Létezik, hogy egy babának ilyen kevés az alvásigénye, vagy ez változni fog?
Kislányom 10 hónapos múlt. Kb. Az utóbbi 2-3 hétben észlelem, hogy a 2 alvás már sok neki, nem jön ki a nap folyamán, nem akar elaludni úgy, mint korábban. Úgy tűnt, eljött az ideje az egy alvásra átállásnak. Próbálkozunk is ezzel már 2 hete, de egyszerűen nem alszik többet 30-40 percnél. Kipróbáltam mindent: legyen nagyon fáradt, legyen kevésbé fáradt, kapjon korábban enni, vagy kapjon közvetlenül alvás előtt, volt sötét és világosabb is, próbáltam a kiságyban altatni, vagy mellé feküdni a nagy ágyra...egyik sem jött be, max. 35-40 perc után ébren van. Nagyjából kihúzza estig, mert csak olyan fél 7 felé nyűglődik már jobban, de szerintem ennyi nappali alvás nem elég egy ilyen idős babának. És bevallom, úgy vártam ezt az időszakot, mert sokan mondták, hogy az egyszeri alvás hosszabb lesz, 2-3 óra. Na, ehhez képest én már a másfélnek is örülnék. Este 8-tól alszik olyan reggel fél 8-ig, de ébred 2-3-szor éjjel, szóval szerintem átlagos. Nektek hogy alakult ez? Lehet, hogy csak hozzá kell szoknia? Volt, akinek így kezdte a babája, aztán szépen megnyúlt az alvása? Biztassatok!:)
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!