Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdek teljesen kikészülni....

Kezdek teljesen kikészülni. Miért nem alszik a babám SEMMIT napközben?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám, és semmi baj nem volt vele idáig. Elaludt rajtam, a kanapénkon, kiságyában, mellettünk, teljesen jól teltek úgymond a napjaink. Persze volt hasfájás, front, amikor voltak borzalmas napjaink hisz ez ezzel jár, de ami mostanában megy én azt nem bírom. :( Reggel 10 óráról este 9-ig míg ágyba nem teszem aludni, addig csak sír, nyűglődik. El-el van olyan 1 órát de max annyit. Aztán megpróbálom elaltatni, mert látom hogy full álmos és vagy üvölt és nem alszik el, vagy elalszik de 20 perc után fel kel bele fúrja a kis fejét a kezembe és megint csak sír és sír és sír. Nem a pocakja fáj mert az más sírás. Annyira sajnálom szegénykémet, mert látom hogy aludna, de nem tud. Hogy segítsek rajta, mit csináljak?
2015. jan. 23. 21:42
 1/10 anonim ***** válasza:

menjetek ki sétálni vagy bugyoláld be és tedd ki a teraszra/kertbe.

vagy fürdesd le délben is, csináld meg az esti rutint, persze sötétíts be, így azt hiszi este van.

és próbáld meg nappal is ugyanúgy altatni, nem jó ez az ahol éri az álom ott alszik módszer, mert már nagyon, neki rendszer kell, kis zug ami az alvásé. ha mindig a kiságyban altatod, akkor tudni fogja, hogy ott azt kell csinálni :)

2015. jan. 23. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Sétálj vele. A friss levegő elnyomja a babákat.
2015. jan. 23. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

- amikor ébren van fáraszd le (játék, hasonfekvés, sok levegő).

- amint először észleled h fáradt (ez 3 hónapos babanal ebredes utan max 1,5-2 ora) azonnal altasd el, mert ha átesik a holtponton az egész napi alvás oda.

- a nappali alvást is előzze meg rituálé. előtte 5 percel vedd fel. ne beszélj már sokat hozza mondd hogy jon al alvas stb. tedd tisztaba, sotetits be amennyire lehet, tv remelem nem szol mellette, ebren let alatt sem.

Hogyan altatsz?

2015. jan. 23. 21:57
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Van erkélyünk, ott jókat alszik ha jó idő van, de amikor nincs, akkor ez van :( Mostanában meg a levegőn is hamar nekiáll üvölteni, nem tudom miért. :(

Persze, próbáltam csak a kiságyban altatni napközben de üvölt. Érdekes, mert éjszaka gond nélkül elalszik a kiságyában, nappal meg beteszem és sikít konkrétan :(

2015. jan. 23. 22:00
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem szól tv sem. Úgy altatom, hogy eszik, aztán játszunk beszélgetünk, aztán nagyokat ásít, nyügös lesz, akkor felveszem, elkezdek vele sétálni, dúdolok neki és van, amikor nagyon hamar elalszik, aztán 20 perc múlva letenném de akkor már fenn is van, mint aki nem aludt.

Egyébként miért lenne baj, ha a tv szólna?

2015. jan. 23. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én babócám is 4 hónapos, de ilyen 2 max 3 órákat alszik napközben. Vannak babàk, akik nem nagyon tudnak aludni nappal. ( Bár tudom így elég nehéz az éjszakázás mellett) Nincsenek rajta kiütése, piros foltok? A viszketés nagyon tudja zavarni, fürcsi után pedig jönnyebb

laludnia.

2015. jan. 23. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

mert nagyon leterheli az idegrendszert, olyan fény és hang inger éri, aminek a befogadására még nem képes.

biztosan olvasgatsz a témában, így tudod, hogy a baba mély és felületes alvási ciklusokkal alszik. ezek ebven a korban 20 percenként valtakoznak.

az a baj a ringatással (és cicin altatással) hogy miutan lerakod aludni, es letellik a 20 perc es o feluleti alvashoz er, azt tapasztalja hogy amitol elaludt az megszunt. ezert felriadhat.

torekedni kell ra hogy minel elobb megtanuljon elaludni.

én a kovetkezo keppen ertem el: betettem az agyaba, cumit adtam neki, egy perc mulva visszamentem megsimiztem. akkor még nem sirt ugyh kimentem. 2 perc mulva ismet bementem simi simi es kijottem. utana mar kezdett pityeregni, bementem hát 3 perc mulva es felvettem épp csak annyira hogy abba hagyja a sirast majd kimentem. aztan vartam ezuttal 5 percet, megint bementem felvettem visszatettem (cumit a szajaba) kijottem. ha jol emlekszem még a 10 perces résznél bementem mert ott mar elegge sirt es de utana gyakorlatilag egybol elaludt.

- lepontozni szabad.

ezt egyszer kellett megcsinalni, innentol soha tobbet nem sirt a lanyom, egyreszt itt szerette meg a cumizast aminek orulok mert addig ujjszopos volt, masreszt eleg volt csak betennem az agyba megsimizni, talan 2szer ha bementem de a 3 perces resznel mar aludt, elotte max gagyogott de nem sirt.

de az idozites nagyon fontos, ha tul farad a budos eletbe nem fog igy elaludni. mikor kel, mikor fekszik?

2015. jan. 23. 22:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat nagyon!
2015. jan. 23. 23:21
 9/10 anonim ***** válasza:

a kimerültségtől nem bír aludni, pont 20 perc az átlag alvásideje egy rosszalvó, kimerült babának.

amikor látod, fáradt a legkevesebb inger érje (ne játsz vele, ne énekelj, ne beszélj, sötétíts be kicsit csendben ringasd és tedd le)

2015. jan. 24. 00:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Mindenkinek más jön be, és ezt sajnos ki kell tapasztalni. Az én kisfiam szerencsére jó alvó, de ennyi idősen nekünk is keserves volt a napközbeni altatás. Ha tehetem, kiteszem a levegőre, ott hamar elalszik és sokat alszik. Napközben nálunk a szobában szól a tv, nem sötétítek be, max. ha nagyon besüt a nap, kicsit lehúzom a redőnyt. Amikor látom, hogy már álmos, megitatom, adok neki cumit és az alvókáját. Melléfekszem a nagyágyra, simogatom, énekelek neki és kb. 10 perc múlva alszik is. Régebben ringattam, de egyfolytában tekergette magát, nézelődött. Így mindkettőnknek sokkal kényelmesebb. Az esti altatás is így zajlik, kivéve, hogy olyankor hangulatvilágítást csinálok és befekszek mellé a paplan alá. Kb. másfél órát alszik mellettem, aztán beteszem az ágyába. Ha hajnalban megébred, kiveszem és beteszem magam mellé. Reggel együtt ébredünk. Most fél éves.

Ez egyébként egy ilyen időszak. Nyugtasson a tudat, hogy minden változik, semmi sem marad így. :-) Kitartás.

Egyébként szerintem nem jó ötlet becsapni őt azzal, hogy nappal az éjszakai alvást imitálod. Nappal nappali alvás van, éjjel meg éjjeli. Az sem baj szerintem ha szól halkan a tv, vagy egyéb háztartási zajok. Most nem arra gondolok, hogy közvetlenül mellette porszívózz, de pl. egy mosogatás, főzés zajai simán beleférnek.

Ha napközben is síri csönd van és csak így fog tudni elaludni és később lesz egy kistesója, aki bizony zajjal jár, akkor meg leszel lőve...

2015. jan. 24. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!