Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A napi 5 étkezés egy hat-hét...

A napi 5 étkezés egy hat-hét hónapos babánál mikor van?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy napi 5-ször kell enni, és hogy az étkezések között kb. négy órának kell eltelnie. Ez mégis hogyan hozható össze. Jó lenne, ha néhányan megosztanák a tapasztalataikat ezzel kapcsolatosan, mert nekünk sajnos elég szétszórt napirendünk van, és valahogy nem akar beállni egy napirend, ami miatt elég nyűgösek vagyunk, nincs nyugodt éjszakai pihenés. Elég összevissza eszünk, ráadásul napjában vagy 8-10-szer, és elég keveset, inkább nasizgatunk.
2008. aug. 20. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs rendszer, eszik, ha kér. Én még azt sem tudom megmondani hány óránként éhezik meg. Az alvásokban van rendszerünk, meg az esti fürdés is egy időben zajlik. Majd, ha nem szopizik, akkor majd kb egy időben adok neki enni, addig nem.
2008. aug. 20. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem írtad,mit esztek! Ha szoptatsz akkor az igény szerint megy,amikor kér adj neki.Mi tápozunk:délelőtt1,délben és uzsira bébiétel,elalváshoz táp és hajnalban még 1 táp.Ha tápszeres próbáld rendszerességre szoktatni.Nem jó,ha azt össze-vissza eszi.150-180ml-vel etesd meg és tartsd be a 3 vagy 4 órát.Közben csak inni adj neki,ha nagyon követelőzne.
2008. aug. 20. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért nasizik,mert sokszor eszik keveset.

Első étkezés kb.reggel 7-8 óra körül,tízórai 10-11óra felé,ebéd 13-14 óra,uzsi 16-17óra,vacsi 19-20 óra.

Így jön ki kb.a napi 5 alkalom.A reggeli és az uzsonna mindig valami könnyű legyen,a többi lehet kiadósabb.

Pl.joghurt,gyümölcs,puding,ami nem telít.És legyen változatos.Persze ez az alvástól is függ,ezért mindenkinél más.

2008. aug. 20. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám tápis és nálunk így néz ki a napirend: 7-kor reggeli, 10-kor tízórai, 11 körül jön egy hosszabb kb 3 órás alvás, aztán fél 3-kor ebéd, fél 6-kor uzsi, fél 9-kor fürcsi, 9-kor vacsi majd alvás reggelig. Persze fél órás eltérések előfordulhatnak.
2008. aug. 20. 21:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 7 hónapos, anyatejes, de tápszert is kap, mert nagyon kevés már a tejem. Reggel 6-kor szopi, 8-kor 100 ml tápszer gyümilében, 11-kor gyümölcs babakekszel, 14 h-kor főzelék, 17 h-kor baba joghurt és 20 h-kor folyékony tejpép+szopi. Ez 6 étkezés, kb. 1 hónapja kialakult ez a rendszer. Nagyjából tarthatóak is az időpontok, mert általában akkor lesz éhes, amikorra az időpontokat írtam. Csúszás akkor van, ha később kel fel reggel, de sajnos a hajnali 6 órát nagyon betartja...:-)
2008. aug. 21. 07:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket. Hát igen, úgy érzem nekünk is be kell vezetnünk valami efélét (tápszeresek vagyunk), mert teljesen felborult az életünk, és se a kisfiamnak, se nekem nem jó így. Kezdem elhinni, hogy tényleg fontos ez a napirend, mert szegényke néha úgy el van anyátlanodva. Eddig egy biztos pont volt, az esti fürcsi, a kaja és az alvás viszont összevissza ment, mert négy és fél hónapos koráig igény szerinti szoptatás ment, aztán az áttérés nem igazán sikerült :-(
2008. aug. 21. 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!Nálunk kialakult hogy van reggeli,ebéd,uzsi,vacsi,más nincs.Én nem igény szerint szoptattam-később etettem,hanem szigorúan időt mennyiséget betartva,aztán nem is volt baj hogy a séta bevásárlás stb. közben éhes lesz a gyerek,rohanhatunk haza,vagy kap egy nasikiflit,meg ilyenek.Nem lett finnyás,sok gyümölcsöt eszik,jó étkű,persze van hogy nincs kedve sokat enni,épp csak,de legtöbbször már maga szedi elő a kaját a hűtőből,bár már 4 éves a kis elevátor,szerencsére le is dolgozza a kalóriát.

A szigorú napirend nagyon fontos szerintem,étkezés,fűrdés,alvás,séta ideje.Biztonságérzetet ad a babának mert tudja mi után mi következik és a szülő is nyugodtan tud előre tervezni.Sosem késő új rendszert bevezetni!Persze nem egyik napról a másikra.Sok sikert!

2008. aug. 24. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!