!?

Figyelt kérdés
babám épp 8 hónapos,napok, vagy már hetek óta kibírhatatlanul viselkedik, egyszerűen állandóan nyűgös, folyton sír, visít. Ha le akarom tenni a kezemből iszonyatos sivalkodásba kezd, olyan ordítást rendez,hogy az elviselhetetlen, dobálja magát, ordít. De akárhova akarom letenni, kiságy, játszószőnyeg, semmi nem jó neki. Ha hátat fordítok megint csak rákezd. Sokáig azt hittem a foga miatt mert most szenvedünk a felső kettővel, ez is rátesz egy lapáttal, de ez valami más. :( Látom hogy szegénynek valami nagyon nem jó de hiszti gyanús az egész. Eddig olyan szépen elvolt, de most elviselhetetlen, sokszor ha felveszem a kezemben is csak nyűglődik :(
2010. febr. 15. 07:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Hagyd hisztizni,ne is menj oda hozzá,akárhogy ordít.Most jött rá,hogy ordítással elérheti,amit akar.Ha nem törődsz vele,akárhogy ordít,néhány nap alatt abbahagyja.

3 gyerekes anyuka.

2010. febr. 15. 07:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem fogzás+szeparációs szorongás+hiszti keveréke.

Az nagyon nem jó taktika, hogy egész nap ölben tartod...

2010. febr. 15. 07:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Igyekszem nem ölbe venni folyton, eddig nem is volt hozzászoktatva...csak embertelen hallgatni ezt az iszonyú visítást, ordítást....dobálja magát, totál ki van kelve magából :( Szívem szakad meg :( Ha felveszem szépe megnyugszik, hozzám bújik.... de csak pár perc mert már menne mással foglalkozni, még nem tud mászni, ezen is hisztizik :( Mondom ha meglátja hogy távolodom éktelen ordításba kezd :( Meddig tarthat ez a korszak? A nagy baj,hogy párom nem tűri ezt mármint nem tudja hallgatni, felveszi bármit mondok neki
2010. febr. 15. 07:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Tudom, nehéz lerakni, mert félsz, hogy sírni fog órákig. De figyeld meg, lerakod, mutatsz neki valami játékot és egy-két perces üvöltés után már lefoglalja a játék, és észre se veszi, hogy elmentél. (feltéve, ha eddig nem szokott már hozzá, hogy kézben van). Legalábbis nálunk így van, hármasikreim vannak, így nem is tudom őket egyfolytában kézben tartani. De nálunk is ez van, ők 8 hósak lesznek.
2010. febr. 15. 07:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Elismerésem, hogy 3 babát nevelsz :) Nincs kézhez szoktatva, de hiába adok neki akármilyen játékot, semmi nem jó, ilyenkor amikor rájön a hiszti teljesen kivan borulva, sokszor annyira hogy amikor végül oda megy az ember hogy megnyugtassa, abba se tudja hagyni :( Nem is értem, mert eddig annyira nyugodt kiegyensúlyozott baba volt, büszke voltam mert szépen eljátszott a helyén, nem volt anyamániás, meg "csak ölben maradok meg" típus :( iszonyatos kimerítő :(
2010. febr. 15. 08:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rossz dolog volt, de nálunk bevált. Egy betegség után nagyon "öles" lett a babám, és szintén visított amikor letettem. Én azt csináltam, hogy felvettem, de nem foglalkoztam vele semmit (nem ringattam, énekeltem, játszottam vele...) és egy idő után így unalmas lettem neki. Érdkesebb volt a nyalas bárány, kocka, játszó szőnyeg és magától akart lemenni. Elég hamar rájött...
2010. febr. 15. 08:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom is itt tart, bár ő nem ordít, csak nyöszörög, sírdogál. Tényleg, ahogy írod, neki sem jó semmi, játszószőnyeg, hinta, pihenőszék. Igényli a játékot, hogy foglalkozzak vele, de bizony van, hogy azt mondom, márpedig most nyugodtan meg fogok ebédelni. És hagyom sírdogálni és volt már, hogy abbahagyta, és lefoglalta egy játék.

Én úgy gondolom, ha most megszokja, hogy nincs mindig vele az anya, később is eljátszik egyedül, persze ez nem azt jeleni, hogy nem játszok vele soha most és később sem, de jó, ha később is megtehetem, hogy 1 szobában vagyok vele és miközben ő játszik, én mondjuk vasalok, vagy teregetek.

Szerintem. Türelem kell és kitartás az elhatározásunkhoz, annak érdekében, hogy később könnyebb legyen, vagy legalábbis ne nehezebb!

Sok sikert!

Beus

2010. febr. 15. 10:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Mostmár kezdek kétségbe esni, ordít, visít tombol majd egy órája :(((((( Ha felveszem elvan egy kis ideig, de ha meglátja az ágyát kiborul, ahogy lehajolok vele hogy letegyem valahova, már feszít és visít :(
2010. febr. 15. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!