Lázzal elviszitek orvoshoz a gyerkőcöt?
Reggelre belázasodott. 39 fok is volt neki de szépen lement. Kicsit köhög. De tényleg minimálisan mert ma kb 2 szer köhintett. Várjak vele holnapig vagy vigyem el ma? Nem akarom hogy a rendelőbe valamit összeszedjen ha nincs semmi komolyabb baja a lázon kívűl.
Lehet a fogától van.
Ugyan nekem csak 13 hónapos a fiam, de pont pénteken volt ilyesmi, csak köhögés nélkül. Délután ébredés után 39,4 a hője. Én nem fórumon kérdezgettem laikusoktól, hanem levittem orvoshoz. Elég csúnya torokgyulladás a diagnózis, amihez azonnal antibiotikumot rendelt.
Ilyen kicsi gyerekkel nem szórakoznék, vagy elvinném, vagy kihívnám az orvost. Ez a rendelőben összeszed még valamit... a boltban, utcán, postán, nagyobb gyerekért menve az oviban, szomszéd gyerektől is simán összeszed bármit.
3 napig hagyja lázasan szenvedni a gyereket a gyerekorvos, anélkül, hogy megnézné?! Az szép! Oda se vinném a gyerekeimet.
"...az orvosi rendelőbe ki is van írva, hogy 3 napi láz után kell jelentkezni, addig a lázcsillapításon kívül nincs más teendő."
"Nálunk sem fogad az orvos csak 3 napos láz után. Addig lázcsillapítás."
Nem tudom, hogy te írtad-e vagy más, nem néztem, nem is érdekel, de elég egyértelmű. Nem hiszem, hogy én lennék az értetlen....
Kérdező! A minimum, hogy felhívnám az orvost és ha kijön, kihívnám. Ha nem jön ki és holnap is lázas, akkor pedig bevinném.
10 válaszoló vagyok. Lehet értetlennek hívni, le lehet pontozni de senki nem lát bele a gyerekbe, miért lázas. Ápolónő vagyok sok mindent magam is eltudom intézni. De pont ezért tudom, hogy egy gyereknek nagyon hamar romolhat az állapota. Lányomnak többször volt középfül gyulladása. Egyszer kihívtuk az ügyeletet közölte velünk, hogy vírus lázcsíllapítás stb. Aztán mivel nem lett jobban az orvosunkhoz levittem a gyereket. Ő mondta nézzük meg a fülét akkor derült ki, hogy bedurrant a füle. 38.5 volt a hője és másnap éjjel 40 fokos láza lett a gyereknek. Ügyeleten kötöttünk ki. Ivott szépen, eleven volt mert nem akarták elhinni, hogy a gyerekemnek baja van, mert nevetett. Még is majdnem kiszáradt a gyerek és 3 napot volt a kórházban. Igen én felvagyok háborodva, ha valakinek az orvosa úgy mond dolgokat, hogy nem látja a gyereket. Csakbengem nehezebben ráznak le, mert tudom mikor kell lépni.
Ja és a lányom úgy volt lázas, hogy reggel semmi 3-4 órától ment fel. 40 fokos lázza fél órával a lázcsíllapítás után és a hűtőfürdőztetés után volt.
Jujj, de jó nyomkodni a piros kezecskét....
Egyébként te, aki értetlennek nevezel bennünk, pont te írtad, hogy a gyerekorvosotok nem vizsgálja meg a gyereket, csak három nap láz után.
Te tényleg elnézed 3 napig a 39 fok vagy afölötti lázzal szenvedő gyereked és vársz ölbe tett kézzel, mert a doki úgyse csinál semmit? Dugdosod a kúpot, nyomod bele szirupokat, de közben fogalmad sincs, hogy mi a baja...
Jaj, csak lázas. Aztán lehet, hogy tüdőgyulladás, középfülgyulladás, mandulagyulladás, vagy bármi más lehet a baj. De persze, az a szuperanyu, aki inkább hagyja szenvedni a gyerekét, mert lusta levinni az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!