Mikortól érdemes az 1 hónapos babánkat járókába tenni?
Most éjszaka kiságyban alszik, napközben vagy ott, vagy nagyágyban vagy babakocsiban.
Azon aggódom, nem zavarná-e meg, ha még egy alvóhelye lenne, csak félek, később már nem szokja meg és jó lenne, ha a nappaliban velem lehetne napközben és kilátna, mert a kocsiból pl nem lát ki.
Ugyan mi baja lenne a járókában? Tegyél bele vastag plédet, hogy ne legyen kemény, aztán nyugodtan ellehet benne. Sem a babakocsival, sem a ti ágyatokkal nincs gond. Az én lányom három hetes, éjjel velem alszik, mert nekem így kényelmesebb, nappal vagy a kiságyban, vagy a mi ágyunkon, attól is függ, én épp hol vagyok. A babakocsiban is szokott aludni, kinn a levegőn és épp most gondolkodom rajta, hogy hétvégén, amikor egy barátunkhoz megyünk bográcsozni, elviszem a járókát. Abban kényelmesen alhat, nézelődhet, hosszabb időre szerintem jobb, mint a babakocsi.
Tégy úgy, ahogy te helyesnek érzed, mert az lesz nektek a jó, majd meglátod. Én nem hiszek ebben az előttem szóló által említett vaskalapos rendben. Neki valószínűleg ez vált be, én elég mozgalmas életet élek, nekem nem lenne jó az, amit ő csinál. De különbözőek vagyunk, a babáink is azok, szerintem igyekezni kell testre szabni a dolgokat. Ami neki nem jó, neked lehet, hogy beválik.
Szia!
A harmadik babánkat várjuk... Anno a védőnőnk azt mondta, hogy a babák kb 2-3 hónapos koruktól már tudják, hogy hol vannak, onnantól nagyon fontos, hogy éjszaka legyen csak a saját kis ágyában, ha megteheted, akkor külön szobában.
Ha a babakocsitok a kicsi korának megfelelő, akkor nyugodtan aludhat benne az erkélyen is, nem lesz semmi baja.
Egy könyvben olvastam és nekünk bevállt: addig maradhat nappal is a kiságyában, ameddig még nem tud megfordulni. Amikor már tud fordulni, akkor jobb neki a járóka, de amikor megtanul mászni, akkor már a járóka sem lesz túl tágas neki. Nem azt mondom, hogy ha a babád már mászik, akkor már ne is tedd be járókába, de onnantól én csak akkor használtam, ha muszály volt, mert főzni, vasalni vagy takarítani kellett. Szóval nekem a gyerekek nem sokáig voltak járókában. De ismerek olyat is, aki még 2,5 éves gyereket is szinte egész nap csak a járókában tartott. Szerintem ez borzasztó, de mindenki másképp csinálja...
A véleményem az, hogy szerintem még ráérsz járókába tenni a babádat, talán kemény is lenne neki egy kicsit. Szerintem tökéletesen megfelel neki a kiságya, a ti nagyágyatok, a babakocsija is. Én egy ilyen pici babát még nem tennék utazóágyba, mert szerintem túl kemény és nem elég stabil az alja.
A te döntésed, te vagy az édesanyja és általában mindenki érzi, hogy mi a legjobb a gyermekének.
A legjobbakat és boldog babázást!
27 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!