8 hónaposan hány centi és hány gramm (volt) fiú gyereked?
8-10 hó között 10kg volt, csak hosszra nőtt és 86 cm körül, mert akkoriban vettük elő a 86/92-es ruhákat. (Csak a ruhaméreteket jegyeztem meg, az orvos is azt kérdezi mindig.)
(11hósan 92-es a mérete, a 86 már kicsi és 10,8kg.)
72,5 9 kg
és ő is 86-os ruhákat hord....a ruhaméret nem mindig babahossz méret
3800gramm/52cm volt az első születéskor és 8hósan 7960gramm és 72cm.
Középső fiam 2600/49cm - 7860/71cm volt 8hósan
Legkisebbik fiam 3050/48 - 7960/71 cm.
Tök egyforma formák voltak 8hósan. :))
Én írtam, hogy 10kg és 86/92 volt akkoriban.
Semmi baja nincs a fiadnak, azért, mert nagyobb. Az enyém 5200g-al és 62cm-el született, nagyon gyorsan elérte ezt a 1,5-2 éves méretet és ahogy írtam is, két hónapig kb. stagnált. Az alatt viszont megtanult lépegetni, mászni és peresze, hogy van hozzá izomzata. Ja és nekünk soha nem mondta egyik orvos sem, aki eddig látta, hogy bármi baj lenne a nagy mérete miatt. Kérdezik, hogy miket csinál, mondom miket és azt mondják, teljesen rendben van fejlődés szempontjából. Nyugi :) Szerinte csak kevés a tapasztalat nagysúlyú babákra és elképzelik, milyen lehet. Itt kicsit több a tapasztalat (BP) és nem is csinálnak belőle problémát. Azt mondták amúgy, 1 éves kora körül le fog lassulni a növekedése, nekünk így is lett.
Jó hogy azt nem mondja a doki, hogy tartsd bepólyázva, hogy tömörödjön, ne nőljön :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!