A babátok hogyan bírja/ta ki két étkezés között 4órán át?
Ha teljesen ki szeretnél váltani egy szopit, elvileg 150-200 grammnyi gyümkölccsel/bébiétellel javasolt megtenni. A védőnők azt mondják, ez az ideális mennyiség, de persze minden baba más. 250 g-nál egy étkezésnél "nem illik" többet enniük, de ez sem kőbe vésett szabály:)Viszont vannak olyan babák, akik 100 g-ot is alig bírnak megenni.
Egyénenként változó, nem mindegy, hogy fogzik -e éppen (akkor van, hogy csak szopizni szeretne, az evés fájdalmasabb neki), mennyire ízlik neki az adott bébiétel stb.
Az én 8 hónapos kislányom ebédre és uzsonnára 220-220 g-ot eszik meg, a többi még szopi. És ha kiváltasz egy étkezést, többször kínáld meg közben és utána is vízzel, ahogy korábban írta vki.
Töltsd le ezt a nagy babaszakácskönyvet, gyakorlatilag minden le van írva benne a hozzátáplálásról:
Ingyen letölthető, e-mail címet kell megadni hozzá.
gyümölcsöt annyit szoktam adni, amennyit én is eszem.
pl. almából 1, őszibarackból 1, banánt csak keverve szoktam (pl. fél banán+fél barack), sárgabarackból 3, szőlőből 1 fürt...
lehet turbózni gabonapéppel, anyatejjel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!