A napi 5 étkezés egy hat-hét hónapos babánál mikor van?
Azért nasizik,mert sokszor eszik keveset.
Első étkezés kb.reggel 7-8 óra körül,tízórai 10-11óra felé,ebéd 13-14 óra,uzsi 16-17óra,vacsi 19-20 óra.
Így jön ki kb.a napi 5 alkalom.A reggeli és az uzsonna mindig valami könnyű legyen,a többi lehet kiadósabb.
Pl.joghurt,gyümölcs,puding,ami nem telít.És legyen változatos.Persze ez az alvástól is függ,ezért mindenkinél más.
Szia!Nálunk kialakult hogy van reggeli,ebéd,uzsi,vacsi,más nincs.Én nem igény szerint szoptattam-később etettem,hanem szigorúan időt mennyiséget betartva,aztán nem is volt baj hogy a séta bevásárlás stb. közben éhes lesz a gyerek,rohanhatunk haza,vagy kap egy nasikiflit,meg ilyenek.Nem lett finnyás,sok gyümölcsöt eszik,jó étkű,persze van hogy nincs kedve sokat enni,épp csak,de legtöbbször már maga szedi elő a kaját a hűtőből,bár már 4 éves a kis elevátor,szerencsére le is dolgozza a kalóriát.
A szigorú napirend nagyon fontos szerintem,étkezés,fűrdés,alvás,séta ideje.Biztonságérzetet ad a babának mert tudja mi után mi következik és a szülő is nyugodtan tud előre tervezni.Sosem késő új rendszert bevezetni!Persze nem egyik napról a másikra.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!