Nagyon rosszul alvó babák szülei, mi oldotta meg a babátok alvás problémáját?
Elsősorban azok tapasztalata érdekel, akinek a babája gyakran ébred, altatni kell hosszú ideig, majd hamarosan újra ébred.
5 és fél hónapos kisfiam 10-15-ször ébred éjszaka, nem éhség, vagy szomjúság miatt. Szoba hőfokot már variáltam, több evés, vagy kevesebb, víz éjszakára, hason alvás, háton alvás, rongyi macival alvás. A legjobb éjszakákon 2-3 órát alszik egyhuzamban, de vannak éjszakák, amikor 5-10 perc alvás, majd hosszú altatás. A nappali alvás ugyanilyen.
Bármilyen megoldás, tapasztalat érdekel.
Pedig tapasztalat, hogy hosszú távon nem lehet máshogy bírni. Nekünk rövid időszak volt, hogy kettőnk között aludt, én sem szerettem. De inkább én a kisfiammal külön ágyban, férjem is külön. Nem mindennapos, de voltak időszakok. Legutoljára még kb 1 hete is a fiammal aludtam egy ágyban, aztán már másnap külön kanapén.
Nálunk sajnos ez végighúzódott az egész fogzási időszakon a hasfájás is. És ilyenkor hiába kapott fájdalomcsillapítót, értelemszerűen nem hatott. (Amúgy mi kivizsgáláson is voltunk, mert tényleg nagyon sokat fájt a hasa). Sokszor a sima fogzási fájdalomra sem... csak amikor már kibújt a fogacska. Remélem nálatok azért kicsit jobb lesz a helyzet, mi nagyon megszenvedtük az utolsó fogacskákig :(
Köszi mindkettőtöknek.
Utolsó, kipróbáltam amit írtál, vegyítettem az előtted hozzászóló verziójával és csodák-csodája, működik!
Reggel úgy altattam el, hogy a babaszobában lévő szimpla ágyra lefeküdtem vele, ordított 20 percig, végig öleltem, meg puszilgattam és mikor láttam, hogy fárad, akkor adtam neki egy kis vizet, meg tettem a cumijára dologélt és elaludt. Most (10 perce), láttam, hogy már álmos, odafeküdtünk az ágyra -semmi járkálás, éneklés, ringatás- megpuszilgattam a kobakját és 1 perc alatt elaludt. Vártam kicsit és betettem a kiságyba. Hosszú távon nem tudom, hogy visszarakjam mindig a kiságyba, vagy aludjak ott vele, de ezt még ki kell tapasztalni. De ilyet, hogy balhé nélkül 1 perc alatt elaludt, még nem csinált.
Örülök, hogy van egy kis siker :) Reméljük idővel mégjobb lesz!
Nálunk mondjuk azzal nem volt baj, ő nagyon szívesen aludna velem a mai napig, nagyon anyás a fiam. Én úgy csináltam, hogy amikor napközben aludt, akkor a kiságyába tettem, vagy babakocsiban aludt. Volt egy ilyen időszakunk, ugyanis babakocsiban pikk-pakk elaludt, amúgy meg altathattam egy órát, és lévén gyenge, hajlottam afelé, hogy ne kelljen órákat altatni :P (7 hós korától már csak 1x aludt napközben..) Viszont volt olyan, hogy 1 évesen éjjel is csak babakocsiban akart aludni, arra gondoltam, hogy a póz miatt, mert kagylóüléses kocsink volt, és így kicsit jobban össze tudott gömbölyödni benne és szerintem a pocakjának jót tett). Na de ezen is túl vagyunk, én nem alszik mostmár babakocsiban :) Pedig én is mindig paráztam, hogy "jaj, neee, biztos ide fog szokni, meg oda fog szokni, majd 3 évesen is még tologatni kell ahhoz, hogy elaludjon"...és lám, mindig minden rendeződött...
1.5 éves korától földre nyitható kanapén alszik, így már az ő ágyában aludtam mellette. De amint jobb lett, mindig elköltöztem tőle, nem akartam, hogy csak velem tudjon aludni. Ígyis altatni kell még 2 évesen is. Ma éjjel pl. be akart mellém mászni a kanapéra, de nem engedtem (1 személyes csak), és én sem feküdtem le mellé, aztán fogta magát, visszafeküdt az ágyába és aludt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!