Penicillinérzékenység hogy derülhet ki?
Férjem, apósom, sógornőm, férjem nagybátyja, tehát apai ágon mindenki penicillin érzékeny. Ezt már ezerszer elmondtam a doktornőnek, aki közölte, hogy ez nem öröklődik, és ma felírt a 10 hónapos lányomnak Augmentin duot, ami a penicillinek közé tartozó antibiotikum. Beadtam, és remélem nem lesz semmi baja, de nem vagyok nyugodt. Ha nem öröklődik, akkor miért érzékeny a fél család!? 30 éve még születéskor megállapították férjemről, hogy érzékeny rá, most meg hiába mondtam szüléskor a kórházban, meg utána a gyerekorvosnak, senki nem foglalkozik vele. Hadd beszéljen az a hülye (aki én vagyok). Kerül, amibe kerül, szeretnék a végére járni a dolognak, csak nem tudom, hogy hol foglalkoznak ezzel.
Előre is köszönöm a válaszokat.
ha már beadtad rég jelentkezni kellene a tüneteknek hogy érzékeny volt e a gyógyszerre.
ha enyhe formában jelenik meg akkor piros pöttyök jönnek ki a babán. sulyos esetben anaphylaxiás shockot kaphat de az azonnal kijön.
nem tudom mikor adtad be a gyógyszert de nagy baj nem lehet ha eddig minden oké.
30 éve is valószinű ugy derült ki a férjednél hogy beadták neki aztán látták hogy nem oké a dolog. a mai napig is ha valaki még nem kapott bizonyos tipusu gyógyszer előtte próbát kap hogy kiderüljön allergiás e rá.
valószínű a babád nem az mert fél hét ota már sok idő eltelt és tünetmentes ugyhogy megnyugodhatsz.
az csak ugy derülhet ki beveszed és lesed hogy mi bajod lesz tőle.
ennyi.
mondjuk azt nem tudom hogy a cataflam érz. hogy jött ki ha nem is szedted.....?
azóta sem tudom, ez az orvostudomány rejtélye marad. Mondjuk elöszőr azt hittem az osztályvezető főorvos összekever valakivel, aztán az adjunktusnál már kezdtem gyanakodni, hogy esetleg nem normális, de olyan vehemenciával magyarázta el a pénztárcás dolgot, hogy kezdtem hinni neki. aztán a háziorvosomnál mikor ő is megmagyarázta, hogy cataflam érzékeny vagyok és kész már tudtam, hogy nem mindenki kitünővel végzi az orvosit. Vannak akik kettessel csússzanak át. De én hármat is kifogtam közülük.
Mondjuk a kérdező is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!