Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek, ha két alvás...

Mit tennétek, ha két alvás más sok lenne, de az egy még kevés?

Figyelt kérdés
Kislányom egy éves, eddig délelőtt és délután is aludt egy-egy órát, de mostanában már nagyon nehezen alszik el a megszokott időpontban, gyakran háromnegyed órát is küszködünk a nappali elalvással, aztán persze tolódik minden, az esti fürdés, alvás is. Próbáltam, hogy kihagyjuk a délelőtti alvást és előrébb hozom a délutánit, de ez meg borzasztó kevésnek bizonyult, délelőtt is és délután is nyüszögött a fáradtságtól. Van valakinek tapasztalata, vagy valamilyen megváltó ötlete a problémára? Köszönöm!
2010. febr. 13. 19:46
 1/10 anonim ***** válasza:
JA.ezzel én is igy vagyok.14 hós a lányom,és pl ma is küszködtünk.1/4 9 -kor kelt fel,délelőtt már nem bírtam elaltatni ,délben minden gond nélkül elaludt és csak egy órát.fél 5kor már nem bírtam vele,és egy fél órát engedtem neki aludni.most van pancsi,mire ágyba dugom.....
2010. febr. 13. 20:25
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez az átállás elág nehéz, és már nálunk is tart 2 hete. :-((

Esetleg valakinek ötlete? Vagy nem lehet ezzel mit tenni?

2010. febr. 13. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Sok-sok türelem :)
2010. febr. 13. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:

a fiamnál az vált be, hogy egyik nap kétszer aludt, másnap pedig egyszer

kb. 15 hós korától, 18 hós koráig volt igy, aztán jött a jó idő és a meleg,(játszótér), és beállt magától a napi egyszeri alvásra

2010. febr. 13. 20:56
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát türelem, igen, az kell, de úgy érzem van is, csak sajnálom szegényt, mert akármelyik verzió van, egyik sem jó. :-)

Az egy kevés és fáradt, a kettő sok és sírás minden alvás eleje... .-(

Kipróbálom ezt az egyik nap egyszer alszik, másnap kétszer taktikát, hátha megkönnyítem vele az átállást. :-)

2010. febr. 13. 21:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia,az én lányom 10 hónapos,és mi is ebben a cipőben járunk!

Eddig aludt délelőtt egy órát(7-fél 8-kor kel reggel),és délután egy-másfél órát!

Pár hete 8 után kel,délelőtt nincs alvás,délután 1kor teszem le és alszik 2 órát,de még estig így is hosszú az idő!Sokat nyüglődünk!

7kor fürdünk,8kor már alszik!

Múlt vasárnap óta nem is szopizik(pedig egész héten próbáltam adni neki a cicit,hogy ne kelljen a tápszert megszerettetnem vele),egyszerűen leválasztotta magát,azonban azóta átalussza az éjszakát-ez pozitívum!

Szerintem is sok türelem kell hozzá,és én is bízom abban,ha jön a jó idő,minden oké lesz alvás téren!

Szép estét!

2010. febr. 13. 21:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát egy az egyben ilyen a napirendünk! Még az is stimmel, hogy mostanában reggel kicsit tovább alszik. Majdcsak meglesz ez az átállás, könnyebb lenne nekik is, nekünk is.
2010. febr. 13. 21:17
 8/10 anonim ***** válasza:
pOnt ez van nálunk is pár napja, legalább megnyugodtam, hogy normális. Ha nem alszik délután, 3-tól már kezd nyűglődni, este meg már borzalmas, de elalszik könnyen fürdés után. Ha alszik délután, akkor nem nyűgi estére, viszont el sem alszik...most is itt rodeózik. Hát én is remélem, hogy majd ha megyünk ki tavasszal, akkor átvészeljük a nyűglődést, és megoldódik a probléma. 14 hós.
2010. febr. 13. 21:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi kb. 3-4 hónapot kínlódtunk ezzel. Nálunk is úgy volt, hogy egyik nap korán (7körül) kelt, akkor aludt kétszer, ezért este későn (11körül) aludt el, akkor másnap sokáig kb. 9ig aludt, aznap egy alvás. Este korán fekvés, reggel korán kelés stb stb. Szóval nekünk is minden másnapunk volt egyforma. Aztán néha sikerült 2 napot egy alvással tölteni, és szép lassan átállt a szervezete. Nagyon nehéz volt, de muszáj volt, mert indult bölcsibe. Meg már untam, hogy minden este 11kor aludt el, éjfél volt mire ágyba keveredtem.

Szóval sokra nem mentél velünk, de legalább megtudtad, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, és az idő megoldja, ezt ki kell böjtölni.

2010. febr. 13. 22:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! AZ elmúlt éjjel semmit nem aludt, annak tudom be, hogy túlfáradt. Éjfél előtt kipattantak a szemei, és onnantól ment a nyűglődés reggelig. Hát nehéz ez. :-( VIszont most leraktam, alszik, bár így meg nem hétkor lesz a fürdés, hanem valamikor sokkal később. Ez sem jó. :-((
2010. febr. 14. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!