Az egész lakás játszótér vagy csak a gyerekszoba?
utolsó vagyok, folyt.:
ez azért van így, mert nem szeretnék waterlooi csataképet a lakásban minden délutánra, van így is elég meló :) tök jól megszokta...konyhában is, inkább pakoljon ki 3 műanyag tálat (kb. ennyit ér el) mint kihordjon minden játékot a szobából.
8 hónapos múlt a fiam, mászik, kapaszkodva feláll, teszi az első kíséreteket önállóan az állásra.
Nálunk a konyha-étkező-nappali egy légtérben van, csak a 2 szoba meg a fürdő van külön, de mindenhol engedem játszani.
Lehet hogy egyeseknek nem tetszik, de én a fürdőbe is beengedem, pedig a wc is ott van. Persze egy porszívózással, meg fertőtlenítős felmosással kezdem a napot az egész lakásban, amibe beletartozik a wc meg a bidé alapos kitakarítása kívül-belül. Szigorúan miden reggel! De (egyenlőre) nem matat a csészében, meg a tető is le van hajtva. Legjobb szórakozás amúgy a fürdőben a wc-papír letekerése a tartóról, meg a tartalék hősugárzó tologatása.
Általában a nappali a fő színhely, a szobájában csak alszik, meg pelenkázom. Akkor marad el ottbent, ha én is ott vagyok vele. Esetleg ha a küszöbön belülre téved valami játékkal, de szigorúan úgy, hogy engem még lásson.
A mi szobánkba is beengedem, de tegnap jegyezte meg anyósom :(( , hogy nem kellene mindenhova beengedni a gyereket, náluk sem volt divat a szülők szobájában játszani, csak ünnepnap mehettek be a gyerekek. Én meg mondtam neki, hogy apa időnként nincs itthon a munkájából adódóan, így ha reggel velünk van, akkor már ugyan beviszem hozzá a gyereket, had hömbölögjenek egyet.
De kérem, a saját otthonomban had én döntsem már el, hogy mit engedek meg a gyereknek. Ha nála van, majd akkor szabályozhatja.
Amúgy a fiam nem az a típus, aki egyhelyben el tudna ücsörögni. Szerintem kilómétereket korzózik egy nap a lakásban, folyamatosan jön-megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!