Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altassam majd a babámat?...

Hogy altassam majd a babámat? Azt olvastam oldalt a legjobb, de mivel támasztjam majd ki őt? Egész éjjelre hagyjam az egyik oldalán aludni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 22. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
Csak ha nem büfizett vagy sokat bukik.Egyébként eleinte háton altasd,a csípőjének még nem tesz túl jót a hosszabb ideig tartó egyoldali terhelés és ha a családban előfordult(anyai részről) veleszületett csípőficam vagy szűkület nem is ajánlott az oldalt fektetés.Ha pedig nics akadálya vehetsz spec. párnát vagy 1 kispárnával is kitámaszthatod.
2008. aug. 22. 21:25
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Isten őrizz,hogy egész éjjel az oldalán legyen, elfekszi a fejét, ráadásul a medencéje is deformálódik. Ha a baba a hátán alszik akkor is a fejecskéje az egyik oldalra tekint, ezáltal ki tud csorogni a szájából a tejcsi. Én nem pártolom a hason altatást sem éjjel, mert ekkor aztán belélegzi a saját kicsórt nyálát és kibukott tejcsit az meg nagyon nem jó a babának. Éjjel a legjobb háton altatni, napközben mikor vele vagy amíg szundikál, akkor nyugodtabban lehet hason altatni, oldalt fektetni nem ajánlatos, majd ha ő maga már oldalára tud fordulni odafordul ha kényelmes neki, és visszafordul ha elfáradt.
2008. aug. 22. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

Az én fiam hason szeret aludni.

Nincs az az ég,hogy a hátán elaludjon.

Így ha nyomja a büfi,könnyebben kijön.

6 hetes kisifú anyukája

2008. aug. 22. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

TEljesen felesleges oldalra fordítani, nem tesz jót a tartásának. Nyugodtan altathatod hanyatt, a fejét fordítsd oldalra, nem fogja elfordítani , csak jó pár hetesen (4-5)és kifolyik , ha bukik. Vagy altasd hason,akkor is kifolyik.

Én is paráztam, de nem kell,hidd el, elmúlik majd, a baba meg szépen kiköpi, ha bukik:-)

9 hetes kislányos anyuka

2008. aug. 22. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Neh oldalt altasd!Az ortopéd doki ki volt kelve,h ekkora baromságot,mint az oldalt fektetés egy csecsemőnél még nem hallott.Mivel képlékenyek a csontjai,így a csípője deformálódhat.Az én lányom 3 hetesen rájött,h kell oldalra fordulni,és mivel nem szeretett háton feküdni ezért oldalra is fordult.Egy hét elég volt ahhoz,h ez meglátszódjon a csípőjén.Azóta hason alszik,és még a babakocsiban is csak úgy tud elaludni.Most tölti a három hónapot hétfőn,és még szeptemberben is mehetünk az ortopédiára kontrollra.(Mivel teltház van/volt az SZTKban,és sehol nincs elérhető közelségben ahova be tudna utalni a dokink,így harmadjára is 4e Ftunk bánja a magándokit.)
2008. aug. 22. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!