A lányom 3 hónapos és két napja folyton sír. Vajon
miért?
Figyelt kérdés
Két hete kevesebbet eszik kb 80-120 ml-t napi 6×, pedig neki többet kellene, mert nagy baba (6,5 kg). Ennek ellenére hízik, csak kevesebbett, mint eddig. Két napja viszont folyton sír, enni ugyanúgy nem akar többet, viszont sehogy nem tudom megvígasztalni és eddig éjjel is aludt szépen, mostanában viszont többször felkel. Enni nem adok neki, mert arról már rég leszoktunk és nem is igényli. A keze folyton a szájában van és rágja az öklét. Arra gondoltam, lehet a foga jö, de nem kicsi ő még hoozá? És a nyála sem folyik olyan nagyon. Nem lázas, és ha épp nem sír egész jó kedve van. Nem tudom mi lehet. Már mindent kipróbáltam, de semmi nem nyugtatja meg.
2008. aug. 22. 14:30
1/8 anonim válasza:
Szia! Bizony előfordulhat hogy már a foga... De bennem felmerül, hogy nem éhes-e mégis. Az én lányom akkor tömi az oklét a szájába, ha enni szeretne. Ráadásul pont 3 hónapos kor körül (is) van egy intenzitásváltás, amikor hirtelen megnő a kicsik étvágya. Anyatejes, szoptatott babáknál nagyon jellemző, hogy ilyenkor szinte óránként szopizni akarnak, de ez így jó, mert stimulálja a melleket, ezáltal a tejtermelést. Nem tudom, a te babád szopizik, vagy tápszeres, erről nem írtál.
Azért nézd meg jól az ínyét is, hátha mégis a foga. Remélem, minden rendben lesz veletek. Szia!
2008. aug. 22. 14:38
2/8 anonim válasza:
Nálunk is ez a helyzet két napja,kivéve az éjjeli kelést.A én lányom hétfőn lesz 3 hós.De fejreállítva sem jó neki,a játékok ideig óráig lekötik,de a csirimpolója is csak 10 percre köti le,korábban fél órát is elküzdött vele.Nekem sincs más tippem,mint hogy közeleg a fogzás,vagy valami front jön.
2008. aug. 22. 14:41
3/8 anonim válasza:
Csatlakoznék, 4 napja múlt 3 hónapos a lányom:)
2 napja diliház van itthon. Sír a játékai között, evés közben, kézben, állva, ülve....
Napok óta nyugtalanul alszik éjjel.
Ha szopizik én éjjel cicire tenném amikor felkel. Ha mást nem, hát megnyugtatja. Ha meg eszik-akkor tényleg éhes.
Sajnos én ezt már nem tudom kipróbálni, nincs tejem-és az üres cicitől öklendezik. Pedig mit nem adnék érte ha szopizna:( (tápszeres, mondjuk Ő még mindig eszik éjjel 2-3x is)
2008. aug. 22. 14:46
4/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is azt vártam , hogy most többet fog enni! Próbálom is eteni,de semmi nem kell neki se tea, se tej, se a cumija se én... Ha megérzi az üveg cumiját a szájánál még jobban rázendít. Ja igen és nem szoptatom, már egy hónapja, mert a lelkem nem hajlandó, ezért fejem neki a tejet. Már én is tiszta dili vagyok, biztos ezt is érzi. Fogalmam sincs már mit csináljak.
2008. aug. 22. 15:11
5/8 anonim válasza:
Szia!
Az Én fiam 2 nap múlva lesz három hónapos, és nálunk is ez a helyzet,már második hete ha éppen olyanja van sír kézben és cicin is. Az öklét rágja, akkor is ha éppen evés után vagyunk. Azt mondta a védőnő hogy 3 hónapos koruk körül ez annak köszönhető hogy hirtelen nőni kezdenek és ez megviseli őket!Volt ilyen 6 hetes korában is akkor is ezt csinálta aztán egyik napról a másikra abbamaradt és visszaállt a normális rend! Úgyhogy azt hiszem nem tudunk mást csinálni csak kivárni amíg vége lesz ennek a szakasznak.Kitartás mindenkinek!!!
2008. aug. 22. 15:26
6/8 anonim válasza:
Szia!Valószínűleg a fogacskája jön a picinek, azért tömi az öklét a szájába. A szoptatásra még visszaszokhat idővel, bölcsen teszed ha fejed a tejed és nem hagyod elapadni. Hallottam olyanról, hogy a kismama hordozókendőben járkált kb napi fél órát a gyerekkel olyan 2 hónapig és a gyerek a testi kontaktus és az együtt mozgás hatására egyszer csak kérte a cicit! Pedig ugyanúgy voltak, mint ti, nem akart 2 hónapig szopizni. Egyébként használjuk mi is a hordozókendőt, nekünk nagyon bevált, ha van rá lehetőséged, próbáld ki te is! Üdv, 8 hónapos kislány anyukája
2008. aug. 22. 15:29
7/8 A kérdező kommentje:
Lehet valami ebben a növekedési ugrásban is. Most hogy olvasom eszembe jutott, hogy tényleg nálunk is volt ilyen 5-6 hetesen és egyszer csak elmúlt. Lehet, nem tudom. Az én védőnőm egy nem normális, úgyhogy n tőle nem nagyon tudok tanácsot kérni.
2008. aug. 22. 15:32
8/8 A kérdező kommentje:
Én a hasamra szoktam a picit fektetni ruha nélkül. Nagyon élvezt, nagyokat vigyorog, de semmi szopi. Sajnos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!