Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menyit kell ennie egy 1 hetes...

Menyit kell ennie egy 1 hetes babának anyatejböl (hány ml-ert), és ameddig nem indul meg a tejcsi mit agyak neki? Milyen teát ihat, folyadékpotlásnak?

Figyelt kérdés
Tudom hogy általában a vizrt javasolják de ha nem issza?Kamilla sem az igazi,meg azt sokáig nem lehet mert nem jo a beleknek(ugy hallotam)?!
2008. aug. 23. 07:56
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Általában az egy hetes babák 30-40ml esznek,de ez nem minden babára igaz. Miből gondolod,hogy még nem indult meg a tejed? Az egy nap után már megindul,csak kb 2 hét kell,hogy beálljon a mennyiség. Szerintem addig se adj neki mást! Én nagyon gyakrak raktam didire az első napokban. Volt,hogy 1 órán belül kétszer is. Most 5 hónapos és 8.5kg,amit csak anyatejjel ért el.:) Szerintem inkább szoptatsd gyakrabban!

2008. aug. 23. 08:08
 2/6 anonim válasza:
100%
Szia! Ne aggódj, a tejtermelődés már biztos megindult. A baba tudja, hogy mikor éhes, biztos jelzi is a sírásával. Nyugodtan szoptasd meg sűrűbben, ilyenkor nyáros akkor is szopni akarnak, ha szomjasak. Arra vigyázz, hogy szoptatás után a maradékot ki kell fejni, mert annyi termelődik után, mint amennyi fogyott és a babák eleinte keveset esznek, később beáll a mennyiség és nem kell fejni. Az én legkisebb unokám két hetes, van amikor egyóránként szopik, van amikor három-négy pontosan jelzi ha éhes, figyeld a sírás.
2008. aug. 23. 08:42
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Az én babám 7hetes és épp tegnap kérdeztem az orvosunkat kiváncsiságból hogy mégis mennyi az a mennyiség amit meg kéne neki ennie?!Erre ő azt mondta hogy ezzel ne is foglalkozzak mert hülyét kapok. A babák saját maguk döntik el hogy éppen az adott pillanatban mennyit akarnak enni. Minden evési mennyiség más, ritka ha ugyanannyit eszik mint az előző evésnél. A folyadék pótlás viszont fontos. Én annyiszor tettem a cumisüveget a szájába amig el nem fogadta és elkezdett inni. Próbálkozz te is. A teáztatás nem nagyon jó ilyen pici korban, ha csak nem indokolt. A kórházban ugye már megindult az előtejem, de volt akinek az sem és megkérdeztük hogy ihatunk-e tejserkentő teát...és nem engedték meg. Azt mondták, hogy meg kell várni a 4 napot. No de akkor mit eszik addig a gyerek? Én meg pont tettem rá hogy ihatok-e vagy sem és titoban ittam. Másnapra akkorák éettek a melleim mint aki plasztikai műtéten esett át és nagyon szépen megindult tőle a tej. Szobatársam nem merte bevállalni igy éhezett is a gyereke és csak cukros vizet kapott ....had ne mondjam hogy egész nap üvöltött mert nem volt mit ennie. 4 napig éhezett az a szegény gyerek mert az anyjának még előteje sem volt és a kórházban várnak 4 napot és csak az ötödiken adnak tápszert. Jó nem?

Igyál tejserkentő teát,,,én a hipp natalt ittam, és rengeteg tejem lett, volt hogy 3dl-t fejtem le csak az egyik mellemből. Igaz vigyázni is kell mert be is gyulladhat a sok tejtől a mell és az magas lázzal jár. Sajna én bele is estem ebbe a csapdába, 5 napig 40 fokos lázam volt és iszonyatosan fájt a mellem. Minden evés után fejd le a maradékot ezáltal is jobban termelődik a tej és etesd a picikédet ahányszor csak igényli.

üdv. 7 hetes kislány anyukája

2008. aug. 23. 10:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia.Ha nincs tejed egyátalán akkor tápszer .Nincs vagy csak szerinted kevés a baba milyen sír mindig vagy miből gondolod hogy nem elég?
2008. aug. 23. 10:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem 50-60 ml-t már kellene szopiznia, igaz ez attól függ, hogy mekkora a súlya. Testsúly kg-ként napi 150 ml-r kell enniük minimum. Pl. ha a babád 4 kg, akkor naponta 600 ml-t kell ennie. Ezt kell elosztani a szoptatások számával. Az én babám 3400 g-mal született. Eleinte is megette a 60 g-ot, most 9 hetes, 120-130 g-ot eszik. Én Mecsek baby teát is adok neki ebben a melegben és nagyon szereti. Teszek bele neki pici cukrot, pici citrom levet és olyan jókat pukizik tőle, egyáltalán nem hasfájós. Etetés után mindig fejd le a bent maradt tejcsit, attól fog sokkal több termelődni, én még most is fejek minden etetés után és van is sok tejem.
2008. aug. 23. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy anyatejből hány mlt eszik? Fejed és úgy addod neki cumiból? Miért? Mert ha cicizik, nem hiszem, hogy tudod, hogy mennyit evett. Amennyi kell neki, annyit eszik.

Tej van már szülés után mindjárt, és folyamatosan egyre több lesz, mindig annyi , amennyi a babának kell. semmi mást nem kell adni neki, elég neki az a tej, és kb egy hét alatt "belövell" a sok tejcsi, és onnan meg bőven van. Addig elég a kevés is.

Vizet lehet adni, jó az a babának szomjoltónak, lehet köménymagteát, kamillát is, és vannak kimondott babateák a gyógyszertárban.

2008. aug. 23. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!