Nem vagyok híve a sírni hagyásnak, most mégis kénytelen vagyok néha sírni hagyni a picimet. Ötletek, tanácsok?
A kislányom kétéves, a kisbabám pedig 1 hónapos. A sírni hagyás nem az én asztalom, mióta megfogant a nagyobbik gyermekem, érzem, hogy képtelen vagyok/lennék sírni hagyni a csecsemőmet. A nagyobbikat nem is hagytam soha, az elején a hasa fájt, aztán jött minden más, imádtam hordozni, ringatni, és az idő engem igazolt: most van egy magabiztos, vagány kétévesem. A kisbabámat sem akarom sírni hagyni, de naponta többször alakul ki olyan helyzet, hogy kénytelen vagyok. A nagyot el kell látnom, foglalkozni is szeretnék Vele, kaját kell Neki készíteni stb. Ma kb. félórán át üvöltött a pici, amíg a nagynak ebédet adtam, és lefektettem. A szívem majd megszakadt. Gyakran odaléptem hozzá, megringattam a járókáját /kerekes/, de felvenni nem tudtam. Reggel már felkötöztem magamra, higy csendben legyen, de úgy pedig nem tudok 100 %-osan a naggyal foglalkozni.
Várok minden tanácsot, ötletet. Azok is írhatnak, akik nem ellenzik a sírni hagyást, osszák meg a tapasztalataikat! Köszönöm.
A természet ezt így alkotta meg, nem lesz tőle semmi baja, ha amúgy szeretetteljes légkör veszi körül. Gondolj bele, ahol ikrek vannak. Ott is ordít az egyik, amíg etetik a másikat.
Nálunk is ez van, én is a szívemre veszem, de nem tudok mit tenni, max annyit, hogy a kicsit berakom az autóshordozóba és viszem oda, ahol a naggyal van dolgom. (pl fürdetéskor is ott kukucskál, amíg a nagy pancsizik)
Ráadásul a nagyobbik nálunk autista, nagyon nehezen tud várni, de muszáj neki is megtanulnia, mert ilyen az élet...
Gratulálok, kedves 1-es!
Köszi, kedves 2-es! Egyébként én úgy veszem észre, a nagyomat zavarja a pici sírása. A pici viszont mindenhol sír, akár egy helyiségben vagyunk, akár nem.
Húúú! Egyébként nem lehet könnyű Neked!
Nekem 2,5 év van a két lányom között.
Nem volt egyszerű az első idők. Hiába "nagy" a korkülönbség, a nagyobbik lányomnak nem mondhattam folyamatosan azt, hogy most nyugi van és várj.
A kicsi alig aludt (most se egy hű, de jó alvó!), míg a nagy 8 hónapos koráig evett-aludt.
Nem bírtam ezzel a helyzettel mit "kezdeni", nagyon furcsa volt számomra a nagyobbik lányom után.
A nagy bölcsibe járt, én munkából mentem szülni. Nem vettük ki, mert senki se ajánlotta ezt a lépést.
Sokat volt beteg, így sokat is volt itthon velünk.
Első ilyen helyzetnél du. 3-kor mentem el elsőnek pisilni a reggeli ébredésből és fél5-kor tudtam végre átöltözni a hálóingről normális ruhába, amikor a férjem hazajött a munkából. Teljesen kikészültem.
Igen, volt, hogy nem bírtam rohanni és sírt a pici. Nem tudtam azonnal menni hozzá, mert épp "benne voltam" valamiben a nagyobbik lányomat tekintve.
Közben ugye vele is kell foglalkozni a testvérféltékenység miatt, stb..
Aztán, ahogy nagyobb lett a pici, úgy lett könnyebb.
Most már 13 hónapos, így egyszerre alszanak már délután és egyszerre is ülünk le játszani.
Már, amennyire a picinél már lehet vmit játékidőnek nevezni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!