Magyarországon kötelező az újszülöttek szétpelenkázása?
Figyelt kérdés
Szerbiában élek, itt kötelező min. 3 hós korig a babákat szétpelenkázni. A teljesen egészségeseket is. Papírpelus + 2 textil + bugyi. Kell ez? Minek?2010. febr. 14. 22:01
1/11 anonim válasza:
Jesszus. Dehogy. Eldobható papírpelenka, ha teljesen egészséges.
2/11 anonim válasza:
nem kell.
otthon annak adnak terpeszpelenkát, akinek vmi csípőgondja van.
3/11 anonim válasza:
biztos nem, mert meg nem hallottam ilyesmirol. lanyom 14 hos.
4/11 anonim válasza:
DEhogy!Ilyet még nem is hallottam.
Sima eldobható pelenka.
5/11 anonim válasza:
Gondolom a terpeszpelenkázás miatt kell a textilpelus.
Nálunk kijött az újszülött lányaimhoz a doki,megnézte őket,az egyiküknek kicsit tornáztatni kellett a lábát,de mire mentünk a csípőkontrollra az ortopédiára,már nem volt semmi baja.
Itt csak annak kell a terpeszpelenka,akinek orvosilag szükséges.
6/11 anonim válasza:
Igen szerbiában ez követelik, én nem raktam neki hála Istennek semmi baja nem volt a fiamnak. Én is szerbiai vagyok. Hová valósi vagy?
7/11 anonim válasza:
A csípőficamot lehet tesztelni. Ha nincs neki, akkor minek?
8/11 anonim válasza:
Őskor. A húgom 18 éve csípőficamgyanús volt, neki így kellett. Ma már van eldobható terpeszpelenka, a gyógyászati segédeszköz boltokban kapható. De csak ha csípőficam gyanús, egyébként nem kell. Na, és állítólag nem sokat ér, egy barátnőm kislányának kellett, nem használt, fél évig szíjban volt utána.
9/11 anonim válasza:
Szlovákiában élek,itt is kell 3 hónapig.Legalábbis a dokik javasolják.Még nem igazán tudnak kiegyezni,hogy mi is legyen.Én ráadtam,biztos ami biztos,rajtam ne múljon,elvégre az orvosnak van belőle diplomája.
10/11 anonim válasza:
mi Sk-ba költöztünk, és nem mondta a doki, h kell, pedig itt szültem kint. voltunk uh-on és ennyi.
amúgy nem kell rájuk, mert ha eldobható pelusban van, akkor rendesen tud mozogni és "kitornázza" magának, tehát egészséges babára tök felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!