Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan és milyen sűrűn takarít...

Hogyan és milyen sűrűn takarítotok a babaszobában?

Figyelt kérdés
Hogy, mivel töröltök port? Minden nap vagy azt csak hetente? Naponta többször felporszívóztok? 8 hónapos a babám, lassan mászik. Mielőtt elkezdett mászni a babátok és letettétek a földre, csináltatok valami különleges takarítást? Bútorok , ajtók alját lemosni vagy ilyesmire gondolok, amit elér.
2010. febr. 12. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Naponta takarítok, felmosok, porszívózok, de ezt az egész házban csinálom, nem csak ott, ahol a kicsi van. Mivel családi házunk van,így könnyen behordjuk a koszt. Port hetente 1x törlök, ált. neves kendővel. A kislányomnak soem volt járókája, így már kb. 3 hónapos kora óta a szőnyegre tett pléden vagy játszószőnyegen játszott. Nem csináltam különösebb nagytakarítást előtte. A parketta naponta fel van porszívózva, 2 naponta felmosva. A szőnyeget szintén naponta porszívózom. Szerintem nem kell túlsillázni a gyerek körüli higiéniát,sterilizálást normál tisztaság mellett nem lesz semmi baja, egy kis kosz meg csak erősíti az immunrendszerét. Ha túl sterilen próbálod tartani, nem lesz semmi védekezőrendszere és minden vacaktól beteg lesz.
2010. febr. 12. 08:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Dehogy porszívózok naponta többször...Egyszer csinálni egy nagytakarítást negyedévente szerintem elég.Hetente port törlök,heti 1x porszívózok,és felmosok.Minél jobban takarítasz,annál kevésbé lesz ellenálló a baba.Nála úgy sem járunk olyan gyakran,és főleg nem cipővel.
2010. febr. 12. 08:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a napi porszívózás,felmosás szerintem már sok,biztosan lefáraszt.Mondjuk mi nem családi házban lakunk,és mint mondtam a babaszoba nem átjáróház,én nem csinálom mindennap.Amellett is van rengeteg minden,aminek ez tuti a rovására menne.Pl. főzés,mosás,mosogatás,séta,stb.
2010. febr. 12. 08:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Én három naponta porszívózok, mert a gyerek így is minden apró sz@rt felszed a földről, de legalább edzi az immunrendszerét:) Viszont ami hajam nem hullik ki, azt kitépi, és 3 nap alatt az elég rendesen össze tud gyűlni:)

Hetente nedves ruhával port törlök, bár egy óra múlva kezdhetném is elölről (panelban lakunk). Én is negyedévente csinálok nagytakarítást, majd tavasszal újra lesz. Én ezt maximálisan elégnek tartom, úgysem tudok steril körülményeket teremteni, és nem is akarok, mert nem tartom egészségesnek.

2010. febr. 12. 08:14
 5/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok..nálunk 4 gyerek van, a nagyoknak itt vannak sokat a barátai s, így muszáj naponta takarítani..mellette ugyanúgy főzök, mosok stb..nem megy ezek rovására :)) De mivel nincs külön előszoba és egyenesen a nappaliba nyílik az ajtó, ahol a picur is legtöbbet van, így muszáj naponta takarítani... a szobájában csak alváskor van...
2010. febr. 12. 08:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen,így érthető,hogy te sűrűbben takarítasz,de a kérdező a babaszobát kérdezte,1 babával,ott szerintem elég heti 1-2 porszívózás.
2010. febr. 12. 08:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze, külön a babaszobát bőven elég, főleg, ha panelról van szó...ahogy írtam, nálunk keveset van csak a szobájában :)) társaságkedvelő ő is :)
2010. febr. 12. 08:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Két három naponta takarítok(porszi felmosás) hetente portörlés, nagytakarítás is negyedévente.

Egy kisgyerek mellett terem a kosz! Komolyan mondom. A kicsi szobájában 30percig porszizom a szőnyeget(minda két oldalt), biztosan minden szösz feljöjjön, szöszmentesen összetekerem, padló porszi felmosás. Na mi van a szőnyegen, mikor leteszem vissza, szösz 2szer több mint porszi előtt!

Felesleges agyon pucolni a lakást, egy mire végzel a kicsi tesz róla, hogy újra kezd, kettő a zoknin, papucson, talpadon lévő szöszök, kosz szintén egy pillanat alatt kerül vissza a földre.

Ezt anyukám mesélte: mikor kicsi volt a hugom, kúszott, talált egy szöszt, órákig játszott vele, majd mikor meguta, hamm bekapta, és ment tovább. Én hangyát ettem a kertben. Ált iskola, tél influenza járvány, és nekem tartott órát a tanár, osztály létszáam X jelen van 1fő.

2010. febr. 12. 08:24
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! :) Azért kérdeztem mert mi is panelban lakunk, ráadásul konvektoros lakás, folyton por van pormacskákkal vagyunk tele :( Iszonyú fárasztó minden nap felporszívózni meg hasonlók, de sajnos kell, mert párom itthon dolgozik, ebben a saras időben felhordjuk a sót, homokot, sarat :( Mindig van valami szösz a földön, morzsa és egyéb ismeretlen eredetű kosz. Nem szeretnék, nem is tudok "steril körülményeket" biztosítani, de engem zavar hogy ott van :( Viszont alig van erőm néha előszedni a vacak porszívót, végigmászni vele a lakáson :(
2010. febr. 12. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!