Tényleg ennyire fárasztó lesz a kisbaba?!
32.héten vagyok és már most azzal jön mindenki nekem hogy aludj és pihenj amíg teheted mert aztán ha itt a baba akkor nem lesz időd még pislogni sem...
Dehát egy baba alszik,eszik,kakil-pisil...!
Félreértés ne essék,nagyon is tisztában vagyok vele elvileg mivel jár majd de teljesen naív vagyok ha azt gondolom h nem leszek nagyon fáradt????
Szerintem ideges leszel,így a félnapodat az idegeség veszi el. De persze hogy könnyebb ha lakásban laksz akkor biztos hogy nem lesz olyan megeröltetö mint nagyanyáinknak akik az állatokat etették, napközben kapáltak, éjszaka meg szoptattak. este meg pelenkát mostak kézzel.
Egyébként én is még csak a terheség idejében vagyok, de pl a sógornöm és a barátnöim nem sopánkottak az elsö gyereknél.
Ez babafüggő. Én álmomban sem gondoltam volna hogy egy baba ennyira fárasztó és hogy tényleg állandóan sír!!! nagyon ki voltam készülve az első fél évben, tényleg alig tudtam akár aludni is.. szóval esetemben nagyon is igaz volt, hogy addig pihenjem ki magam, míg meg nem születik :)
de lehet, hogy te szerencsésebb leszel és kifogsz egy kis mintababát aki csak eszik-alszik :)
Az elsö idökben az nagyon fárasztó, hogy a baba éjjel-nappal 3-5 óránként éhes, és te is csak ennyiket tudsz egyszerre aludni - illetve még kevesebbet, mert etetés után a pici egyböl elalszik, te meg nem tudsz azonnal.
Ha meg fáradtabb vagy, akkor sokszor elöfordul, hogy mire elalszol, addigra újra felébred a kicsi.
Ezért ebben az idöszakban az a legjobb, ha a háztartást kicsit hanyagolod és amikor van lehetöségesd - a baba alszik - akkor te i lepihensz.
Pár hónaposan - ha rendesen szoktatod - már jobb a helyzet, mert a gyerek egyre hosszabbaka alszik, és föként éjszaka nem ébred olyan gyakran.
Igen, kicsit naív vagy. De nem bántásból írom.
Az én fiam első perctől átalussza az éjszakát, mégis az első hetekben felébredtem óránként megnézni, hogy lélegzik-e, jól van-e, nincs e kitakarózva, nem folyt-e ki a pisi a pelusból. Nappal meg hulla voltam, mikor ő aludt, próbáltam egy kicsit aludni én is. Az első hetekre igaz lehet, hogy csak eszik-alszik-pisil-kakil, de ez csak pár hétig tart. Egyre jobban kezdi felfedezni a körülötte lévő világot, és egyre jobban érdekli majd, hogy mi történik, aztán rimánkodsz, hogy legalább egy órát aludjon napközben, hogy legyen időd legalább lezuhanyozni, ne csak 2-3szor fél órát, 20 percet. Az első 6 hétben nem árt szoptatás után lefejni a maradékot a mellből, nehogy begyulladjon. Mire végzel, kezdődik előlről a szopi, büfi, peluscsere, esetleg fejés. Jó, ha lesz időd enni, mert ha üvölt a baba, mert fáj a hasa, akkor nem lesz szived sírni hagyni, fel fogod venni.
A fiam születése előtt azt vallottam, hogy nem fogom kikapkodni az ágyból, egy kis sírás nem árt, de mikor már 10 perce üvöltött, és rekedtre sírta magát, azt mondtam, többet nem hagyom sírni, mert az én szívem is megszakad. Sokszor vele sírtam, mikor nem tudtam mi a baja.
