Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Magyarországon kötelező az...

Magyarországon kötelező az újszülöttek szétpelenkázása?

Figyelt kérdés
Szerbiában élek, itt kötelező min. 3 hós korig a babákat szétpelenkázni. A teljesen egészségeseket is. Papírpelus + 2 textil + bugyi. Kell ez? Minek?
2010. febr. 14. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus. Dehogy. Eldobható papírpelenka, ha teljesen egészséges.
2010. febr. 14. 22:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

nem kell.

otthon annak adnak terpeszpelenkát, akinek vmi csípőgondja van.

3/11 anonim ***** válasza:
100%
biztos nem, mert meg nem hallottam ilyesmirol. lanyom 14 hos.
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

DEhogy!Ilyet még nem is hallottam.

Sima eldobható pelenka.

2010. febr. 14. 22:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a terpeszpelenkázás miatt kell a textilpelus.

Nálunk kijött az újszülött lányaimhoz a doki,megnézte őket,az egyiküknek kicsit tornáztatni kellett a lábát,de mire mentünk a csípőkontrollra az ortopédiára,már nem volt semmi baja.

Itt csak annak kell a terpeszpelenka,akinek orvosilag szükséges.

2010. febr. 14. 22:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen szerbiában ez követelik, én nem raktam neki hála Istennek semmi baja nem volt a fiamnak. Én is szerbiai vagyok. Hová valósi vagy?
2010. febr. 14. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A csípőficamot lehet tesztelni. Ha nincs neki, akkor minek?
2010. febr. 14. 23:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Őskor. A húgom 18 éve csípőficamgyanús volt, neki így kellett. Ma már van eldobható terpeszpelenka, a gyógyászati segédeszköz boltokban kapható. De csak ha csípőficam gyanús, egyébként nem kell. Na, és állítólag nem sokat ér, egy barátnőm kislányának kellett, nem használt, fél évig szíjban volt utána.
2010. febr. 15. 00:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Szlovákiában élek,itt is kell 3 hónapig.Legalábbis a dokik javasolják.Még nem igazán tudnak kiegyezni,hogy mi is legyen.Én ráadtam,biztos ami biztos,rajtam ne múljon,elvégre az orvosnak van belőle diplomája.
2010. febr. 15. 08:06
 10/11 anonim ***** válasza:

mi Sk-ba költöztünk, és nem mondta a doki, h kell, pedig itt szültem kint. voltunk uh-on és ennyi.

amúgy nem kell rájuk, mert ha eldobható pelusban van, akkor rendesen tud mozogni és "kitornázza" magának, tehát egészséges babára tök felesleges.

2010. febr. 15. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!