Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem vagyok "anyukás". Képtelen...

Nem vagyok "anyukás". Képtelen vagyok elfogadni a változást?

Figyelt kérdés

Azt már többször mondták, hogy nem látszik rajtam, hogy van egy 10 hónapos gyerekem, mert sportolok, szépségszalonba járok, figyelek magamra és az öltözködésemre. De ma az egyik rokonom picit gonoszan megjegyezte, hogy nem vagyok éppen olyan, mint egy anya, inkább úgy nézek ki, mint akinek a gyerek is csak egy újabb drága kiegészítő, ami jól mutat a kezemben.

Utána még mondta, hogy mennyire nem normális, hogy a mi életünkben szinte semmi változás nem állt be a pici születésével és ez végül is tényleg így van... Jó, persze nem bulizok reggelig akár hétközben is, de ugyanúgy elmegyek a barátnőimmel 1-1 wellnesshétvégére, elmegyünk hármasban, vagy akár barátokkal együtt síelni, nyaralni. A napjaim sem változtak meg annyira, bár ez annak is köszönhető, hogy a kislányunk egy áldott jó baba, ha borul a napirend valami miatt, akkor sincs baj, sosem volt az a sírós fajta, bárhol elvan.

De most így visszagondolva, tényleg arra törekedtünk a vőlegényemmel együtt, hogy a baba születése miatt ne legyünk egy itthon ülő, másoktól elzárkózott család. Ettől függetlenül a kislányunk a mindenünk, csak mind a kettőnknek szüksége van arra, hogy ne itthon töltsük a napjaink nagy részét és ez a lányunk pár hetes kora óta így van.

2015. febr. 24. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"De mi van, ha mindenki rossz anyának tart a környezetemben, csak senki nem mondja?"

Miért fontos az, hogy a tág környezet mit gondol? A gyereknek, ha jó, annyi elég.

2015. febr. 24. 16:13
 12/14 anonim ***** válasza:
69%
Azért ha 2 főről 3 főre nő a létszám egy családban és szó szerint semmi nem változik, akkor felmerül a kérdés, hogy nincs-e elhanyagolva az a gyerek? Ha szerintetek minden rendben, akkor természetesen nem tartozik senki másra, hogy te egy 10 hónapos mellől wellness hétvégékre jársz, és másra hagyod, és azt írod, hogy nem töltitek otthon a nap nagy részét... én szeretek otthon lenni. Van, aki menekül, de ez nem a gyerekvállalástól függ. Speciel én el nem tudom ezt képzelni, de a te életed, úgy éled, ahogy akarod. Teljes jogú felnőtt vagy.
2015. febr. 24. 16:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen gyesen,de saját pénzből nyaral évi 3x. Ezt hogy?

Én nem hagynám magára a gyereket több napra wellnessezés meg barátnők miatt.Ha gyerek születik,az változással jár.És szerintem ebbe beletartozik,hogy nem passzoljuk le a gyereket állandóan. De ez az én véleményem,nem másra kell hallgatnod.Ha ti boldogok vagytok,folytasd így.Neked kell ezt tudni,nem másoknak.

2015. febr. 24. 19:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem azzal van a gond, hogy szépen öltözködsz, törődsz magaddal is, sőt! Az viszont nekem is megütötte a szemem, hogy a 10 hónapos babát cincálod minden felé és hagyod ott rendszeresen több napra másra. Ezt még korainak tartom és egyáltalán nem biztos, hogy a napirend nélküliség hosszú távon is jó annak a gyereknek!

Picit éretlennek tartalak, lehet, hogy várni kellett volna 1-2 évet a szüléssel.

A több napos távollétre kicsit később jön el az idő, kb 2 éves kor után, ha van szertő nagyszülő.

1-1 órára le lehet passzolni a bébit, de többre még korai szerintem. A naprend meg akkor is fontos, ha neked ez nem kényelmes. Ez ad a gyerekednek biztonságot, kiszámíthatóságot! A csendes baba sem biztos, hogy jól érzi magát.

2015. febr. 25. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!