Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok hogyan bírja/ta ki...

A babátok hogyan bírja/ta ki két étkezés között 4órán át?

Figyelt kérdés
8 hós,anyatejes baba, ebéd már kiváltva, de általánosságban kérdezem, akármelyik 2 étkezést tekintve, nem bírja ki 4órán át, nassoltassam? Védőnő 2 órával szopi után gyümölcsöt javasol, de akkor hogyan lesz kiváltva a tízórai mondjuk gyümölccsel 2óra múlva? Nem teázik, vizet sem nagyon fogadja el, még felnőtt embereknek is nehéz 4órán át "étlen-szomjan", ti hogy csináljátok? ha nem ragaszkodok a nagykönyves napi 5szöri étkezéshez, akkor viszont nem lesz rendszer (egyik nap ebéd 1kor lesz, másnap 3kor stb).
2011. szept. 28. 22:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A folyadékot persze úgy értem, hogy a tápszeren kívül. Tehát teát, gyümölcslevet, vizet.
2011. szept. 29. 13:52
 12/19 anonim ***** válasza:
ha 6kor kezdi szopival, akkor én hozzátennék valami reggeli félét (pl.kenyér, sonka, uborka). akkor 9kor elég lenne a gyümölcs, 12kor főzelék, 3kor gyümölcs 6kor főzelék fél9kor szopi. meg a köztes étkezések után szopi, amikor jónak látjátok.
2011. szept. 29. 16:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!!! egy utolsó kérdés, nálam a gyümölcs fél decinyi, nem egy egész étkezésre elég, ma sikerült 3 óránkéntire alakítani az etetéseket úgy, h a gyümölcs nem 2 hanem 3óra múlva következett és anyatejjel toldottam meg,ez lett a tízórai. Ha majd kiváltom a tízórai szopit teljesen, akkor abba mennyi lesz a gyümölcs végleges mennyisége? Tudom, buta kérdések, de első gyerek és a baráti körben is első, nincsenek előttem járó anyukaismerősök sajnos. Köszi még egyszer!:-)
2011. szept. 29. 16:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát én ezt a mennyiség dolgot úgy oldottam meg, hogy vettem néhány bolti bébikaját is, és megtartottam az üvegeket, majd a saját készítésűt abba porcióztam ki, az ugye 190g, kivétel az univer ami 163g. És az volt volt egy adag az ebédnél is, meg a gyümölcsnél is.
2011. szept. 29. 20:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha teljesen ki szeretnél váltani egy szopit, elvileg 150-200 grammnyi gyümkölccsel/bébiétellel javasolt megtenni. A védőnők azt mondják, ez az ideális mennyiség, de persze minden baba más. 250 g-nál egy étkezésnél "nem illik" többet enniük, de ez sem kőbe vésett szabály:)Viszont vannak olyan babák, akik 100 g-ot is alig bírnak megenni.

Egyénenként változó, nem mindegy, hogy fogzik -e éppen (akkor van, hogy csak szopizni szeretne, az evés fájdalmasabb neki), mennyire ízlik neki az adott bébiétel stb.

Az én 8 hónapos kislányom ebédre és uzsonnára 220-220 g-ot eszik meg, a többi még szopi. És ha kiváltasz egy étkezést, többször kínáld meg közben és utána is vízzel, ahogy korábban írta vki.

Töltsd le ezt a nagy babaszakácskönyvet, gyakorlatilag minden le van írva benne a hozzátáplálásról:

[link]

Ingyen letölthető, e-mail címet kell megadni hozzá.

2011. szept. 29. 20:27
 16/19 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettetek, KÖSZÖNÖM!!!:-)
2011. szept. 29. 20:32
 17/19 anonim ***** válasza:

gyümölcsöt annyit szoktam adni, amennyit én is eszem.

pl. almából 1, őszibarackból 1, banánt csak keverve szoktam (pl. fél banán+fél barack), sárgabarackból 3, szőlőből 1 fürt...

lehet turbózni gabonapéppel, anyatejjel is.

