Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korig kell a...

Hány hónapos korig kell a vizet forralni? Ásványvízzel pótolható?

Figyelt kérdés

7 hónapos elmúlt a kislányom, vajon meddig kell még neki forralva adni a vizet?

Ha épp nincs nálunk útközben babavíz, adhatok neki mentes ásványvizet is?

2015. febr. 5. 11:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A Szentkirályira rá is van írva, hogy forralás nélkül is adható a babáknak, de akármilyen palackozott vizet azért én sem adtam volna a babáimnak, legalábbis eleinte.

Azóta már ovisok, és kb pocsolyából is ittak már :D

2015. febr. 5. 12:16
 12/18 anonim ***** válasza:

én reggel forralok egy edénnyel, és le van fedve egész nap abból melegítek neki.

útra fél lietres termoszban viszek meleg vizet a tápszernek és egy kis cumisüvegbe inni. fél éves a fiam.

2015. febr. 5. 12:42
 13/18 anonim ***** válasza:

Kisfiamnak 1 éves koráig babavizet vettünk, a gatyánk is ráment, főleg hogy nagyon sokat ivott is evések között, ott váltottam ásványvizre. A védőnőnk szerint szabad ásványvizet is adni neki fél éves kor után, arra kell figyelni hogy ne ugyan azt igya heteken keresztül. Tehát mondjuk 1 hétig tescosat, aztán 1 hétig Nestlét stb...

Mi mindig másikat vettünk, így ebből nem volt gond. Másfél éves kora óta csapvizet iszik.

Kislányom most 4 hós, neki vízforralóban forralom minden reggel a vizet, nem tart semeddig mert ki is kapcsol magától, estére elfogy benne a víz majd újra felrakok egyet forrni. Van itthon a biztonság kedvéért babavíz is, de adtam már neki ásványvizet is mert az akadt a kezembe.

2015. febr. 5. 12:44
 14/18 anonim ***** válasza:
12es vagyok. nem tudom meddig kell forralni, de mivel nem tart sokból így addig forralom ameddig nem megy közösségbe, ott úgy is sima vizet kap majd
2015. febr. 5. 12:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Én szépen összehasonlítottam a babvíz ásványi anyag összetételét a mentes vizekkel és pl a Mizse kb ugyanaz, egy éves korától azt issza, én is, így mindig max 1 napja van nyitva. 1 éves koráig bohóckodtunk a babavízzel, forralt vizet nem itattam vele. (Tápszert nem kapot soha, így csak ivásra vettük a babavizet.)
2015. febr. 5. 12:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem kell drága babavizet venni, a Szentkirályi mentes 1,5 l-es víz, babáknak is adható forralás nélkül. Szinte nincs is Na tartalma. Felbontás után tedd hűtőbe, 24 óra múlva forrald, ha nem fogy el a 1,5 l. Ára 90-120 Ft között mozog. 11 hónaposomnak újszülött korától ebből csinálom a tápszert, teát, semmi baja. 4-5 éves gyerekeim a Mizse menteset isszák, nagyon jó minőség, nulla Na és nitrit tartalom. Igen, nyugodtan adhatsz neki mentes ásványvizet, ha tudsz Szentkirályit vagy Mizsét, de semmi baja nem lesz, ha esetleg mást kap egyszer. Én egyszer Nestle aquarelt adtam az akkor pár hónapos fiamnak, pont mert úton voltunk, nyár volt, hőség és elfogyott a Szentkirályink, kisboltban meg csak Nestle aquarel volt. Kb. 1 dl-t ivott csak belőle, semmi baja nem lett. 7 hónapos gyerkőcnek meg hidd el, semmi baja nem lesz, ha egy kis ásványvizet kap, ami nem babáknak való, gondolom nem literszámra akarod vele itatni, mert ahhoz, hogy a sima ásványvíz tönkre tegye a veséjét, több litert meg kellene innia. 1-2 dl-től, de talán még fél litertől sem lesz semmi baja.
2015. febr. 5. 13:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem 10 honapos korig mondta az orvos,hogy forraljam.Egyebkent en is vizforraloban forralok egy termosznyi adagot, es a termoszban 12 oran keresztul eleg meleg marad ahhoz,hogy ne kelljen melegiteni,csak huteni esetleg.
2015. febr. 5. 15:10
 18/18 anonim ***** válasza:
3 születétől tápszeres gyerekem van, sosem forraltam vizet nekik. Jana baby és Szentkirályi vizet adtam nekik mindig. Nekem eleve ezt mondta a gyerekorvos is.
2015. febr. 5. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!