Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyit költötök havi...

Ti mennyit költötök havi szinten a gyereketekre, ha nagyjából összeszámoljátok?

Figyelt kérdés
Leginkább egy gyerek esetén érdekelne. Pelenka, tápszer, ruha, egyéb napi/havi dolgok.
2015. jan. 15. 12:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
60%
Hm, sokat... a lányom tápis volt, pelenkából se volt mindegy mit hord, viszont a ruhák nagy részét megörököltük ezért arra keveset költöttem. A fiam nem volt tápis, viszont a ruházkodásnál kompenzálódott a kiadási arány. Most visszakerestem korábbi kasszafüzeteimet( mert már ovisok), jellemzően 40-50 ezer között mozgott a gyerekekhez köthető kiadás havonta, + mivel csak 17 hónap van köztük egy ideig mindkettő pelusos volt, na azokban a hónapokban még hozzájött plusz kb 5-6 ezer peluspénz.
2015. jan. 15. 12:31
 2/21 anonim ***** válasza:
60%
első vagyok. a tápis kor után meg a hozzátáplálás lesz pénzlehúzó, ha netán bölcsibe kerül akkor plusz ruhák-lábbeli kell majd, oviskorban netán különfoglalkozás... minden korszakban/évszakban van valami "drága", iskoláskortól meg ez hatványozottabban igaz
2015. jan. 15. 12:39
 3/21 A kérdező kommentje:
Most főleg a "kezdetekre" lennék kíváncsi. :) Köszi a választ.
2015. jan. 15. 12:41
 4/21 anonim ***** válasza:
83%
Az eleje nem volt vészes, mindkét gyerek anyatejes volt fél éves koráig. Pelenka, popsitörlő, kozmetikumok, néha gyógyszer. Nekem kellettek vitaminok, teák, homeós bogyók a nagyobbiknál, hogy legyen elég tejem. De talán 25e elég volt havonta. A hozzátáplálásnál megugrott, az enyémek üveges ételt ettek. Most, hogy az nagyobb ovis (ovi 70e, sport 7,5e) és a kicsi 2,5 éves, sokkal több a költség. A kettőjük étkezését már igencsak számításba kell venni.
2015. jan. 15. 12:44
 5/21 kloetta ***** válasza:
60%

9,5 hónapos fiam van. a ruhák nagy részét kapjuk, így azt csak ritkán veszek én neki.

tápszer +tejpép kb 8000 Ft

pelenka + popsitörlő kb 11-13.000 Ft

kenceficék pl popsikrém, fürdető kb 1500 Ft

Eddig kb ennyivel is kapsz többet a gyerek miatt (adókedvezmény és családi pótlék)

ezen kívül zöldség és gyümölcs, mert én főzök neki, de azt mi is sokat eszünk. mondjuk minimum 10.000 Ft amit neki veszek.

2015. jan. 15. 12:44
 6/21 anonim ***** válasza:
60%

5 hónapos kisfiamnál így néz ki:

pelenka: figyelem az akciót, úgy 55-58 Ft/db áron ki lehet fogni a Pamperst, napi 5-6 db kell, ez kb 10000 Ft egy hónapban. Popsitörlő+krém nagy kiszerelésű Neogranormont veszek, így tovább elég. Mondjuk havi 2000 Ft.

Tápszer: 90% -os támogatással kapja allergia miatt, havi 7000 Ft

Ebben a hónapban kapja az agyhártya gyulladás elleni nem kötelező oltást, 3-4000 Ft +2000 Ft a beadás.

A hasfájás cseppeket (Biogaia, Lactase comfort) most hagytuk abba, viszont a fogfájásra való gélek, meg az Algoflex baby összesen 6000 Ft körül volt.

Fürdető krém minden hónapban kell, gyógyszertári, 400 Ft körül van. Neogranormon sampon 800 Ft.

Babakaják + gyümölcsök, havi 7000 Ft.

Rengeteg ruhát kapunk, sok kisgyerek van baráti körben, egy-egy szebb "ünneplős" darabot veszek csak. 5000Ft/ hó. Mindig kap valami fejlesztő játékot is, most pl. rugós hintát, használtan 7000 Ft.

Nagyjából ez 50.000 Ft. Van még egy rakás dolog, amit nem számoltam, vagy nem veszek minden hónapban, de nagyságrendileg ennyi. Első hónapban csak a gyógyszertárba hordtam oda ezt az összeget a hasfájás cseppekre, meg csodaszerekre.

2015. jan. 15. 12:46
 7/21 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó vagyok, ha az első hónap érdekel, az katasztrófa. 100 e fölött volt. Ebben csak a gyógyszerek, pelenka, kozmetikumok és olyan "apróságok" voltak benne, amit akkor akartunk, ha majd megszületik. Kötelezően kellett vennünk légzésfigyelőt, rengeteg volt a tejem, így elektromos mellszívó, cumisüvegek, mert ciciből nem ehetett.
2015. jan. 15. 12:51
 8/21 anonim ***** válasza:
37%
Eleinte kb. 60 ezer volt egy hónapban, most 1 évesen havi 30-40 ezer.
2015. jan. 15. 13:01
 9/21 anonim ***** válasza:
47%
Első évben átlag havi 70 eFt körül.
2015. jan. 15. 13:06
 10/21 anonim ***** válasza:
79%

11 hónapos most a kislányunk:

Pelenka kb 10 ezer

Tápszer 5 ezer

Fürdető 500

Popsitörlő 1600

Ezek ugye minden hónapba.

Popsikrém amiből én 250 g sudocremet vettem ez 3 ezer volt kb, mi csak este kenjük a popsit így sokáig elég.

Gyógyszerek ugye ez nem kell minden hónapba, nem betegeskedik, de pl itthon van neki lázcsillapító, orrspray, köhögésre vmi mentolos kenőcs.

Kaját a miénkkel együtt veszem, nem számolgatom külön.

Legelején

Pelenka 7 ezer kb

Popsitörlö 1600

Fürdető 500

Tápszer 3 ezer körül ( 3 hónapig csak anyatejes volt)

Ezek voltak a havi kiadások.

Ruhákat akkor veszünk mikor méretváltás van. Akkor kb 10-15 ezer körül szokott lenni. Kb 3-4 havonta van méretváltás. Oo és mostmár cipőt is kellett venni az volt magába 10 ezer.

Mi amúgy szülés előtt mindent beszeresztünk amivel úgy voltunk h kellhet így nem volt semmi hirtelen kiadás.

2015. jan. 15. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!