Most jó a cumi a gyereknek vagy sem? Tapasztalatokat írnátok hogy kinek mi elönye, vagy hátránya keletkezett belőle?
annyiban jó, hogy a folyamatos szopóingerét le tudja vezetni és nyugodt alvása van, és nem szülői segítséggel alszik el, ami tudjuk nem jó, amikor később teher az anyánbak, viszont ehhez lett szoktatva. a cumi mindig rendelkezésre állhat.
hátránya lehet a fogak deformációja, amikor bújnak ki, de manapság elég sok erre tekintettel levő cumit alakítottak ki
valamint olyan hihiéniai szabályok megszegését vonja maga után, amikor leesik és a drága anyuka lenyalja és úgy adja a babának vissza...
később meg gondot okozhat, hogy a gyerek nem akarja elhagyni.
*általában nyugalmat nyugalommal áraszthatsz a babára, énekléssel csak fenntartod a figyelmét, az szórakoztatás számba megy.
a legjobb ha megöleled és csend.
hacsak nem hasfájós..
Az én tapasztalatom az, hogy a baba nem fog a cumi miatt elfordulni a cicitől. Sajnos kezdettől nincs elég tejem, de a gyerekem csak addig nem fogadta el a mellem, amíg egyáltalán nem volt. Azóta kap cumisüveget is, néha kicsit cumit is, de a mellemet evéskor is és komfortszopihoz is fenntartás nélkül elfogadja.
Persze tudom, hogy minden baba más, de nálunk egyelőre nem okoz problémát a gumicici.
vagy ujjszopos lesz, vagy cumizni fog. a cumit el tudod tőle venni. az ujját nem. és milyen jó egy 3 éves ujjszopos, aki feltorli a kezével a jatszoteret/bolcsit, aztan neki all ujjat szopni.
amugy lattam mar a buszon/metron ujjszopos 6-7 évest. cumizost még sosem
3 éves a fiam, ő is cumis volt. Én örültem neki,hogy nem az ujját szopta. A cumit el tudtam venni lassan fél éve. Nem volt nagy gond belőle, pedig féltem. De csak másnap kereste és utána nem.
Ha nyugtatni akarja magát, akkor úgy is megtalálja max. az ujját. A rosszabb,ha cici nyugtatja meg. Barátnőm kisfia két és féléves koráig éjjel cicizett. Nem igazán jött belőle semmi, csak neki az volt a cumi. Gondolhatod mennyire pihente ki magát. Volt,hogy 5-6x is kérte egy éjjel a cicit a gyerek.
Az ujját meg nehezebb tőle elvenni,mert ott van. Unokatesóm kislányát nem sikerül az ujjszopásról leszoktatni. 5 éves és sajnos már látszik elől a fogain, mert ő még az a típus is, akkor "rángatja" az ujját, miközben a szájában van.
Én nem vagyok cumiellenes, ez azt jelenti hogy már a kórházban a szájába adtam a fiamnak. Ennek ellenére mindig csak az éjszakai elalváshoz kellett neki, majd 7 hónaposan elhagyta! 6,5 hósan jöttek ki a metsző fogai és akkor kezdte kiköpdösni, így nem erőltettem! Most másfél éves, és nem cumizza az ujját.
Én (25 éves vagyok) még az oviba is cumiztam. Gyönyörű a fogsorom, egyetlen fogam sem áll félre!
Erőltetni semmiképp nem kell, de ha megnyugtatja akkor add neki oda.
Én nem vagyok cumiellenes, próbáltam a kislányomnak adni, ő is borzasztó sírós volt. Nem fogadta el, pedig vettem több márkát is, max megrágcsálta picit őket és köpte is ki. Én se cumiztam kicsiként, az apja az ujját szopta, gondoltuk ő is azt fogja, de az ujjacskája se kellett neki. Igaz, egy évesen még szoptatom napi 6x kb., lehet, hogy emiatt nem kell neki más.
Szerintem nyugodtan adj neki, ha elfogadja jó, ha nem akkor ne erőltesd. Csak arra figyelj, hogy korlátozd a használatát, van ismerős 1,5 éves, akit én még nem láttam cumi nélkül, még fényképen se, szerintem az azért már túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!