Alig egy hetes babám nem akar a kiságyban aludni-ez már így marad?
a magatok mellett altatjátok ne várj mást
azt fogja szeretni ahova szoktatva van
Alig egy hetes babám velem aludt, nem kiságyban. Ő sem tudott a kiságyban aludni, szívem pedig nem volt sírni hagyni. PErsze, meg fogja szokni, hogy hiába sír, nem segítenek, így "beszokik" a kiságyba. Lelke rajta mindenkinek.. EGy ilyen pici babának nem csak evésre és alvásra van szüksége, hanem az anyukájára is! Hogy érezze őt, vele legyen, hiszen nemrég még a pocakban volt. És mielőtt valaki azt hinné, hogy az "aludjunk együtt érettségiig" típusú anyuka vagyok, leírom, hogy pár hónap után simán aludt már a kiságyában, a durvább fogzós időszakokban aludtam vele újra, de mostmár 2 évesen simán egyedül elalszik, külön ágyban, külön szobában...
Egy ilyen pici baba még nem gondolkozik, csak megnyugszik, ha kielégítik a szükségleteit. Ha később is következetesen együtt alszotok, akkor fogja megszokni azt! Van ismerősöm, akinél 3 éves a kislány, és mindig együtt aludtak és kistesó érkezése előtt akarják kiszoktatni a szülői ágyból...hát, ilyenkor már nem egyszerű, mert 3 évig minden nap ott aludt...
Szerintem ez nincs így. A fiam néhány hétig nagyon rosszul aludt, amíg hasfájós volt, este 6-tól éjjel 11-ig üvöltött, és persze nem hagytuk bent a kiságyban, hogy szokja. Sokszor a mellkasunkon aludt el, és nem szokott oda. Amint elmúlt a hasfájás, szépen aludt a kiságyban, csak le kellett tenni.
Javaslom a swaddle me pólyát, nekünk nagyon bevált.
A második kislányom is velünk aludt a legelején. Én is azt vallom, hogy egy ilyen pici babát még nem lehet elrontani azzal, ha azt adom neki, amire szüksége van, és az nem csak az étel, hanem a közelségem is. Egész egyszerűen ő sem tudott egyedül aludni.
Én úgy csináltam, hogy először velünk aludt végig, majd később, ha bealudt mélyen, átcsempésztem a saját ágyába az első ébredésig. Akkor visszavittem hozzánk, fekve szopi, majd alvás, újabb szopi...stb reggelig.
Most ott tartunk, hogy este cicin elalszik, megvárom, míg mélyül az alvása, leteszem a saját ágyába. Ha éjszaka ébred, újra átviszem hozzánk, de evés után, mikor bealudt, visszaviszem az ágyába. Így mostanra már csak etetésre jön hozzánk, kivéve, mikor bealszom én is, akkor reggel együtt kelünk :)
Első kislányom másmilyen volt, ő simán elaludt bárhol, bármikor. Ezért annak idején én sem értettem, mit kell ezen drámázni, leteszem az ágyába és kész. Most már tudom, ez nem olyan egyszerű minden esetben, gyerek és gyerek között óriási különbség van.
Az én kisbabám sem tudott a kiságyban aludni. Most 13 hónapos, és külön alszik, másik szobában, reggelig. De akkor amikor újszülött volt, nem tudtam a kiságyba berakni. Egyből felkelt, és sírt. 1-jén született, és 25-én lefényképeztem, hogy először alszik az ágyában :)...
Tedd azt amit a kisbabád megkíván, nem tudod ilyen pici korban elrontani. Lehet 3 hónapos koráig lesznek sírós időszakai a hasfájás miatt. Segítsd, hogy könnyen át tudja vészelni ő is. Ha engedi tedd a kisagyba, ha nem akkor maradj vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!