Hogyan tanítsam meg közlekedni kismotorral az utcán?
Szia!
Én nagyon-nagyon következetesen tanítom közlekedni.
Mehet kézenfogás nélkül, ha én úgy ítélem meg a helyzetet, ha jön egy autó, akkor "Vigyázz, jön az autó" felkiáltással megfogom a kezét és biztonságba viszem (magyarul beljebb-, félreállunk). Megvárjuk, míg elmegy az autó, integetünk. Ez nem akarás kérdése, ha nem akarja, akkor is elmarkolom a kezét.
Az úttestnél pedig, mint egy papagáj. Úttest jön, kéz megfog. Úttest szélén megáll, balra nézünk, jobbra nézünk, ha nem jön semmi mehetünk. És tekergetem a fejét, nagyon hamar rájön, hogy ez is egy szertartás, már magától nyújtja a kezét, néz balra, jobbra.
Motorozáskor ez úgy módosul, hogy a kezemet a fejére, vállára teszem.
Ezt csak rendszeres gyakorlással tanulják meg.Én már merem hagyni a 4 éveseimet is előre szaladni,mert megállnak az út szélén,és megvárnak,mindig,kivétel nélkül.A nagyobbak-6 és 7,5 -persze már régóta megbízhatók ilyen szempontból,a kicsikre is figyelnek.Én is a mai napig mint egy imamalom mondogatom,h az út szélén megállunk!Már kórusban mondják,de hát tudjuk anya!:))Emiatt bicajjal és kismotorral is biztonságosan közlekednek.
Az út szélén pedig akarják-nem akarják,megfogom a kicsik kezét.Sőt,már azt is tudják,h csak az út közepéig lehet előremenni-mármint a nagyok-,ott megállni,mert sajnos sok autós gondolja úgy,h nem baj,h a zebrán vagyunk,ő azért még átszáguld előttünk.:(
Szóval gyakorolj vele sokat,magyarázd el neki,h akkor mehet kismotorral,ha mindig megáll az út szélén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!