Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van ölelnivalója estére a...

Van ölelnivalója estére a babátoknak? Maci, baba. Stb? Megnyugtatja?

Figyelt kérdés
A lelki,érzelmi vonatokzására lennék kiváncsi.Kell a babáknak?
2010. febr. 11. 09:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
a fiam 20 hónaposan talált magának ilyet. ha van van, ha nincs nincs. a baba dönti el:) ha van az sem baj, ha nincs, az sem. most épp 1 fifivel alszik, eddig bármit az ágyába tettem kidobálta. :)
2010. febr. 11. 09:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
4 gyerekem van, egyiknek se volt semmi alvós tárgya. Mégis mindegyik kiegyensúlyozott gyerkőc :) Én próbálkoztam mindegyiknél, betettem nekik pelust, morzsolgató rongyit, plüssöket stb. egyik se kötődött egyikhez se...igaz, mindegyik sokáig szopizott...lehet,hogy emiatt nem kellett nekik semmi.
2010. febr. 11. 09:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az enyéim nem igényelték.

Igaz, anya mindig "kéznél" van, ha kell.

Nem tudom, ez vajon összefügg?

ugyanez vonatkozik a cumira is.

2010. febr. 11. 09:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is kéznél van Anya mindig, tehát nem igaz, hogy Anya helyetti pótlék egy ilyen tárgy. Én is mindig kéznél vagyok, kislányomnak mégis van egy kedvenc takarója, amit gyűröget, ölelget, és igen, megnyugtatja. De nem azért, mert Én nem. Nincs összefüggés.
2010. febr. 11. 10:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekünk egy hófehér nyuszink van, a fiam elalvás előtt ennek a fenekén lévő címkét szokta vizsgálgatni, jó 10-15 percig.

Magától alszik el, így ha oldalra fordul megöleli és úgy alszik.

2010. febr. 11. 10:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Azt mondják ez az ölelgetős anyapótló tárgy főképp régebben volt nagyon tipikus, mikor az anyák hamarabb visszamentek dolgozni és a gyerek vagy nagyszülővel maradt, vagy bölcsibe került stb.és akkor nagyon kellett neki vmi ilyesmi tárgy.

Manapság is gyakori, de simán elképzelhető hogy nem kell neki ilyen, mivel ahogy írták előttem anya mindig ugrik, az igény szerinti szoptatás térhódításával folyton cicizhet stb.

De ez csak elmélet.

Egyébként én is pakolásztam be a fiam ágyába a "szeretgethetős" állatokat, sose kellett neki semmi.

Aztán 2 éves korában "beleszeretett" egy hatalmas maciba és egy koszlott, ezer éves bohóc-babába...:)

Úgyhogy mostmár ők mindig kellenek neki a jó közérzethez:))

3 éves.

2010. febr. 11. 10:14
 7/11 anonim ***** válasza:

nincs neki semmnije, ami nélkül ne tudna elaludni, kivéve a cicit és a cumit.... mindkettő kell neki ui. Próbáltam adni neki, de nem használta rendeltetészerűen. :)

Pedig amúgy szereti a plüssöket, hurcibálja őket, megszeretgeti néha, most már néha a cumit is odaadja nekik. :)))

de elalvásnál még nem jönnek szóba egyáltalán. 14 hós.

2010. febr. 11. 10:22
 8/11 anonim ***** válasza:
10:12-nek: Az én lányom dettó! Csak ő a pihe puha takaróját, és annak a cimkéjét morzsolgatja, és befordul oldalra, mint a nagyok! Olyan édik, nem?:)
2010. febr. 11. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:

3 hos volt a kislanyunk amikor kulon szobaba tettuk es kb ugyanakkor apadt el teljesen a tejem.Ezert gondoltam beteszek egy alvorongyot a kicsiagyba,hogy megse erezze magat teljesen egyedul.:)1 het utan mar nem tudott nelkule elaludni.Most is imadja,de csak alvaskor keri,meg ha nyugos.Persze a cumi is elengedhetetlen.Ha cumi es "bubu" ott van,akkor gond nelkul egyedul elalszik.Persze en is keznel vagyok ha kellek es ezt o is tudja.

Most 1 eves es 2 napos:)

2010. febr. 11. 11:36
 10/11 A kérdező kommentje:

Igen,az én 6 hós lányom is a takarót morzsolgatva alszik el,+ öleli,csak nem tudom,annak mennyire lehet "anyaszaga".

Köszi a válaszokat!

2010. febr. 11. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!