Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól érdemes az 1 hónapos...

Mikortól érdemes az 1 hónapos babánkat járókába tenni?

Figyelt kérdés

Most éjszaka kiságyban alszik, napközben vagy ott, vagy nagyágyban vagy babakocsiban.

Azon aggódom, nem zavarná-e meg, ha még egy alvóhelye lenne, csak félek, később már nem szokja meg és jó lenne, ha a nappaliban velem lehetne napközben és kilátna, mert a kocsiból pl nem lát ki.

2008. aug. 20. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
32%
Egy egy hónapos babát semmi szín alatt nem szabad járókába tenni. Azért van a kiságya hogy abban aludjon. Nem a babakocsiban és főleg nem a ti ágyatokban. Úgy össze zavarod szegény gyerekedet, hogy azt sem fogja tudni, mikor hol és miért kell aludnia. Arról nem is beszélve, hogy így nem fog kialakulni benne a nappal-éjjel váltakozása, és nem tudsz semmi rendszert vinni az életetekbe. Tehát magaddal is kuszúrsz ha nem tanítod meg, hogy a kiságya azért van, hogy abban aludni kell, az evés időben enni kell, és persze van játék és szeretgetés is a napirendjében. De természetesen ő a te babád, így csak te döntheted el hogy neki mi a jó.
2008. aug. 20. 14:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Éjszaka minden gond nékül alszik a kiságyban, nappal is ha odatesszük, de miután szeret a levegőn is aludni, a teraszra mégse húzhatom ki a kiságyat, így marad a babakocsi. Az meg, hogy néha velünk alszik a kiságyban, nekem belefér, sokan is csinálják és nem zavarodik meg a babóca, sőt én még könyveb is olvastam, hogy mondjuk reggel már odavehetjük magunkhoz, a lényeg, hogy azt tudja, éjszaka a kiságyban a helye. De a járókával azért várok.
2008. aug. 20. 14:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Ugyan mi baja lenne a járókában? Tegyél bele vastag plédet, hogy ne legyen kemény, aztán nyugodtan ellehet benne. Sem a babakocsival, sem a ti ágyatokkal nincs gond. Az én lányom három hetes, éjjel velem alszik, mert nekem így kényelmesebb, nappal vagy a kiságyban, vagy a mi ágyunkon, attól is függ, én épp hol vagyok. A babakocsiban is szokott aludni, kinn a levegőn és épp most gondolkodom rajta, hogy hétvégén, amikor egy barátunkhoz megyünk bográcsozni, elviszem a járókát. Abban kényelmesen alhat, nézelődhet, hosszabb időre szerintem jobb, mint a babakocsi.

Tégy úgy, ahogy te helyesnek érzed, mert az lesz nektek a jó, majd meglátod. Én nem hiszek ebben az előttem szóló által említett vaskalapos rendben. Neki valószínűleg ez vált be, én elég mozgalmas életet élek, nekem nem lenne jó az, amit ő csinál. De különbözőek vagyunk, a babáink is azok, szerintem igyekezni kell testre szabni a dolgokat. Ami neki nem jó, neked lehet, hogy beválik.

2008. aug. 20. 15:18
 4/6 anonim ***** válasza:
32%
Én nem vaskalapos rendről írtam, hanem arról, hogy egy ilyen pici babának szüksége van a napirendre, ami nem azt jelenti, hogy mindent időre csinálsz stb.. Csak ő úgymond abba kapaszkodik hogy tudja hogy például kaja után pelenkázod stb. Mivel ő teljes mértékben nekünk szülőknek ki van szolgáltatva, amúgy három hetes babával nem hiszem hogy hatalmas tapasztalatod lenne, majd később te is írkálhatod itt, hogy a babucid sehogyan sem alszik el, csak kézben, stb... Nekem amúgy tényleg nagyon bevállt, hogy rendszert vittem az életünkbe, de ez nem katonás szigort jelent. Hidd el tapasztalatból mondom, hogy ha az elején nem vagy következetes, akkor utána sokkal nehezebb lesz minden. Persze most amíg ilyen pici ebből te még azt szűröd le hogy milyen jó ha melletted alszik, de majd ha pár hét múlva már a wc-re sem tudsz kimenni mellőle akkor megbánod hogy az elején elkapattad. Az erkélyre pedig inkább járóka helyett az utazó ágyat javasolnám a kérdezőnek.
2008. aug. 20. 17:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Azb elöttem szólóval részben egyet értek.A renszer a legfontosabb a babának és azt kéri majd számon amit temutattál meg neki.Semmi kivetni való nincs benne hogy járókába akarod fektetni mert mire bele kéne hogy tedd már nem marad el benne.jobb időben beleszoktatni.Ez tapasztalatból mondom.Egy ilyen pici baba bárhol elalszik csak érezze a közelségedet..az éjszakai alvás a fontos hogy a kiságyában legyen.Szerintem.Nekem a 2.babám 3 hónapos és az ágyában alszik,reggel mikor felébred odaveszem magunk mellé és beszélgetünk ki mit álmodott aztán kaja és ismét megy vissza az ágyába,nézelődni.Mondjuk vele már elég könnyű mert lefoglalják a szinek a szobájában.Minden gyerek már de egy biztos,a rendszer mindegyiknek fontos és kihagyhatatlan.Ha valamiért felborúl,nyugtalan lesz.Remélem tudtam segíteni a döntésben.
2008. aug. 20. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A harmadik babánkat várjuk... Anno a védőnőnk azt mondta, hogy a babák kb 2-3 hónapos koruktól már tudják, hogy hol vannak, onnantól nagyon fontos, hogy éjszaka legyen csak a saját kis ágyában, ha megteheted, akkor külön szobában.

Ha a babakocsitok a kicsi korának megfelelő, akkor nyugodtan aludhat benne az erkélyen is, nem lesz semmi baja.

Egy könyvben olvastam és nekünk bevállt: addig maradhat nappal is a kiságyában, ameddig még nem tud megfordulni. Amikor már tud fordulni, akkor jobb neki a járóka, de amikor megtanul mászni, akkor már a járóka sem lesz túl tágas neki. Nem azt mondom, hogy ha a babád már mászik, akkor már ne is tedd be járókába, de onnantól én csak akkor használtam, ha muszály volt, mert főzni, vasalni vagy takarítani kellett. Szóval nekem a gyerekek nem sokáig voltak járókában. De ismerek olyat is, aki még 2,5 éves gyereket is szinte egész nap csak a járókában tartott. Szerintem ez borzasztó, de mindenki másképp csinálja...

A véleményem az, hogy szerintem még ráérsz járókába tenni a babádat, talán kemény is lenne neki egy kicsit. Szerintem tökéletesen megfelel neki a kiságya, a ti nagyágyatok, a babakocsija is. Én egy ilyen pici babát még nem tennék utazóágyba, mert szerintem túl kemény és nem elég stabil az alja.

A te döntésed, te vagy az édesanyja és általában mindenki érzi, hogy mi a legjobb a gyermekének.

A legjobbakat és boldog babázást!

27 hetes kismami

2008. aug. 20. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!