Hogyan foglalkozzak a 14 hónapos örökmozgó kislányomma? Sokszor úgy érzem, h elrontottam valamit.
Még kicsi a mondókákhoz.
Most a jövés-menés-pakolást tanulja. Ebben a korban ez normális!
Én is megszenvedtem ezt az időszakot, úg éreztem nem is szeret, szarana vagyok.
Most már négy éves múlt, énekel, táncol, mondókázik.
A nagylányomnak ébben a korban az volt a játék, hogy a kezébe adogattam a dolgait.
Köszönöm a megértést. Igen, teljesen olyan érzés, h én akkor minek vagyok itt, bm?!?! Nekem is hoz dolgokat egyébként.
Már azon is gondolkodtam, h visszamegyek dolgozni, h vmi hasznom is legyen, ő meg megy bölcsibe, ott legalább szakemberek vannak.
Szerintem a mai anyukák túlzásba akarják vinni a fejlesztést. A gyerek akkor is fejlődik, amikor megy, pakol. Most éppen olyan korszaka van, hogy a mozgása fejlődik.
Az értelmi fejlődése is növekszik közben. Ha menet közben beszélsz hozzá, sétáltok a természetben, válogattok kavicsokat, stb.
Pakolászhat színek szerint vödörbe labdákat, stb.
És a foglalkozáson sétálás közben is raktározza a dolgokat, hidd el. Nem minden gyerek egyforma. Hagy, minden jó így. Vedd lazábban. Lehet, később is pörgős lesz, de ettől még lehet okos. :D
Ennyi idős korában a lányommal jóformán egész nap csak mentünk. Még az udvar sem volt elég neki, menni kellett. Kint barangoltunk az utcán, jóformán csak enni és aludni jártunk haza. :)
Közben nagyon sokat beszélgettünk, elmondtam neki mindig, hogy merre megyünk, mi vesz minket körül. Beszélgettünk a növényekről, állatokról, kavicsokról. Nagyon élvezte, sosem fáradt el. :)
Aztán elmúlt, megnyugodott, most már inkább a leül az asztalhoz és gyurmázik típus. :)
Hagyni kell a kicsit, hogy azt tegye, amit akar. Nem kell állandóan mellette lenned. A kreativitása is akkor fejlődik, ha magától talál ki dolgokat, megtapasztalja a kudarcot is. 14 hónaposan még nem köti le a mondóka, vagy a mese, mert nem érti még a fogalmakat. A fejlesztő játékok többsége nem fejlesztés, hanem nyűg egy pici részére. Megmutathatsz neki dolgokat, aztán vagy érdekli vagy nem. Bízd rá, hogy mit csinál szívesen.
A lányod remekül fejlődik, és megtanul majd mindent, amit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!