Az igaz, hogy a sütött dolgokat nem úgy emészti meg a baba, mint a főttet?
Figyelt kérdés
6 hós a babám, és azt javasolták, hogy ne süssek pl. héjában krumplit, céklát, mert a baba gyomra nem tudja úgy megemészteni, mint a főttet. Pedig abban jobban benne maradnak a vitaminok, nem? Az én babám sült cékla+krupli után, este ki is taccsolt szegénykém, ezért kaptam ezt a tanácsot.2010. febr. 14. 10:09
1/9 anonim válasza:
A sültnek CSAK annyi a hátránya, hogy szárazabb, a babának kicsit több folyadékkal kell elkésziteni. A sütött semmivel sem nehezebb, mint a fött (kivéve, ha zsiradékban sütöd, de az más téma).
A babád csak azért lett rosszul, mert a szárazabb kajára többet kellett innia és a kaja meg a folyadék együtt túl sok volt a gyomrába.
A krumplit-céklát ne este add, hanem délben, akkor van ideje elég folyadékot fogyasztani hozzá, illetve az etetés közben is kináld meg innivalóval, ne csak a végén.
2/9 A kérdező kommentje:
Ebédre adtam neki, és este a vacsoránál megitta a tápszerét, és ki is hányta.
2010. febr. 14. 16:58
3/9 anonim válasza:
Én szinte csak sütöttem neki mindent, soha sem volt gond vele..én másra tippelnék a hányás okaként...főleg, hogy ugye a zöldségeket délben kapta, a hányás este volt...ha megterhelte volna a gyomrát, akkor már délután nyűgösebb lett volna, fájt volna a pocakja... Egyébként sütve sokkal egészségesebb az étel. Fontos, hogy elég hígra készítsd, utána ihasson eleget. Hogy ne legyen túl sűrű, hígítsd forralt, lehűtött vízzel vagy tápszerrel!
4/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is ugyan így gondoltam, mint te, de tegnap a tanácsadáson a doki azt mondta, hogy kizárólag főve adjak mindent, sütve ne, mert az megterheli a pociját, és emészteni nehezebb. Szerinte meg attól hányt, és szerintem is, nem ürült még ki a pocija, és ráette "volna" a vacsit. Azért kérdeztem, hogy esetleg más is kapott e ilyen tanácsot?
2010. febr. 17. 10:04
5/9 anonim válasza:
Nekem épp a doki mondta, hogy sütve jobb... :))) Tudod, ahány orvos, annyiféle hozzáállás.
6/9 anonim válasza:
Nem lehetséges, hogy csak véletlen egybeesés, hogy pont aznap este hányt szegény? Azért ebédtől vacsiig elég hosszú idő telt el, a gyomorrontása már szerintem hamarabb jelentkezett volna. Az meg, hogy viszontláttad az ebédet,csak azért volt, mert még nem távozott a gyomrából. De nem biztos, hogy az okozta a bajt. A babák rengeteg ok miatt hánynak, sokszor megfázás, felsőlégúti megbetegedés is hányással jár.
7/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére semmi baja, és a doki is azt mondta, hogy a sült dolgok megerőltették a pociját.:( Mindenesetre többet nem sütök, amíg nagyobb nem lesz.
2010. febr. 17. 13:40
8/9 anonim válasza:
szerintem a sütés alatt más ért a két doki: a tied arra gondol, amikor zsoradékban sütsz valamit, a máik meg a sütöben magában sütöttekre gondolt. Az utóbbi sokkal jobb, és mivel nem áznak ki belöle az ásványi anyagok, sokkal egészségesebb, és semmivel sem nehezebben emészthetö, mint a fött.
9/9 A kérdező kommentje:
6 hós baba esetében nem beszélünk (se a doki sem én) még zsiradékról.
2010. febr. 17. 16:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!