2011. szept. 30. 08:22
 18/19 anonim válasza:
Szia! Mi is 4X eszünk. En egy nemet reform-baba-taplalkozas könyvböl puskaztam, mert eltünt a vedönönk (?). A kisleanyom most volt masodikan 9 honapos, ugy feleves kora környeken kezdtem el melletaplalni, mert sajnos tapszeres volt, es inkabb valodi es egeszseges dolgokat akartam neki adni, mint komplex, de mü-kajat (ezt a "tudast" :)ilyen magyar bio-oldalakon bogarasztam össze). No, mikor megszokta a kanalat, nehany nap alatt mar egy etkezest kivalthattam. En az estivel kezdtem (200 ml meleg rizstej , negymagvas pehellyel, kis alma- vagy körtelevel: ivo-griz allagura keszitem, igy az egesz kiad majdnem 250 ml-t). Aztan jött az ebed: azt olvastam, hogy olyankor kell a zöldseg alapu kajat - egyik nap ilyen szinü, masik nap masmilyen szinü zöldseggel-krumlival, es heti 6X kb 40, vagy kicsivel több gramm huspürevel. Ehhez vagy befözök en 20 adagot MINIMUM egyfajta olajjal frissen leöntve - repce, vagy oliva pl, vagy feszek valamilyen markat Alnatura, Hipp, akarmi, ami 190 gr es ehhez veszek egy fel üveg kicsi kiszerelesü huspüret - a fele az a kb 40 gr. Remelem, nem tul zagyva, amit irok. Szoval: a reggeli a mai napig tapszer (180 ml babaviz es 6 kanal tap). Uzsonna: egy egesz banan, 3 pupozott evökanal almaszosz, 200 ml babaviz es 4 pupozott evökanal rizspehely, vagy arpa (de lehet varialni, minnel valtozatosabban etkezzen gabonakbol, meg ezekböl a pelyhekböl is. Az idöpontok: 8, 12, 16, 20 ora, ami csiszhat, modosulhat picit, de lenyegileg tartjuk a negy orat. hamarabb sosem ehezik meg, az viszont elöfordul, hogy belealszik a köv etetesbe, es kesöbb kezdünk emiatt. Nappal 2-3-szor alszik, szabad es vezetett jatek is van, 2 honapos kora ota, tök sötetben, egy pillanat alatt az agyaban lehet hagyni: elalszik vacsi utan, es reggel 8-ig nem hallani. Szoval szerintem kell a rendszer, de azt lazan kell kezelni. En mostanaban attol tartok, talan ötször kene etetni, de el sem tudom kepzelni, hogy ilyen adagok mellett mikor adnhatnek neki megegy adagot, ami meg belefer. Szoval szerintem gondosan valogatva: zöldseg, majd gyümölcs-gabona-viz, majd tej-gabona, reggel meg tapszer 8anyatej)es megfelelö adagokkal elvannak. Viszont ha szoptattal, akkor ugyis szerintem a sürübben etetös leszel/maradsz (ez csa intuicio) mert nagyon sokszor hallom, hogy a cicis-babak valahogy többet kivankoznak az eves-környekere, mert a mami, az mami :) (a tapszeres flaska nem alakit ki erzelmi kötödest :) Aztan majd meglatod :) remelem, hasznos is volt a valaszomban, nem csak fecsegtem :) Üdv anyukak!
2013. ápr. 3. 16:08
 19/19 anonim válasza:
Ja! Bocsi a folyadek: a kedvence a repale, ebed utan most mar merek neki inni adni (vki azt mondta, hogy a gyümölcsben, pepekben, meg amit adok neki böven eleg folyadek van, de azert csak nem hagyott a kisordög aludni). Abbol most ebed utan bedob 140 ml-t, Probalkoztam vizzel, egy-ket korty (korabban is probaltam mar, meg nem izlik neki :) teäkat szeretne meg, de en nem akarok neki adni valami miatt. A gyogynövenyeseket azert nem, mert nagyon jo az emesztese, nem akarnam meghajtani, a gyümölcstea meg valahogy olyan "savas" nekem egy kisbabanak, bar csipi.
2013. ápr. 3. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!