Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én nem tudom lekötni 13...

Csak én nem tudom lekötni 13 hónapos eleven kisfiamat?

Figyelt kérdés
Már azt is kipróbáltam, hogy elteszek játékot egy pár hétre, hogy "új" legyen. De nem igazán érdeklik a játékok. Könyvekkel is próbálkozom, néhány percig ok, de aztán...újra a nyűgösség. Igazán csak szaladgálni és bújócskázni szeret, de reggeltől estig nem bírom. Na meg házimunkázni is kellene egy kicsit. Rengeteg babazeném, mondókám van, de nem figyel rá. Minden kellene, amit nem szabad, és persze az ölbenlét! Ha valakinek van ötlete szívesen fogadnám.
2010. febr. 11. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd egyedül játszani,avval ami neki tetszik.Ha nem vagy mellette,akkor keres magának játékot.Nem baj,ha hisztizik,ne törődj vele.Csak akkor tud játszani,ha egyedül kell kitalálnia a szórakozását.
2010. febr. 11. 22:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt kipróbáltam, de csak fogja a nadrágomat és sír. Meddig hagyjam sírni?
2010. febr. 11. 23:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém dettó ilyen, csak mellé még rúg-harap-hajat tép- karmol egyfolytában :( viccesen azt szoktam mondani, h vele lesz tele a börtön pár év múlva, de azért aggaszt az agresszivitása nagyon :( bocs, ez nem volt túl kreatív :)
2010. febr. 11. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Ne hagyd hogy nagyon anyás legyen, mert sokkal több gondod lesz később.

Próbáld meg összeereszteni más babákkal, hátha eljátszik velük. Persze előbb te is legyél ott velük. A keresztanyámék falujában van babakör. Hasonló mit a bölcsi csak ez délutáni és a szülők is ott vannak.

Valószínű hogy valamit elkövettél és a kisgyerek megijedt, hogy nem leszel mindig mellette, és ezért ragaszkodik. Lehet h egyszer túl sokáig hagytad magára.

Erről szakembert kéne megkérdezned, nehogy lelki sérülése legyen a kicsinek!

2010. febr. 11. 23:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Próbálj ki valamit: Mikor a nadrágodba kapaszkodva sír, akkor ülj le mellé a földre és kezdjetek játszani valamit, vagy valamivel. És mindig tedd ezt, így meg is nyugszik, és elkerülöd, hogy ölbe kelljen venni.

Illetve helyesbítek: Ne tedd mindig ezt, csak néha. Ki bírja ki, hogy néha-néha ne vegye ölbe a csemetéjét? :) De nálam a fent leírt dolog jól bevált, most 14 hónapos a lányom.

2010. febr. 11. 23:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy alakult, hogy vissza kellett mennem dolgozni, 1 év után, és az eléggé aktív kislányom bölcsibe került, de csak 5en vannak. Először persze aggódtam mi lesz, de jól sült el a dolog, imádja, járnak mindenféle foglalkozásokra, sport, zene..ilyesmik, most 19 hós, és már egy 12 hónapos kisfiú a legjobb barátja, eteti is, kézenfogva sétálnak, nagyon édesek. Szóval csak azért írtam, hogy néha elgondolkodok ilyenkor, hogy tudnám-e én így lekötni, ha csak 2en lennénk itthon, és arra jutok, hogy nem, és hétvégén nálunk is hasonló a szitu, mint amit leírtál, így én is csak azt tudom mondani, menjetek el sokat másokhoz, főként gyerekközösségbe, játszóház, zenebölcsi, csak van valami, meg főleg így télen, nehéz otthon lekötni őket, amikor akkora a mozgásigényük.
2010. febr. 12. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!