Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bepánikoltam, kislányom lesz!?

H.Orsolya kérdése:

Bepánikoltam, kislányom lesz!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 hetes terhes vagyok és tegnap kiderült, hogy kislányunk lesz. Már van egy fiunk, így én kicsit jobban hajlottam a kislány felé, de most hogy tudom, teljesen bepánikoltam. Hogy kell egy kislányt gondozni, nevelni? Mennyiben más mint egy kisfiú? Hozzáteszem anno a kisfiamnál is pánikoltam és bőgtem, hogy mi lesz, de akkor apuci megnyugtatott, hogy megoldjuk. De most ő is pánikol. Nem szeretnénk semmit rosszul csinálni, elrontani. Miben kell jobban figyelni egy lányra? Mennyiben más? Gondolom sokan most hülyének néztek, hogy minek vállal gyereket az aki ennyire nem tud semmit, mindkét gyermekemnél tök nyugodt voltam és vártam , hogy tudjam ki lakik a pocakba, de ahogy megtudtam kész végem lett. Köszönöm előre is a válaszaitokat :)

2015. febr. 3. 09:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én viszont nagyon is megértem.

Mindig fiúsabb voltam, fiúkkal barátkoztam, sokkal jobban kijöttem velük, a csajos dolgok nem nagyon tudtak érdekelni. Elsőre fiam is lett, hurrá, örömbodottá.

Másodjára, mikor kiderült, hogy kislány, én bizony bőgtem, de nem a nagy boldogságtól...el nem tudtam képzelni, hogy fogok én NŐt nevelni. Meg rózsaszín csillámpónizni. meg egyátalán babázni. Aztán megszületett és most már azt mondom, jobb dolog nem is történhetett volna velünk, az egész családdal.2 éves kis bájbombázó :)

Azt meg én nem értem, aki nem lát különbsége kisfiú-kislány között. Hát nálunk elég nagy. Lehet, azért, mert a fiam nagyon is fiús, ő az őserő, az előre, mindenki utánam; a lányom meg sokkal-sokkal empatikusabb, bájosabb, kedvesebb, együttérzőbb mindenben, és ez már elég régóta látszik. Szerintem nagyon is más egy kisfiú, mint egy kislány, jó, nyilván nem az első hónapokban. És hidd el, nagyon jó lesz, ki lesz egyenlítődve a nemek aránya, helyreáll a harmónia :)

2015. febr. 3. 14:20
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
Küldök neked egy cikket, beszkennelem, a gyerekkori hisztirohamokról - hogyha ettől tartanál.
2015. febr. 4. 11:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, itt nem lehet csatolni, de küldesz egy e-mail címet, elküldöm. Egyébként a Magyar Nemzetben jelent meg, január 31-én az Életmód rovatban, de az online mno-n nem találod meg, mert nem ugyanaz a két újság, legfeljebb könyvtárban.
2015. febr. 4. 11:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem a hisztitől félek :) Köszönöm az utolsó előtti válaszát nagyon, mára azt hiszem megnyugodtam egy kicsit, hisz a fiamnál még ennyi teapasztalatom se volt, de megoldottuk, azért jó volt olvasni amit írtál :)
2015. febr. 4. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!