Hogy fejleszem 8 hónapos kisfiam, nagyon le van maradva?
Fiam 24èn múlt 8 hónapos vagyis 8hónapja született de 33hètre szóval korrigàlva 6,5.
Kùszik, ritkàn màszik, nem ül de mindenben felàll aprò tàrgyakat mutató ès hüvelykujjal felvesz, szóval mozgàsilag kb jól àll de nem int papàt, nem tudja vagyis nem mutatja meg hol a feje pl, nem mutat tàrgyakra, nem pakol ki be a dobozból inkàbb csak kiràzza....
Jàtèkait magàtól kiszedegeti a kosàrból, de mindent csak megràg a megfigyelès utàn cèlzott jàtszàst nem làtok nàla...
Mindent megfigyel mindent meg akar fogdosni kóstolni ès ennyi megy is tovàbb egèsz nap mozog nem lehet lekötni a figyelmèt hogy egy kicsit mondókàzunk, vagy mutassam neki hohy hol a feje stb....futàs közben vagy ès alatt csak..most fogzik is ès csak ràg ràg nyűgös...
Egyèbkènt folyamatosan mosolyog, nevet gagyog, csak nem tudom hogy taníthatom ha nem is figyel...
Szerintem is teljesen rendben van a babád még a 8 hónapos korhoz képest is, de ha beleveszem, hogy korrigálva csak 6,5 hónapos, akkor meg pláne. Nem tudom honnan vetted, hogy az általad felsorolt dolgokat már tudnia kellene, kissé magasak az elvárásaid. A testrészeit mutogatni 1 éves kor körül, de inkább csak utána szokták. Tárgyakra mutogatni is. "Célzott játszást" sem kell még produkálnia.
Aktív, ismerkedik a világgal, a tárgyakkal, teljesen korának megfelelően viselkedik. Nem kell ennyire ráfeszülni a tanításra, fejlesztésre, pláne nem ilyen korai életszakaszban.
"nem int papàt, nem tudja vagyis nem mutatja meg hol a feje pl, nem mutat tàrgyakra, nem pakol ki be a dobozból inkàbb csak kiràzza.... " Ezeket nem is kell tudnia!
..".futàs közben vagy ès alatt csak."????
Több helyen olvastam hogy màr 6hónaposan tàrgyakat adnak vissza, mutatjami kell neki ès amiket leírtam,az èn kicsimnèl semmi hasonlót nem tapasz4alok, max elveszi mindent a kezembõl hogy megkóstolhassa...
Aggódom hogy ha fejlesztèsre szorul nem veszem èszre időben, valamint sokkal jobban szeret egydül elmatatni a lakàsban mint velem "jàtszani" ès tartok tőle hogy ha ezt engedem rossz anya vagyok ,olyan aki nem foglalkozik, nem tanítja a gyerekèt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!