Herpangina virus, mit tudtok rola?
Figyelt kérdés
Mit tudtok rola? Most voltam a korhazba az 1 eves kislanyommal, mert egyfolytaba 39,1 volt a laza, es nem ment le. A korhazban megallapitottak, hogy Herpangina virusa van! Ami meg megismetlodhet.
Esetleg tapasztolatokat is irhattok ezzel kapcsolatban! Tenyleg megismetlodhet? Ebbe nem lehet belehalni?
Ezt olvastam:
Legyszi olvassatok el! Ugyan ezek voltak a babam tunetei is. Ez megismetlodhet meg egyszer?
Legyszi segitsetek!
2010. febr. 5. 18:44
11/14 A kérdező kommentje:
Neki sem volt eddig semmi baja.
2010. febr. 7. 13:39
12/14 A kérdező kommentje:
Tegnap jottunk haza, es jol van a babam:)
2010. febr. 13. 10:45
13/14 anonim válasza:
Örülök neki, hogy jólvan :) én most 13 éves lány vagyok, nekem most az orvos megállapitotta hogy herpangias vagyok :"( :( Nem igaz mikor gyogyulok ki belole?????? istenemmm :"( olyan rossszzzz
14/14 Zina1 válasza:
Igaz régi kérdés, de leírom a tapasztalatom, mert én most estem/esek keresztül ezen és én is alig találtam ezzel kapcsolatban valamit. Egy pénteki napon délután kezdett el nagyon fájni a torkom, de akkor még tűrhető volt. Másnap délutánra maga a pokol volt,de még mindig nem a legrosszabb. Aznap este elmentem az ügyeletre, ahol megállapították, hogy heveny mandulagyulladásom van. Írt fel az orvos antibiotikumot, aktil duot és javasolta, hogy vegyék erősebb fájdalomcsillapítót mellé. Ekkor már nehézkesen nyeltem, alig bírtam beszélni, miután hazamentem éjszaka hánytam is és hasmenésem is volt, de nem az aktiltól, mert azt még nem szedtem. A testhőmérsékletem folyamatosan 37-38 között mozgott. Egész éjjel nem aludtam, a torkom egyre inkább szorított, ahogy dagadt be. Egy idő után az orrom is bedugult, ettől aztán végképp bepánikoltam. Másnap újra ügyelet, ekkor már gennyesedett a torkom. A doki újra megvizsgált és beküldött az ügyeletes gégészetre. Ott megvizsgált a gégész, megállapította, hogy herpangina, mondta, hogy hosszú és fájdalmas lesz, ha már elkezdtem az antibiot, akkor szedjem végig és sok c vitamint szedjek. Ma vagyok a betegség 5. napján. Ezalatt az idő alatt többször hánytam, szilárd ételt nem bírtam enni, sőt pépeset sem, még néha a víz is szenvedés volt. Összesen eddig 4 kilót fogytam, ami rám is fér, de egyre éhesebb vagyok. A gyulladás kezd lehúzódni, egy-két hólyag is eltűnt már, de enni még mindig nem tudok, de legalább aludni már igen. Összességében én ezt soha többé nem szeretném átélni, felnőtt fejjel is borzalmas, akkor milyen lehet a gyereknek. Hozzátenném cataflamot szedtem végig. A megengedettnél kicsit többet és mindig alig vártam, hogy teljen el a 4 óra, hogy újra bevezessem, de nem használt. Aki ezt elkapja imádkozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!