Hány hónapos korig kell a vizet forralni? Ásványvízzel pótolható?
7 hónapos elmúlt a kislányom, vajon meddig kell még neki forralva adni a vizet?
Ha épp nincs nálunk útközben babavíz, adhatok neki mentes ásványvizet is?
érdekes ez a téma, múltkor volt itt erről szó a gyk-n..
a palackozott vizek az állott vizek...
a tápszeren meg az áll, hogy friss vizet kell adni nekik forralva (amiről mg azt írják, hogy a forralás sem öli ki p a klórt, a legjobb ha víztisztító van otthon..)
Köszönöm a gyors választ. Én meg pont a víztisztítóról hallottam rémeket :)
Nálunk elég jó minőségű a csapvíz, a nagyobb gyerekem is azt itta, arról meg nem beszélve, hogy az egészen picik is a bölcsiben sima csapvizet kapnak.
Elég macerás ez a forralás-hűtés mindig, a babavíz pofátlanul drága, de azért rosszat sem szeretnék a babámnak.
én is úgy csinálom, mint 3-as, fél éves korában esett le, addig egyesével forralgattam mindig etetések előtt..
meg volt még másvalami is amivel hónapokig szívattam magam, mire rájöttem hogy egyszerűbben is lehet..
Az átlag ásványvíznek magas az ásványianyag tartalma, ami nagyon megterheli a babák veséjét, kálciumkristályok is kialakulhatnak.
De ha nagyon ritkán kap "felnőtt" ásványvizet, semmi baja nem lesz tőle. Egyszer a munkahelyemre látogattam be vele és én hülye, csak a tápszer port raktam el, vizet nem vittem. Így az egyik kolléga frissen kibontott ásványvizével kevertem be, nem lett baja, pedig 6 hetes volt. De ez egyszeri alkalom volt, ennyi belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!