8 hós babám még 5 ször szopizik egy nap. Nem bánom sőt örülök is neki de nem származik hátránya belőle?
Nem olyan rossz ez, de én ebédre már simán egy egész üveg főzeléket adnék, és uzsonnára is már bevezettem volna a tejpépet. Kisfiam 7 hónapos, és nálunk már így van, kevés volt a tejcsi neki kalóriában. A tejedet meg fejd le.
Én úgy csinálom amúgy, hogy reggel 7 körül szopizik, 10 körül gyümölcsöt eszik, 1-kor 1 üveg főzelék, du. 5-kor tejpép gyümölccsel, és este 9-kor szopi. Fejek neki napközbenre is, és igény szerint adom neki.
huha, mások meg olyan kérdéseket irnak ki, hogy nem baj e, hogy 8 honaposan már sajtot, meg kenyeret eszik a baba.
nem semmi milyen sokat eszik, 7 szer egy nap váu. ezért nem is értettem mikor az itteni gyerekorvosok, meg védonok azzal traktáltak engem, hogy egyen a babám már csak napi 4 szer,- kérdeztem, azt meg hogyan, mikor az egészésges táplálkozás ott kezdodik, hogy napi otszor étkezés. mire rávágták, hogy 8 honaposnak sok már a napi 5, legyen 4.. (én azért maradtam az 5nél)
illetve azt is hozzátették, hogy már csak napi 2 szer kapjon tejet, a maradék 2 (3) alkalommal joghurtot, fozeléket, hust, zoldséget, kekszet, tejpépet, grizt stb.
mondjuk én a napi 5 nél nem is nagyon tudnék tobbszor adni a babámnak, mert este 8 tol reggel 9 ig alszik.
mindenkitol mást hallok, mit és hogyan "kell"..ez a napi 4 szeri étkezés nekem is nagyon furcsa volt. az egyik orvos azt mondta, 7 honaposan kapjon eloszor kekszet, a másik meg hogy 4 honaposan rágja már a kenyeret....és egye a joghurtot (nem a babáknak valot, hanem a sima natur joghurtot)
oszintén már alig tudtam eligazodni, ugyhogy most ugy csinálom, ahogyan -érzem, amire igénye van. 8 hos babám 8,5 kg (73cm), egyik orvos szerint dagi másik szerint meg vékony..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!