Hogyan szoktattátok rá babátokat a pohárból ivásra?
Amikor együtt eszik a család tegyél neki is ki egy poharat üresen had barátkozzon vele.(cumisüveget ne lássa). Majd tegyél bele pár korty innivalót (csak keveset)és itasd meg. De semmiképp ne erőltesd.
Mi vettünk neki ivópoharat azt nem szereti, de ha én itatom rendes pohárból úgy elfogadja. A cumisüveg még meg van, abból egyedül iszik. Most 15 hónapos és mindkettő kell neki a pohár és a cumisüveg.
Majd megtanulja! Kanállal nem próbáltad?
Nekem 3 hónapos korától nem fogadta el a cumisüveget.Így elősször csak kanálból majd 6hónapos korától pohárból itattam (szelepes, csőrös kilőve az sem kellett). Most 21 hónapos nagyon ügyesen iszik egyedül.
De nagyon sokatszenvedtünk, mert ha mentünk valahová a poharát kellet vinni mert csak abból ivott.
Én is ilyen gondokkal küszködök, szintén 15 hónapos a kislányom. A pohárból ivás nem megy sehogyan, teljesen megtagadja. Ettől függetlenül minden este bepróbálkozok: fürdés közben, fogmosás után, a fogmosó poharából. De nem erőltetem, mert úgy tudom, még nagyobb ellenkezést váltana ki belőle.
Viszont egyik nap eldugta a cumisüvegét és hamarjában nem találtam. Így elérkezettnek láttam az időt, hogy akkor a sportkupakos palackot kipróbáljuk. Először csak 1-1 kortyot tudott inni: meglepődött, hogy ha megdönti az üveget, nem is kell szívni, folyik az magától és szaporán nyelni kell. Én már ezt is nagy előrelépésnek tekintem. Estére már folyamatosan tudott belőle inni, azóta is csak ebből iszik!!!
Ajánlom kipróbálásra, hátha....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!