A babátok hogyan bírja/ta ki két étkezés között 4órán át?
Nekem is 8 hós, 2 étkezést (ebéd, uzsonna) váltottam ki, emellett 4x szopizik. Ő sem bír ki 4 órát evés nélkül nappal, kb. 3 óránként eszik.
1 szoptatást kb. 3 hét alatt tudtam teljesen kiváltani. Ha csak gyümölcsöt kap tízóraira (nem turbózod fel rizsporral vagy egyebekkel), akkor 2 óra múlva már tud újra enni.
Én rábíztam, engedtem szopizni hamarabb, mint 4 óra. Ő tudja, mikor mennyire éhes, legfeljebb kevesebbet szopizik.
nálunk 3 óránként kér enni a lányom. így nem ragaszkodtam a napi 5xi evéshez.
szerintem a nappali evéseket te tudod irányítani, éjjel meg ő.
nasit semmiképp sem, inkább plusz 1 gyümölcs
pl. 7ó reggeli, 10ó gyümölcs, 1ebéd, 4gyümölcs, 7vacsora, 10szopi, éjjel szopi
gondolom úgy táplálsz hozzá, hogy ebédre csak főzelék, többi étkezésnél meg szilárd étel+szopi? mert így kialakítod a rendszert, aztán a szopikat idővel csökkented.
az én lányom is kajagép, ha hamarabb éhes, mint én gondoltam, akkor gyümölcsöt kap, vagy inni.
Én akkor etetem meg, ha éhes. Jól bereggelizik fél 8-kor, és utána dél- fél 1 körül ebédel. Addig nem eszik, max. iszik egy kicsi teát.
Utána 5 körül már nekem kell kínálgatnom, mert ő még eljátszana, de akkor nagyon kitolódna az uzsonna.
És mivel így kibírja, ő négyszer eszik egy nap. Ez van, én erőltetni nem fogom. Így is gyarapszik rendesen, jókat alszik, jókat játszik. Neki ennyi elég. :)
7 hónapos baba anyukája
8:25-ösnek:
6kor szopi 8kor gyümölcs, 10kor szopi, 2körül főzelék,4kor gyümölcs, 6kor szopi, séta, fürdés, játék és a mellemen alszik el fél9 körül, éjjeli szopiról 2 nap alatt leszoktattuk úgy, h apa kelt fel hozzá.
Végül is gyümölccsel bírja ki a 4órák közti távot.Innentől megpróbálom 3 óránként etetni gyümölccsel kezdve és szopi, de képes lenne a déli csak főzelék után is megenni egy szokásos adag anyatejet, ha hagynám. Úgy szeretném emelni a szilárd mennyiségét, h ne akarjon utána még anyatejből is repetázni, de egyelőre nem megy.
Huu ez így elég sűrű, és több is, mint 5 étkezés. Látszik, hogy szép kis étvágya van. :) Az nem baj, de azért lehetne kicsit ritkítani, 8 hósan ne 2 óránként egyen azért. Bár az sem baj, de így elég sűrű.
Én mondjuk így gondoltam, hogy 6-kor szopi, 9-kor gyümölcs, délben ebéd, 3-kor uzsonna, 6-kor vacsora, és a akkor a p órási altató szopi. És az nem baj, ha az étkezések után egy kicsit hagyod szopni, mert mint írtad nem iszik semmit, így neki az anyatej a folyadékpótlás, az pedig feltétlenül szükséges, főleg, hogy már hozzátáplált. Ha pedig teljesen el akarod hagyni a szopit a kiváltott étkezéseknél, akkor csak rá kéne szoktatni arra, hogy valamit igyon. Amíg ez nem sikerül, addig azért kínáld meg egy kis anyatejjel is. Lehet, hogy sokszor csak azért kér, mert szomjas. Az én kisfiam ebben a korban napi kb. fél liter folyadékot ivott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!