Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 21hós fiamná kimaradt a...

21hós fiamná kimaradt a kúszás és a mászás. Van olyan anyuka, akinek a gyerekénél szintén kimaradt?

Figyelt kérdés
Lett valami problémája belőle?mi hiába járunk fejlesztésre,nem akarja csinálni pedig képes lenne rá.
2015. jan. 5. 10:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
bocsi, leeht hogy mar irtad, gyerekorvos mit mond arra hogy a majdnem ket eves gyerek nem tud jarni egyedul? Kitartsast kivanok, szeritnem minden renben lesz a kisfiadnal csak szepen fejlesszetek, gyakoroljatok!
2015. jan. 5. 14:17
 12/15 anonim ***** válasza:

fenekén csúszkált? akkor kúszott! nem mondta a gyógytornász? én azt tanultam, hogy kúszás minden olyan helyváltoztatással járó mozgás ami nem szabályos.

tehát ennek megfelelően a kúszás nem maradt ki, csak a mászás. ami ugye nagyon fontos, mert a jobb és bal agyféltek kapcsolatát indítja be. de ezt dévény tornász be tudja indítani, és mivel jártok, így nyilván ez meg is történt, az agya beindult.

már csak a járás miatt kell "aggódnod", de mivel az is alakulóban van, szerintem nyugodj meg.

mivel tudod az előzményeket, korai fejlesztés utén mehettek a nevtanba, esetleg integráló óvodába, ahol továbbra is kaphat majd gyógytornát. ezzel ki tudjátok küszöbölni, hogy iskolás korban bármi problémája lehet

2015. jan. 5. 14:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Nálam is kimaradt, most 29 évesen talán annyi tudható be a kimaradásnak, hogy nagyon szétszórt és feledékeny vagyok. Ez a szétszórtság gyerekkorom óta egyik fő tulajdonságom:). Az olvasás nekem is nehezen ment, a tanulmányi eredményem is csapnivaló volt. 3. osztályos koromban már matematika, nyelvtan és olvasás korrepetálásra jártam. Éreztették is velem sokszor, hogy "gyengébb képességű" vagyok. Szerencsére sikerült azért nagy nehezen végigszenvednem, bukdácsolnom az általános iskolát. Olyannyira, hogy tanítónő lettem a végére.:) Szóval nem feltétlen lesz problémája, vagy ha lesz nem törvényszerű, hogy teljesen kezelhetetlen legyen.
2015. jan. 5. 15:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam 12 hónaposan kezdett mászni, kúszni szinte nem is.. Nagyon meg voltam ijedve. Sok emberrel beszéltem és az én ismerősi köröm tapasztalata alapján a nem kúszó-mászó gyerekek kb 50%-nak lett valamilyen tanulási problémája (diszlexia ilyesmi), de nekik sem olyan hűde súlyos. Szóval nem kell annyira megijedni, mint ahogy én :)

Nekünk nagyon sokat segített a tsmt torna, mely az idegrendszert, egyensúlyszervet fejleszti. A dévény azoknak jó, akik szervi, tehát feszes, kötött, laza stb bajuk van. Ha tsmt-tek abból baj nem lehet, csak jó. Kitartást!

2015. jan. 5. 15:19
 15/15 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat :)
2015. jan. 5. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!