Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeparációs szorongás okozhatj...

Szeparációs szorongás okozhatja a gyakoribb éjszakai keléseket? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Eddig is kelt éjszaka 8,5 hónapos lányom,de kb két hete nem tudom máshogy visszaaltatni,csak ha felveszem és ringatom.Ha nem alszik elég mélyen,akkor vissza se tudom tenni a kiságyba,mert rögtön sír.Ma kipróbáltam,miután egy óra hosszat nem sikerült visszatennem aludni,magam mellé vettem.Negyed 8-ig aludt egyhuzamban 3/4 1-től!

Fogzik is,de az eddig nem viselte meg ennyire.

Egyébként elkezdődött nála a szeparációs szorongás(wc-re sem tudok menni nélküle:-)),illetve nemrég állt fel,és azóta mindenhol gyakorolja.

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm a segítségeteket!Bocsi,hogy hosszú volt.

Szép napot mindenkinek!!!

2010. febr. 9. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul.Elmúlik ez az időszak is.Szerintem ha magad mellett is altatod,később még vissza tudod szoktatni az ágyba.Most kicsit anyucizik.
2010. febr. 9. 08:41
 2/8 anonim ***** válasza:

A szeparációs félelem időszaka kb. 8 hónapos korban kezdődik és kb. 10 hónapos korig tart, de egyénileg eltérő lehet, ez az ún. statisztikai átlag. Nagyon kell vigyázni ilyenkor, mert a baba könnyen rászokik a "jóra", azaz pl. az anyával alvásra. A gond ott kezdődik, hogy utána jön a szenvedés, mert a gyerek akár kierőszakolhatja is, hogy a szülők ágyában aludjon a későbbiekben. Valószínű, hogy a babád egyébként is felkelne (legjobb tudomásom szerint az alvást nem befolyásolja a szeparációs szorongás), csak miután meglát, már fél egyedül maradni. Tanácsolnám, hogy ilyen esetekben ne vedd magad mellé a picit, inkább vigyél egy széket a kiságyhoz és olvass neki mesét. (Igen, akár hajnali 1-kor is) Mármint ha nem szeretnéd, hogy az ágyadba szokjon a kicsi, mert utána tényleg nem fog maradni a kiságyába, akkor sem, ha elmúlik ez a korszak.

Tehát összegezve: te nem csinálsz rosszul semmit, értelemszerűen aggódsz a piciért. Amit írtam, azt vedd baráti jó tanácsnak. Ha minden igaz, nálunk is jön baba, tehát én a sajátommal ezt tenném.

2010. febr. 9. 08:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Kicsit azért megnyugodtam,hogy nem vagyok egyedül a problémával.:-))

Azért nem szeretném,ha mellettem aludna,mert már egyszer visszaszoktattam a kiságyba(elég nehezen)!Meg persze a férjemnek kell(ene) mellettem aludnia jobb esetben.

Akkor valahogy túléljük ezt az időszakot is!

Köszönöm a válaszokat!!!

2010. febr. 9. 08:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom szintén 8 hónapos, ő is most állt fel, jön a foga is, és éjjel sokszor kel. Ezzel nem is lenne baj, csak nem akar visszaaludni, akár 2 órát is ébren tölt, a kiságyban sír, ezért tartogatom, cicit kap, megint tartogatom, amíg el nem alszik. Már szinte minden éjjel ez van. Tudom, hogy nem segítettem, csak szeretném ha tudnád, nem vagy egyedül. Sajnos (vagy szerencsére) a mi lányunk utál velünk egy ágyban lenni, úgyhogy marad a mászkálás éjjel.
2010. febr. 9. 09:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Sétálás közben elalszik rajtam,de ahogy teszem vissza már sír.Anyukám mondta,hogy én is ilyen voltam(éjszakákon át cipeltek felváltva),úgyhogy csodát nem várhatok a rám megszólalásig hasonlító lányomtól.:-))

Köszönöm neked is,hogy válaszoltál!

2010. febr. 9. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is igy voltam, a 6 hónapos koráig nagyon jó alvó gyerekem egyszercsak többször felkelt éjszaka. Próbálgattam a ringatást, hogy a saját ágyába tettem vissza, már amikor sikerült felébredés nélkül...

De két hétnél tovább nem bírtam, mert olyan voltam mint a mosott sz.r Nem bírtam tovább és közénk tettem a francia ágyra. Azóta jobban alszik ő is, mi is. Néha átviszem a saját ágyába este elalvás után, aztán átjön hozzánk. Mivel kitakarózik, azonnal be tudom takarni. Ha a másik szobában aludna, biztos kitakarózva aludna, és engem ez nagyon zavarna. Szóval praktikus :o)

2010. febr. 9. 09:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!Nem tartasz attól,hogy majd nem fog egyedül aludni a szobájában?Amúgy a lányom kiságya kb. 1 méterre van tőlem(még nem készült el a gyerekszoba),így hall és lát is engem(lehet ez a baj?).
2010. febr. 9. 09:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Ő is kitakarózik éjszaka,meg keresztbe fekszik a kiságyban.

Pörög,mint a motolla:-))

2010. febr. 9. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!