Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy találtátok meg az...

Ti hogy találtátok meg az egyensúlyt?

Figyelt kérdés
Babám két hónapos, egyre többet van ébren. Ti hogyan találtátok meg az egyensúlyt abban, hogy mennyit "foglalkozzatok " a babával (amikor kinn van a kiságyból és csak vele foglalkoztok) és mi az, amikor hagyni kell egyedül ellenni. A babám elég nyugodt természetű, van olyan nap, hogy egész nap ellene egyedül ( már amikor ébren van :). Úgy értem elgügyög lesekedik stb. Azt se akarom, hogy keveset foglalkozzak vele, de azt se akarom, hogy hozzászokjon, hogy mindig "szórakoztatja" valaki és utána nem tud majd egyedül elleni. Remélem érthetően írtam :)
2015. márc. 2. 19:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim gyógypedagógusok, anyám mondta egyszer, hogy "Ne, most ne nyúlj hozzá, elmélyült valamiben. Ha rendszeresen kizökkented, a koncentrációra való képességét nem hagyod kifejlődni."

Mivel engem is így nevelt és jó gyerekkorom volt, ráadásul nagyon jól tudok koncentrálni, váltott feladatokra is - szerintem eredményes ez az elv.

Úgyhogy amíg ő nem jelzi, hogy igényelné a társaságot, addig nem piszkálom. A közelben vagyok, tudja jelezni, ha már mással akar foglalkozni.

Ha másfél órát elpiszmog magában, akkor másfél órán át nem zavarom.

2015. márc. 2. 19:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Én ha azt láttam, hogy elvan egyedül, akkor hagytam. Ha azt láttam igényli a foglalkozást, akkor foglalkoztam vele. Ezt azért látja az ember, hogy nyűglődik vagy nem. Nekem is nyugis volt a fiam, egész piciként is úgymond lefoglalta magát sokáig. Júniusban lesz 3 éves és a mai napig sokat tud önállóan játszani. Ha velem akar játszani, akkor szól, egyébként most is hagyom.
2015. márc. 2. 19:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Hozzátenném, hogy gyerekként és felnőttként is teljesen jól elvagyok egyedül is és társaságban is. Ezt azért tartom fontosnak, mert sok emberen látom azt, hogy ha egyedül van, akkor automatikusan azonnal szorongani kezd és fenyegető, kétségbeejtő helyzetnek éli meg, ha nincs senki körülötte.

Ezzel nem a szociális magányra gondolok, hanem arra, hogy néhány óra vagy egy-két nap egyedüllét (amúgy kiegyensúlyozott szociális kapcsolatokkal) ne legyen nyomasztó az egyénnek.

2015. márc. 2. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!