Rácsapnál a gyerkőcöd kezére? Ha pl. a konnektorba akarja dugni az ujját, vagy valamilyen más módon veszélyezteti a testi éppségét, vagy ha századjára is megteszi azt amit nem szabad?
Mondjuk, az hogy rácsapok a kezére, NEM VERÉS.
Kettő: nálatok hány éves korban kezdődik az óvoda, mert itt Fehérváron 3 éves korban. Addigra már elégnek kell lennie, hogyha azt mondod a gyereknek, ezt ne csináld mert veszélyes. Az én háromévesem legalább egy éve nem nyúlkál konnektorba, nem vesz semmit a szájába, nem burogatja a poharat. Kb 1,5 éves lehet az a gyerek aki ilyenekt csinál. Tehát az óvónőnek nem kell vernie a jól nevelt gyereket, mert már addigra tisztában kell lennie az alapvető viselkedési szabályokkal. Mondjuk pl ha az én gyerekem haját húzná meg, hogy szemléltesse, milyen ha a fa ágát leveleit tépkedi valaki, nem szólnék semmit, sőt helyeselném.
A veréspártiaktól kérdezném:miért ütsz rá a kezére?Azért,h érezze a fájdalmat,és a következő alkalommal a fájdalomtól való félelem miatt ne nyúljon oda.Mert ha csak picit csapsz,akkor kinevet,mert az nem fáj-mint sokan szokták írni-.Tehát ha neked valaki lekever egy irgalmatlan pofont,mert pl úgy érzi,elé álltál a sorban,akkor ezzel a logikával az sem verés,csak figyelmeztetés?,nevelés?-bármi,de nem olyasmi,ami ellen szólhatnál.Nem hinném,h a verés fogalmában benne lenne az ütések szükséges száma...
Egyébként lehet verés nélkül ,már írtam,nem tudom hányadik hsz-t, a legnagyobb gyerekem 7,5, az öccse 6,azt hiszem náluk már kipipálhatjuk a konnektorba piszkálást,bár a lányaim csak 4 évesek,de ők sem szoktak olyan helyre nyúlni,ahova nem szabad,pedig sosem ütöttem őket ennek érdekében.
Az is igaz,h nagyobb türelem kell verés nélkül elérni valamit,mert sokkal gyorsabb és egyszerűbb odacsapni.
Mindig be van vakdugózva a konnektor, de akkor se nyúljon bele egy gyerek, mert mi van, ha máshol meg nincs bedugva...
Nem akarok vitafórumot, csak arra voltam kíváncsi, hogy ki hogyan csinálja az ilyesmit...
Igen, a konnektorosert mindenkeppen a vizesert ha szandekos elobb szep szoval probalkoznek aztan ha az se mindegy akkor azert is.
Mindenki mashogy latja jonak ezt fogadja el mindenki.
De azert van a kornyezetunkbe egy-ket kisgyerek akiken latszik h sosem kaptak egy atyait...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!