Most jutottam el odáig, hogy ha a párom itthon van este, akkor ő altatja el, mert én már zombi vagyok estére, kb. 2 perc alatt elalszom, ha a fejem a párnát éri. Éjjeli bagoly voltam, de ma már legkésőbb 9kor alszom, mert 11kor, hajnal 2-3 között, 5kor ébred enni a drágám, 6tól pedig nem hajlandó tovább aludni.
Úgyhogy higgy azoknak, akik azt mondják, hogy pihenj, amíg lehet! :D
Addig élvezd ki a terhesség utolsó heteit! Könnyű szülést kívánok és sok tejcsit!
4,5 hónapos fiúcska anyukája
Szia!
Engem is mindenki ezzel a szöveggel ijesztgetett de nem kell előre megijedni!Az első hat hát tényleg fárasztó volt,főleg mert császáros voltam és nekem is gyógyulni kellett,az első pár éjszaka alig bírtam felkelni az ágyból,de azért nem volt annyira vészes,amennyire ijesztgettek.Persze,az nem volt nagyon jó,mikor az első hetekben 3 óránként keltünk éjszaka a kisfiammal,vagy volt,hogy hajnali 2.kor ébredt,megetettem,aztán egyszerűen nem volt álmos és csak ébren voltunk hajnali 5-ig,akkor megint evett és csak utána aludtunk el újra.Ezért én az első hetekben akkor is aludtam nap közben,amikor a kisfiam illetve hanyagoltam a házi munkákat is.Ja és még egy fontos,hogy zárd magatokra az ajtót és ne hagyd,hogy a családtagok kéretlenül állandóan beállítsanak,nálunk nem nagyon akarták megérteni,hogy még nincs napirend és hogy össze-vissza alszunk nappal stb. és sajna az idegeskedés hatással volt a tejtermelésre is...szóval a legfontosabb,hogy legyél nyugodt,akkor a baba is az lesz,mert ő megérzi minden rezdülésedet.Az én kisfiam egyáltalán nem volt sírós,sem hasfájós,amikor éjszaka felkelt sem sírt,hanem cuppogott,h éhes,és szerintem azért volt ilyen nyugis,mert érezte,h mi is azok vagyunk.Aztán 10 hetes korára átaludta az éjszakákat és ez most is így van,este 8-tól reggel 8-ig alszik,pedig már 10 hónapos.Ja és az,ahogy a karodba veszed,hozzád bújik,szopizik stb. minden fáradtságért kárpótol...Ne aggódj,minden rendben lesz!
Könnyű szülést és minden jót kívánok nektek!
Első pár hónapban egyfolytában visított-üvöltött, ha kellett, ha nem, utána sem sokkal jobb, hisz egész nap 100%-osan figyelni kell rá. Nem lehet nagyon hibázni, mindenre figyelni kell: ágyról ne essen le, ne törje össze magát, ne okozzon kárt se magában, se semmiben, egyfolytában foglalkozni kell vele a későbbiekben is, hiszen úgy tanul, hogy foglalkozol vele.
Remélhetően kiegyensúlyozott babád lesz, nem lesz örökmozgó, folyton hisztikéző, ölbe kéredzkedő, akaratos.
Szóval még az is lehet, hogy unatkozni fogsz mellette-mint az egyik ismerősöm-neki szerencséje is van.
Szia!
Nincsenek mintababák, mert a mintababáknak is fájhat a pocijuk, jöhet a foguk:) Nehéz anyának lenni, sokan (akik nem "gyakorolják" még vagy a férfiak) ezt nem értik nagyon. Mi a nehézség abban, hogy sír-eszik-alszik? Igen ám. Csakhogy. Nézni kell mennyit eszik, fejni az első időkben, csomókat egyengetni; nem alszik éjszaka, hát most mit kell tenni? Kaki, de jó-e az állaga, kifolyt a pelusból a pisi, átöltöztetni, vasalni, már megint sír..miért nem alszik? Miért alszik ennyit?...:) az első időzak ilyen. Aztán szép lassan megtanultok kommunikálni és minden mosolya feledteti veled az esetleges kellemetlenségeket!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!