Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyire fárasztó lesz...

Tényleg ennyire fárasztó lesz a kisbaba?!

Figyelt kérdés

32.héten vagyok és már most azzal jön mindenki nekem hogy aludj és pihenj amíg teheted mert aztán ha itt a baba akkor nem lesz időd még pislogni sem...

Dehát egy baba alszik,eszik,kakil-pisil...!

Félreértés ne essék,nagyon is tisztában vagyok vele elvileg mivel jár majd de teljesen naív vagyok ha azt gondolom h nem leszek nagyon fáradt????

2010. febr. 14. 16:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
második vagyok, csak még annyit fűznék hozzá,hogy belőlem a stressz vett ki rengeteget, én nem is gondoltam volna, hogy ennyire kikészít idegileg, ha sír a babám. Jó tanácsként azt mondanám, hogy ne idegesítsd magad ezért, hanem törődj bele, hogy a babák bizony sírnak, és te nem mindig fogod tudni, hogy mi a baj. Az én kisfiam nagyon-nagyon sokat sírt, és amikor már megetettem, tisztába tettem, ringattam, hasát masszíroztam és még mindig csak ordított, és ordított az volt a legrosszabb, ráadásul ha végre elaludt, akkor is max 20 percig volt nyugi, utána kezdődött megint az üvöltés... főleg, hogy a kialvatlanság és hormonok miatt az ember idegei amúgy sincsenek a toppon. csak pár jó tanács: fogd be segítségként a rokonságot, a házimunkát felejtsd el,és ha már nem bírod alvás nélkül, fejjél le tejet zárd magadra az ajtót és apuka vállaljon egy teljes éjszakát, hogy aludni tudj!
2010. febr. 14. 17:15
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
Sok baba felcseréli az éjszakát a nappallal,magyarul éjszaka van ébren.Van,aki tud aludni nappal,de sokan vagyunk úgy,hogy akármilyen fáradtak vagyunk,nem megy.Na az elég kegyetlen tud lenni.
2010. febr. 14. 17:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
jól írja itt valamelyik hozzászóló! Általánosságban: Ha sír a baba , és nem tudod semmivel megnyugtatni, zárj ki mindent magad mögül. Nem baj, ha fut a konyha, ha szalad a szoba, már mosni kellene.. megvár. A baba az első. aztán ha helyrerázódik , ugyanúgy mehetsz végezni a dolgokat.Csak ugye általában az van az emberben, hogy "jajj, még ezt se csináltam meg, pedig..." kicsit furcsa állapot, hogy nem az történik , amit Te akarsz, és nehezen de meg lehet szokni:)
2010. febr. 14. 17:23
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat és a jótanácsokat,remélem tudom őket majd hasznosítani gyakorlatban is!

Hamarosan én is megtapasztalom.

Írjatok még légyszi,jó lesz felkészülnöm:-)))

2010. febr. 14. 17:29
 15/18 anonim ***** válasza:
szia! nekem az vált be, hogy elég rendesen "leosztottam" a feladatokat. mamák állandóan ajánlkoztak, hogy segítenek, jöhettek bátran :) 2 hónapos volt, mikor először otthon hagytam anyósommal, utána többször is, ha pl. fodrászhoz mentem vagy vásárolni. mamák élvezték, én meg nem néztem úgy ki mint a rongy :)
2010. febr. 14. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, nagyon babafüggő. Tényleg kicsit naív vagy, első gyerekes :)

Pl az enyém nappal 1 órát aludt!!! Az éjjelt viszont átaludta, csak enni kelt fel, de 3 óránként az is épp elég. Olyan nyüzsi pici korától fogva, hogy azt hittem megbolondulok. Nem volt szabad csak úgy ott hagyni, igényelte a törődést, ha nem akartam üvölteni hagyni.

Aztán ott volt az első 3 hónapban a hasfájás. Gyakran a babával együtt sírtam, mert kikészültem, hogy nem tudok neki segíteni, mert semmi nem volt jó.

Szépen megnőtt, kb egy - másfél hónap alatt megtanult fordulni, felülni, mászni, álldogálni. Azt hittem, ha mászik nyugtom lesz. Mindenki azt mondta, ha már ül, akkor milyen jó lesz. A fenéket :D Pillanatok alatt felállt, most meg már lépeget, és rámol. Állandóan figyelni kell rá. :)

Szóval tényleg! aludj, pihenj amennyit csak bírsz, és tartalékold az energiád :)

8 hós miniszörnyeteg anyukája :)

2010. febr. 14. 18:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Az én babám sem volt mintababa. Szinte születésétől kezdve alig aludt. Nem volt sírós, de az egész napom róla szólt. Nem volt elég tejem, így pótolni kellett. Ez úgy nézett ki, hogy fél óra szopi+fél óra tápszer, mert nem szerette, aztán fél óra alvás, majd egy óra játék és újra előről az egész. Éjszaka kétszer kelt, a tejem akkor elég volt, sőt gyakran hajnali 2-kor és 5-kor még fejtem is. Nálunk szaladt a lakás, mert a párom dolgozott, anyukámat ledöntötte egy vírus, anyósom pedig messze lakik. A kaját rendeltem, de gyakran aludtam evés helyett.

Soha nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Nekem is mondták, hogy pihenjek míg terhes vagyok, de ezeket a heteket nem lehet előre kipihenni.

2010. febr. 14. 21:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Teljesen gyerekfüggő!!!

1.gyerekem már a kórházban végigüvöltötte az első éjszakát. Vele az első 4 hét volt nagyon húzós. Nappal alig aludt, sokat sírt. Éjszaka kelt ugye 3 óránként és nem mindig akart visszaaludni. Viszont 7 hetesen már átaludta az éjszakát így kibírtam a nappalokat.

2.gyerekemmel az első 4 hét volt a legkönnyebb. Evett, aludt. Éjjel ugyan kelt 3 óránként, de amint végzett az evéssel, aludt tovább. SOHA nem sírt éjjel, SOHA nem kellett sétálgatnom vele, hogy elaludjon. Ő viszont a mai napig nem alussza át az éjszakákat, viszont nappal önállóan elalszik és éjjel is simán visszaalszik.

2010. febr. 14. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!