Mi lehet az oka, ha a baba nem gagyog?
Mit értesz gagyogás alatt?
Egyáltalán semmilyen hangot nem ad?
Nem brümmög, nem sikongat?
És "dumálgatott" korábban?
Mert ha igen, és most csöndes, az lehet azért is, mert most valamilyen mozgásbéli változás jön.
Kisfiam soha nem gagyogott, kb 6 hós kora körül kezdett el kiabálás félét csinálni, sikongatni, nagyon ritkán kijött ez: óóóóó, a szájából. Én nem aggódtam rajta.
3 hónapos a kislányom, ő egyfolytában beszél, kiabál, nevetgél még akkor is ha egyedül van a szobájában.
Két különböző gyerek, nincs ezzel baj.
Ja és kisfiam a korához megfelelően beszél, lassan 2 éves és jó pár szót kimond már rendesen, meg halandzsa nyelven beszélget.
Lehet, hogy nincs semmi, csak ilyen csöndes baba, de lehet ok is a háttérben. Az én fiam 5 és 6 hónapos kora között némult meg egy hónapra teljesen. Előtte és utána rendben volt.
Sajnos nálunk oka volt ennek, mert azóta kiderült (most 4 éves), hogy enyhén autista.
Neurológus megnézheti, ha aggódsz. Máshol még úgysem foglalkoznak sajnos ilyen picikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!