Ti mennyit költötök havi szinten a gyereketekre, ha nagyjából összeszámoljátok?
9,5 hónapos fiam van. a ruhák nagy részét kapjuk, így azt csak ritkán veszek én neki.
tápszer +tejpép kb 8000 Ft
pelenka + popsitörlő kb 11-13.000 Ft
kenceficék pl popsikrém, fürdető kb 1500 Ft
Eddig kb ennyivel is kapsz többet a gyerek miatt (adókedvezmény és családi pótlék)
ezen kívül zöldség és gyümölcs, mert én főzök neki, de azt mi is sokat eszünk. mondjuk minimum 10.000 Ft amit neki veszek.
5 hónapos kisfiamnál így néz ki:
pelenka: figyelem az akciót, úgy 55-58 Ft/db áron ki lehet fogni a Pamperst, napi 5-6 db kell, ez kb 10000 Ft egy hónapban. Popsitörlő+krém nagy kiszerelésű Neogranormont veszek, így tovább elég. Mondjuk havi 2000 Ft.
Tápszer: 90% -os támogatással kapja allergia miatt, havi 7000 Ft
Ebben a hónapban kapja az agyhártya gyulladás elleni nem kötelező oltást, 3-4000 Ft +2000 Ft a beadás.
A hasfájás cseppeket (Biogaia, Lactase comfort) most hagytuk abba, viszont a fogfájásra való gélek, meg az Algoflex baby összesen 6000 Ft körül volt.
Fürdető krém minden hónapban kell, gyógyszertári, 400 Ft körül van. Neogranormon sampon 800 Ft.
Babakaják + gyümölcsök, havi 7000 Ft.
Rengeteg ruhát kapunk, sok kisgyerek van baráti körben, egy-egy szebb "ünneplős" darabot veszek csak. 5000Ft/ hó. Mindig kap valami fejlesztő játékot is, most pl. rugós hintát, használtan 7000 Ft.
Nagyjából ez 50.000 Ft. Van még egy rakás dolog, amit nem számoltam, vagy nem veszek minden hónapban, de nagyságrendileg ennyi. Első hónapban csak a gyógyszertárba hordtam oda ezt az összeget a hasfájás cseppekre, meg csodaszerekre.
11 hónapos most a kislányunk:
Pelenka kb 10 ezer
Tápszer 5 ezer
Fürdető 500
Popsitörlő 1600
Ezek ugye minden hónapba.
Popsikrém amiből én 250 g sudocremet vettem ez 3 ezer volt kb, mi csak este kenjük a popsit így sokáig elég.
Gyógyszerek ugye ez nem kell minden hónapba, nem betegeskedik, de pl itthon van neki lázcsillapító, orrspray, köhögésre vmi mentolos kenőcs.
Kaját a miénkkel együtt veszem, nem számolgatom külön.
Legelején
Pelenka 7 ezer kb
Popsitörlö 1600
Fürdető 500
Tápszer 3 ezer körül ( 3 hónapig csak anyatejes volt)
Ezek voltak a havi kiadások.
Ruhákat akkor veszünk mikor méretváltás van. Akkor kb 10-15 ezer körül szokott lenni. Kb 3-4 havonta van méretváltás. Oo és mostmár cipőt is kellett venni az volt magába 10 ezer.
Mi amúgy szülés előtt mindent beszeresztünk amivel úgy voltunk h kellhet így nem volt semmi hirtelen kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!