Házi tehéntejhez szoktatás, de hogyan?
Lassan 1 éves a lányom. Szeretnék neki bolti tej helyet friss házi tejet adni...
Ti hogyan csináltátok???
Kb. 7 hónapos kora óta adok a kislányomnak tejet (bolti), eddig sem baja nem lett tőle, most már lassan 9 hónapos. Egyszerűen felforraltam és 2/3 arányban hígítottam. A 3,5 %-os tejet kicsivel több vízzel, mint a 2,8-ast, a 1,5 %-ost pedig kevesebbel. Ugyanígy csinálhatod a házi tejjel is.
Ha vmi baja van tőle, az legkésőbb másnapra kiderül. Szerintem nyugodtan adj neki egy keveset, és várj másnapig, ha nincs semmi baj, akkor adhatod a továbbiakban.
Bolti tejet már adtál?
Bocs de így értettem a kérdésed elejét.
Egyébként meg ha félsz,hogy nem bírja forralás után hígítsd vízzel először 2/3-os, Majd feles tejet adj neki. De csinálhatod azt is,hogy első adagnak normál hígítás nélküli tejet adsz csak nem adsz teljes 1dl-t csak felet a többit tápszer, vagy amit szokott. És figyelsz lesz-e hasmenés, hasfájás, ekcéma, csalánkiütés, száj szemdagadás. Ezek az allergia tünetei illetve a laktoze intoleranciáé.
diet aki gyakorló anyuka.
Eszik már savanyított tejterméket (joghurt, sajt). Ez lenne az első lépés, és csak aztán a full tehéntej. Forrald fel és ne adj egyszerre fél-egy decinél többet.
Hígíthatod felesbe vízzel, rizstejjel is.
az enyém 10,5 hónapos. én is tudok házi tejet. én is kivárom az egy éves korát. reggelire ő nem tápszert szokott, hanem joghurtot, így csak annyit fogok tenni, hogy az első reggel joghurt helyett tejet kap, 1,5 decit, és ha nincs tőle baja estére. akkor másnap este már próbálom is tápszer helyett, a joghurt meg megmarad reggelre. én így tervezem. én azt olvastam, hogy nem érdemes vízzel hígítani, mert csak veszít a tápértékéből, tápszerrel keverni meg azért nem jó, mert azzal a tápszert is módosítod, és valami elég érdekes jön ki belőle.
szóval én nem kevergeném, nem hígítgatnám.
Nem kell higitani,felesleges,csak vizes izü lesz,attol a zsirtartalma stb nem valtozik meg
Forrald fel,ennyi.Elöször csak 1 dl-t adj neki,vard meg a reakciot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!