Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Penicillinérzékenység hogy...

Penicillinérzékenység hogy derülhet ki?

Figyelt kérdés

Férjem, apósom, sógornőm, férjem nagybátyja, tehát apai ágon mindenki penicillin érzékeny. Ezt már ezerszer elmondtam a doktornőnek, aki közölte, hogy ez nem öröklődik, és ma felírt a 10 hónapos lányomnak Augmentin duot, ami a penicillinek közé tartozó antibiotikum. Beadtam, és remélem nem lesz semmi baja, de nem vagyok nyugodt. Ha nem öröklődik, akkor miért érzékeny a fél család!? 30 éve még születéskor megállapították férjemről, hogy érzékeny rá, most meg hiába mondtam szüléskor a kórházban, meg utána a gyerekorvosnak, senki nem foglalkozik vele. Hadd beszéljen az a hülye (aki én vagyok). Kerül, amibe kerül, szeretnék a végére járni a dolognak, csak nem tudom, hogy hol foglalkoznak ezzel.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. febr. 9. 22:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ha már beadtad rég jelentkezni kellene a tüneteknek hogy érzékeny volt e a gyógyszerre.

ha enyhe formában jelenik meg akkor piros pöttyök jönnek ki a babán. sulyos esetben anaphylaxiás shockot kaphat de az azonnal kijön.

nem tudom mikor adtad be a gyógyszert de nagy baj nem lehet ha eddig minden oké.

2010. febr. 9. 22:44
 2/11 A kérdező kommentje:
f7-kor adtam be, nem volt semmi, most is nyugodtan alszik
2010. febr. 9. 22:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Ez szerintem csak akkor derül ki, ha beadod neki, és jelentkeznek a tünetek.
2010. febr. 9. 22:47
 4/11 A kérdező kommentje:
akkor nem lehet kivizsgálni? Dehát 30 éve volt rá mód, napjainkban nincs?
2010. febr. 9. 22:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom hogy öröklődhet-e a dolog, de én penicillin érzékeny vagyok és nálam elég érdekes módon derült ki. 26 éves voltam, amikor a háziorvosom valami nyavajámra Augmentint írt fel és a gyógyszer bevétele után nem sokkal anaphilaxiás rohamom lett tőle ( nyelvdagadás, alacsony vérnyomás, fulladás, kiütések ), ha nem kerülök perceken belül kórházba akár rosszul is végződhetett volna a történet. A dolog érdekessége, hogy életem során már többször szedtem Augmentint a 26 év alatt és soha semmi bajom nem volt tőle.
2010. febr. 9. 22:51
 6/11 anonim ***** válasza:

30 éve is valószinű ugy derült ki a férjednél hogy beadták neki aztán látták hogy nem oké a dolog. a mai napig is ha valaki még nem kapott bizonyos tipusu gyógyszer előtte próbát kap hogy kiderüljön allergiás e rá.

valószínű a babád nem az mert fél hét ota már sok idő eltelt és tünetmentes ugyhogy megnyugodhatsz.

2010. febr. 9. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:
szerintem is csak úgy hogy kap és kiderül
2010. febr. 9. 22:58
 8/11 anonim ***** válasza:
ja és az hogy a férjedről "kideült" nem sokat jelent, mert ha azóta ezt mondja akkor nyilván nem kap penicillint tehát azt sem tudjuk valós e. Ezt azért írom ,mert rólam 28 évesen "derült ki", hogy cataflam érzékeny vagyok. És nem használhatok izületi gyulladásra meg stb krémet mert az is ezt az összetevőt tartalmazza. Ezt 3 orvos pontosan elmagyarázta és azt is hogy bele kell tennem a pénztárcámba hogy érzékeny vagyok rá. Na most és hiába mondtam, 28 évesen nem kenegetem az izületeimet, cataflamot nem szedek, mert egyébként sem szoktam gyógyszert szedni, mert nem vagyok beteges (ez egyszer voltam beteg és befektettek a kórházba kivizsgálásra) és ez lett az eredmény. Kérdeztem a házi orvost az elvégzett vizsgálatok közül mutassa meg pontosan (Fogvizsgálat, mandulavizsgálat) melyik az amelyikből kiderül hogy a cataflamra allergiás vagyok. Azt mondta nincs ilyen vizsgálat és ilyen eredmény sem, de a szakorvos biztos tudja, hogy allergiás vagyok a cataflamra. Úgyhogy most bent van a rendszerben azóta is, hogy allergiás vagyok. Ami persze elképzelhető, de hogy miből derítették ezt ki?
2010. febr. 9. 23:07
 9/11 anonim ***** válasza:

az csak ugy derülhet ki beveszed és lesed hogy mi bajod lesz tőle.

ennyi.

mondjuk azt nem tudom hogy a cataflam érz. hogy jött ki ha nem is szedted.....?

2010. febr. 9. 23:17
 10/11 anonim ***** válasza:

azóta sem tudom, ez az orvostudomány rejtélye marad. Mondjuk elöszőr azt hittem az osztályvezető főorvos összekever valakivel, aztán az adjunktusnál már kezdtem gyanakodni, hogy esetleg nem normális, de olyan vehemenciával magyarázta el a pénztárcás dolgot, hogy kezdtem hinni neki. aztán a háziorvosomnál mikor ő is megmagyarázta, hogy cataflam érzékeny vagyok és kész már tudtam, hogy nem mindenki kitünővel végzi az orvosit. Vannak akik kettessel csússzanak át. De én hármat is kifogtam közülük.

Mondjuk a kérdező is.

2010. febr. 9. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!