Itt nagyon sok anyukától azt olvasom, hogy az ő babája már nagyon korán átalussza az éjszakát, átlagon felül fejlődik, elvan magában, nem sírós, megfordul, ül, feláll, jár stb. Vannak, akik szintén megszenvednek ezekben a kezdeti időszakban?
Tényleg néha úgy érzem, hogy más babája már lényegesen előrébb jár pl. alvásban, sírásban stb...
Az én lányom 3 hós és sokat szenvedünk, éjjel amikor felébred nehezen alszik vissza, kb. 1,5-2 óra altatást foglalkozást igényel, napközben rengeteget sír, kora ellenére még mindig hasfájós stb. Most voltunk Balatonon, 1 hétre mentünk volna, de pár nap múlva haza kellett jönni, mert annyira nyűgös volt és alig aludt. Eddig éjjel 4-5 óra tájban kelt, most, hogy nyaraltunk, volt, hogy fél 2-kor kelt. Már lassan el vagyok keseredve, hogy az enyémmel sajnos nagyon nehéz.
Minden gyerek más. Nekem mindkét fiam iszonyatosan rossz alvó volt. Napi 2-3zor 20 perc volt amit alvásal töltöttek napközben. A köztes időt vagy sírással vagy csendes nézelődéssel töltötték kicsiként. Mikor milyen napjuk volt. Éjszaka a nagyobbik 2szer kelt és nagyon nehezen aludt vissza.Volt,hogy 1 óra is eltelt.Vele sokat éjszakáztam. A kisebbik csak egyszer kelt,de ő vissza is aludt. Mindent nagyon korán csináltak8ülés állás,elindulás). Igazi örökmozgó még most is mind a kettő. Viszont most a kislányom egy angyal. Csak eszik alszik.A hangját alig lehet hallani. Éjszaka 1 szer kel. Igaz ő még csak 6 hetes. A mozgás beli fejlődésről nem tudok még nagyon nyilatkozni. A fejét ha ugy van sokáig stabilan tudja tartani(még egyenlőre ennyi :)).
Én ezért irom,hogy minden gyerek más. Más ütemben fejlődnek,más a természetük.
Egyébként miért mondnanám az ellenkezőjét ha nem igaz?
Szia! Nekünk 4 hónapos a kislányunk és azóta alussza végig az éjszakát amióta hason altatom így tudunk aludni kb. 21-től 6-ig, sajnos mikor hanyatt altattam mindig felmacerálta saját magát úgyhogy éjszaka 2 óránként kelt fel, most viszont napközben szinte alig alszik valamit és sajnos nagyon nyűgös. Szinte egész nap semmit nem tudok tőle csinálni és ha álmos vagy éhes ő nem nyöszörög, hanem iszonyatos patáliát csap amibe annyira belelovalja magát, hogy alig lehet lecsendesíteni.
Kitartást kívánok neked!
Hidd el, ez normális. A lányom 4 hónapos és semmi "extrát" nem csinál, őszintén nem hiszem, hogy egy 6 hetes baba már magától megfordul és 3-4 hónaposan kúszik-mászik, ahogyan ezt olvasom sokszor és nem is gondolnám, hogy ettől több akár egy baba vagy egy mama. Mindennek megvan a maga ideje és a fejlődést felgyorsítani nem lehet, talán nem is egészséges. Minden baba más, ahogyan már írták is. A lányom hol átalussza, hol felkel éjjelente, attól függ, mennyit evett. Nyugodj meg és hagyd a fenébe a statisztikát. Ha bármi gond lenne, az orvosotok szólna.
Minden rossz elmúlik 1x, hidd el, tapasztaltam.Jó egészséget kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!