Ha náthás a baba, ti is ilyen gyakran porszívózzátok az orrát? (lent)
Pénteken volt 1 hete, hogy náthás. Éjfélkor, 3-kor és 6- kor porszívózzuk, napközben pedig átlagban 10 percenként (ez komoly !!!) és mindig jön cucc, nem kevés. Most alszik, ilyenkor félóránként- óránként,(amíg mi nem alszunk) mert most is úgy veszi szegény a levegőt, mint egy Traktor :( Mármint olyan hangja van.
Dokinál voltunk, azt mondta, csak akkor menjünk vissza, ha megváltozik a takony színe, ill. ha lázas.
Kezdek kikészülni, mert a foga is jön szegénykémnek.
Akkor sem , ha náthás volt ?
Szegénynek muszáj, mert különben nem kap levegőt, néha a takony is bugyborékol, és folyik :(
Köszi! Mi sterimart használunk, naponta kb. 5x-6x, amikor hallom, hogy még sok maradt bent. Az tényleg szépen feloldja, és akkor sokkal több jön ki.
Szerencsére bírja, és legtöbbször hagyja magát.. :)
Csak már én nem bírom :S
Muszáj porszívózni, mert rámehet a fülére, tüdejére. Az én gyerekkoromban nem volt orrszívó, szinte minden nátha után mentünk felszúratni a fülemet.
Ha nagyon taknyos akárhányszor lehet szívni neki, te is folyton orrot fújsz, ha náthás vagy. Viszont ha ez már egy hete tart, akkor mindenképpen menj vissza a dokihoz, és kérj rá valami antibiotikumot, mert nem fog magától elmúlni.
Mi 5 hetesen jártunk úgy, hogy nagyon betaknyosodott. Az igen intelligens védőnőm állította, hogy nem kell neki orvos, mert az anyatejes babák hamar meggyógyulnak. Így 3 napig próbálkoztunk, de aztán csak elvittem dokihoz. Ő azt mondta, hogy ez a váladék már túl sok, kell rá a gyógyszer. Kiváltottam, egy adagot kapott is belőle, de éjszaka az ügyeleten kötöttünk ki, mert a gyerek már majdnem megfulladt. 1 hétig volt az intenzíven légzésfigyelőn. Ezek után mondta anyukám, hogy az ő egyik testvére pár hetesen hörghurut miatt halt meg, mert akkor még nem volt porszívó. Szóval nem játék.
Azért egy fél éves gyerek már bele nem fog halni, mert ő már nem csak fekszik egész nap, de azért gondolom a fülészetre nem nagyon akartok menni.
ÚÚ, szegény Ti :( De már túl vagytok rajta :))
Egyébként a doki is azt mondta, hogy annyiszor szívjuk, amennyiszer kell, nehogy a fülére menjen ! (1 hetes náthával voltunk nála, azt mondta, h 2 hétig is elhúzódhat :(
Hát igen, az orrnyálkahártya.. Nem tudom, nem értek hozzá, nem vagyok orvos, de nem tudnám nem kiporszívózni neki, amikor láthatóan szenved, és tele van takonnyal :(
És pont azt beszéltük a férjemmel, hogy régen biztos ezért volt több fülfelszúrás is.
Köszi a válaszaitokat, de úgy látom orrszívásban mi visszük a prímet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!