Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha náthás a baba, ti is ilyen...

Ha náthás a baba, ti is ilyen gyakran porszívózzátok az orrát? (lent)

Figyelt kérdés

Pénteken volt 1 hete, hogy náthás. Éjfélkor, 3-kor és 6- kor porszívózzuk, napközben pedig átlagban 10 percenként (ez komoly !!!) és mindig jön cucc, nem kevés. Most alszik, ilyenkor félóránként- óránként,(amíg mi nem alszunk) mert most is úgy veszi szegény a levegőt, mint egy Traktor :( Mármint olyan hangja van.

Dokinál voltunk, azt mondta, csak akkor menjünk vissza, ha megváltozik a takony színe, ill. ha lázas.

Kezdek kikészülni, mert a foga is jön szegénykémnek.

2010. febr. 9. 21:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
én soha nem prszívoztam, sőt nem is szívtam se gyakran se ritkán
2010. febr. 9. 22:01
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
ja és csecsemő szakorvos barátnőm azt mondta, amikor én is felhívtam hogy olyan mint a traktor, hogy kicsi a tüdőben valami csövecskék és a kis váladék a kis csőben nagy zajt csap. Semmi egyéb. Úgyhogy azóta még akkora gondot sem csinálok belőle.
2010. febr. 9. 22:03
 3/12 A kérdező kommentje:

Akkor sem , ha náthás volt ?

Szegénynek muszáj, mert különben nem kap levegőt, néha a takony is bugyborékol, és folyik :(

2010. febr. 9. 22:04
 4/12 anonim ***** válasza:
szia!Ha hagyná a fiam,én is szívesen porszívóznám az orrát 10 percenként,mert nagyon folyik az orra,de egy részt nem engedi,más részt pedig ha rá erőltetem a porszívózást annyira sír hogy szinte felesleges volt mert megint tele az orra,szinte jobban mint előtte.Jó ha napi 4, esetleg 2 alkalommal sikerül a porszívózás.14 hónapos,a cicizések alkalmával tudom tisztogatni az orrát,mert olyankor csak az orrán vesz levegőt és a kilégzésnél az orrát törölgetve segítem őt.Az orrspré,tengeri só oldat amit ha sikerül az orrába fújnom,felültetem és rengeteg váladékot sikerül feloldania,ami azonnal kifolyik az orrán.Ezen kívül hagyma levelet rágcsáltatok vele,gyakran viszem friss hideg levegőre,és bizony a meleg zöldség leves is sokat segít.Jó hogy nektek ennyiszer sikerül a porszívózás,hidd el sokat jelent...neked nem kell annyira aggódnod a közép fül gyulladástól,és a pociba jutó bacik miatt.Kitartás.
2010. febr. 9. 22:05
 5/12 anonim válasza:
Most is porszívózom a pici orrát,használok hozzá Physiomer orröblítő oldatot,nálunk pár nap alatt helyrejön,persze gyógyszereket is kapunk mellé.Nem lesz baja tőle.
2010. febr. 9. 22:08
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi! Mi sterimart használunk, naponta kb. 5x-6x, amikor hallom, hogy még sok maradt bent. Az tényleg szépen feloldja, és akkor sokkal több jön ki.

Szerencsére bírja, és legtöbbször hagyja magát.. :)

Csak már én nem bírom :S

2010. febr. 9. 22:11
 7/12 anonim ***** válasza:
nem soha és nem szoktam csepegtetni sem semmit, mert féltem az orrnyálkahártyát. És soha nem volt még fülgyulladásuk vagy arcüreggyulladásuk. Pedig a kicsi, mivel nincsenek immunsejtjei szeptembertől novemberig folyamatosan náthás minden évben. De nem, még nem kerültek olyan állapotba.
2010. febr. 9. 22:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Muszáj porszívózni, mert rámehet a fülére, tüdejére. Az én gyerekkoromban nem volt orrszívó, szinte minden nátha után mentünk felszúratni a fülemet.

Ha nagyon taknyos akárhányszor lehet szívni neki, te is folyton orrot fújsz, ha náthás vagy. Viszont ha ez már egy hete tart, akkor mindenképpen menj vissza a dokihoz, és kérj rá valami antibiotikumot, mert nem fog magától elmúlni.

Mi 5 hetesen jártunk úgy, hogy nagyon betaknyosodott. Az igen intelligens védőnőm állította, hogy nem kell neki orvos, mert az anyatejes babák hamar meggyógyulnak. Így 3 napig próbálkoztunk, de aztán csak elvittem dokihoz. Ő azt mondta, hogy ez a váladék már túl sok, kell rá a gyógyszer. Kiváltottam, egy adagot kapott is belőle, de éjszaka az ügyeleten kötöttünk ki, mert a gyerek már majdnem megfulladt. 1 hétig volt az intenzíven légzésfigyelőn. Ezek után mondta anyukám, hogy az ő egyik testvére pár hetesen hörghurut miatt halt meg, mert akkor még nem volt porszívó. Szóval nem játék.

Azért egy fél éves gyerek már bele nem fog halni, mert ő már nem csak fekszik egész nap, de azért gondolom a fülészetre nem nagyon akartok menni.

2010. febr. 9. 22:17
 9/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ja, és persze utálja, de én vagyok az erősebb. Sajnálom én is, de az ő érdeke.
2010. febr. 9. 22:19
 10/12 A kérdező kommentje:

ÚÚ, szegény Ti :( De már túl vagytok rajta :))

Egyébként a doki is azt mondta, hogy annyiszor szívjuk, amennyiszer kell, nehogy a fülére menjen ! (1 hetes náthával voltunk nála, azt mondta, h 2 hétig is elhúzódhat :(

Hát igen, az orrnyálkahártya.. Nem tudom, nem értek hozzá, nem vagyok orvos, de nem tudnám nem kiporszívózni neki, amikor láthatóan szenved, és tele van takonnyal :(

És pont azt beszéltük a férjemmel, hogy régen biztos ezért volt több fülfelszúrás is.

Köszi a válaszaitokat, de úgy látom orrszívásban mi visszük a prímet :(

2010. febr. 9. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!