Miért nem fogyk a szopi alatt, amikor nem "zabálok"?
Én 22 kilót szedtem fel.Még 8 van rajtam és 3 hónapja szültem.Először is,ne törödj az olyan taplókkal,akik csak bepofázni tudnak,de nem voltak még olyan helyzetben,h a meleg levegőtől is híztak.Én is így jártam.Előtte 13 éves korom óta nem változott számottevően a súlyom,most meg úgy,h az első trimeszterben mandarinon és háztartási kekszen éltem,de abból is voltak napok,amikor 3-4 darabot tudtam csak megenni egy clementin mandarinnal.Egyszerűen bmit ehettem,minden meglátszott rajtam.Azt sem lehet mondani,h mozgás szegényen éltem,mert még a 38. héten is dolgoztam és ingáztam Bp és Dunakeszi közötta 21. héten még hegyetmásztam,és nap mint nap legalább 1,5-2 órát sétáltam.Persze mire jött a gyümölcsszezon megszültem,és akkor meg azért nem ehettem mindent,mert a lányomnak még a paradicsomtól is fájt a hasa.Így az első 2 hónap alatt csak almát,paprikát,barackot illetve a vége felé 1-2 szem paradicsomot ehettem zöldségből,holott salátamániás vagyok.Most sem ehetek mindent,mert pl egy paradicsomsaláta alapos hasfájásba kerül.
Tervezett diétát ne csinálj,mert a tejed lesz oda.Reggelenete fogyassz inkább csak szénhidrátot,a tésztás ételek kéthetente egyszer kerüljenek max elő.Estefelé inkább csak nyers gyümölcs,zöldség.Naponta legalább egy 2-2,5 órás sétát tartsatok,és azt tényleg sétáld végig.Elkezdhetsz tornázni is,ha nem császárral szültél.A másik fele meg a türelem.Vannak olyan nők,akik szopi alatt egy grammot nem tudnak fogyni,és mikor vége van a szopinak utána pikk-pakk lemennek a kilók.Muszáj rendesen enned,mert ha nem teszed tejedbe kerülhet.A fogyókúra majd ráér utána.Én is rühellek bálna lenni,és hiányoznak a régi ruháim,meg utálom,h összeragad a combom,de ez van most,a gyerek az első.
Először is nyugodj meg, és azzal tőrődj csak, hogy jól legyetek mindketten:-) Legyen elég tejcsid, ehhez viszont enni, és inni kell. Nem mindenki fogy, sőt, nekem csak olyan ismerősöm van, aki hízhott szoptatás alatt, van aki többet is, mint terhesség alatt. A szoptatás igénybe veszi a szervezetet, kell a tápanyag. Majd lemegy a plusz kiló is, hidd el, csak ne görcsölj rajta. Majd elindul a pici, rohanhatsz utána, elmegy bölcsibe, oviba, akkor lesz időd mozogni rendesen.
Próbálj rendszert tartani az életedben, többször egyél keveset, igyál sokat, ha módodban áll mozogj. Legkésőbb ha visszamész dolgozni, lemegy.
Most meg az a fontos, hogy jól legyetek!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!